Кръстовден е! Хиляди се стекоха към Кръстова гора

Богослужението под звездите започна в полунощ
14 сеп 2019 08:15, Петя Славова
48

Кръстовден е. Хиляди се стекоха към Кръстова гора, за да участват в богослужението под звездите, което започна в полунощ. Хората идват, за да измолят за най-милото.

"Доведе ме едно огромно мое желание да имам деца, което още не се е осъществило. Дойдох да помоля Бог, Божията майка и всички светии да ми помагат, тъй като ми предстои втори инвитро опит", сподели Стойка пред Bulgaria ON AIR.

Отец Серафим разказа, че според легендата на това място е заровен част от кръста Христов, който е намерен от Константин Велики и разделен на няколко части, едната от които остава в Йерусалим, Рим, а другата в Константинопол.

"Когато Константинопол е завладян, те вземат това парче от Кръста Господен, монасите от Бачковския манастир го откупуват", обясни той.

Заради честите набези над манастира монасите местят парчето от кръста Господен в Кръстова гора. От тогава до днес хиляди идват всяка година, за да му се поклонят. В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.

"Славата на това място все повече нараства заради тези чудеса, които Бог изобилно изписва над вярващия народ", допълва отец Серафим.

Силната и конкретна молитва е ключът към чудото, уверени са духовниците на Кръстова Гора, предаде репортерът Благой Цицелков.

А всички, които нямат възможност да посрещнат празника на Кръстова гора, могат да отидат в столичния квартал "Лозенец" в храма "Въздвижение на Св. Кръст Господен", където точно в 9 часа ще започне тържествена литургия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
2
 
! Отговори
християнизиран Народ преди 4 години
Българския Народе не може да осъзнае че е насила Християнизиран Народ от Византия през 866 г при това при Борис 1 защото е Хипнотизиран от Руския така наречен Панславизъм ако някой знае въобще що е тва нещо?Тоест наследниците на Атила по нашите Земи не са били никога Християни
25
2
 
7
 
! Отговори
До Цецо Мен преди 4 години
Къде е бил Христос, къде са тия угоените с S-класите и претенциите. Аз ако имам вяра не ми трябват тарикати да ми обясняват кое от написаното как трябва да разбирам.
24
3
 
8
 
! Отговори
Жана преди 4 години
Животът ви е само един, изживейте го пълноценно, радвайки се на любимите занимания, места и хора. Не се връзвайте на тия тунеядци, дето ви приспиват със сладки приказки или отправят завоалирани заплахи с цел влияние над вас и измъкване на каквото "дал господ". Ценете времето си, то за съжаление тече бързо.
23
2
 
7
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Чета, че много хора споделят мнения. Тези които не харесват примера на свещенниците да се вгледат в примера на Христос. Ако и това не им е достатъчно е хубаво да седнат и да се замислят. Масово мненията са негативни или не по темата. Прочетете и разберете посланията. Живи, здрави, честит празник и нека всеки носи кръста си с достойнство.
22
5
 
4
 
! Отговори
Каса Попска преди 4 години
Колко данъци ще платят тлъстите дяволи в рокли за това и всяко друго бизнес начинание? Тъкмо 0 (нула) лв. Забележително е как вдигат най-много врява когато им настъпят финансовия интерес. Всичко друго ще понесат, но само им спомени за облагаем църковен доход! Маската на благочестието и смирението пада мигновено.
21
2
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Какво да направи, разбира се, че едни са изгорени на клада, други изгонени. "Светата" църква така се е справяла с конкуренцията. Сега се опитват да ни се представят за много праведни и добрички, но само ако можеха такива като нас щяха да ги приключат по същия начин.
20
4
 
5
 
! Отговори
Алъш-вериш преди 4 години
Отец Серафим от доста време събира за нова камбанария. За сега е събрал само за А8 и барбекю.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е толкова важно какво ядеш. Какво напрви църквата с богомилите - духовният народ който беше дошъл при българите? Нека това да кажат поповете, а не какво пости. Ама много отдавна било. Ама то всеки месец идват такива хора в България, нали?
18
2
 
8
 
! Отговори
До Симо преди 4 години
Ролексите и мерджаните са на мода във всяка една епархия, не само при дедо Кольо. Руските висши клирици редовно ги снимат на яхти с девушки. При румънските си е направо нагла показност. Ноооо вярата на стадото е силна. Стадото целува ръка и дава лепта за нова позлата на кубетата. Нищо, че то самото е окъсано
17
2
 
6
 
! Отговори
Гора Кръстова преди 4 години
С какво пости този божий човек от клипа? Това което чернодрешковците вършат говори толкова силно, че не мога да ги чуя какво казват.
16
0
 
7
 
! Отговори
Рони преди 4 години
Бог да пази господ!
15
5
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 4 години
Аз за съжаление не съм такъв оптимист и не мисля, че религията някога ще изчезне. Хората имат страхиве, били те рационални или не, на всеки му е мъчно за починали близки, всеки е преживявал повече или по малко драматични моменти. В такива моменти слабите характери се обръщат към всевъзможни шарлатани, печелещи от човешкото нещастие- врачки, гурута "лечители".. в т.ч. и попщината, все лешояди, на които не им се работи истинска работа.
14
0
 
13
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Честит празник на всички българи !
13
6
 
6
 
! Отговори
Поп Кръстьо преди 4 години
Докато има шарани ще има и религии. Някои даже имоти завещават на поповете заради благословии на този и билет за имагинерния "отвъден" свят. Танто за кукуригу. Но какво има да ни учудва това, вярващите поврчето са кукуригу, от което находчиви расоносци се облагодетелстват векове наред.
12
1
 
7
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Към 10 000 лв. за обикновена събота и неделя е приходът от Кръстова гора. Каза ми го преди време свещеник от същата епархия. Това е същата онази епархия, дето ролексите и мерджаните са на мода. И го каза с такъв тон в стил "браво на находчивите братя".
11
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 11Кога пък съм скочил да защитавам някой .... Просто не мога да приема, че всички хора, които споделят нещо са .. еднакви. Знам, че никой не му пука дали вярвам. Само дето народа очаква всички да се съобразяват с неговата вяра ... Държавата дава милиони за църкви и заплати без да им пука дали всички вярват...
10
5
 
6
 
! Отговори
До Бау преди 4 години
религията била глупост аа иначе подскачаш да защитаваш католическите свещенници..тия ги приказвай другаде :))))глупост може да е за теб,а и никой не те кара да вярваш..религията и без теб може, нали се сещаш
9
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До даМмм, не точно. По твоята логика всичките ни православни са дебели и искат само пари. Има изключения. Малко, но има. Религията е глупост от, която някой ден ще се отървем ама няма да съм жив :(
8
3
 
3
 
! Отговори
да преди 4 години
правилния въпрое е откъде човек знае,че един свещенник е педофил - ами католическите са до един такива с цялата им църква--за тях това е свещенно :))))))))))
7
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До да И от къде знаш, че не е педофил ? Или викаш, щом е православен е ангел :D