Милиони километри на година – нормално е да има инциденти с НСО!

Не е задължително да се носи колан на задната седалка
17 сеп 2019 11:12,
68

Преди дни кола на НСО, в която се возеше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, катастрофира, но това далеч не е първият инцидент с автомобили на слжубата.

През март 2016 г. автомобил на НСО блъсна пешеходец пред Народното събрание, а виновен тогава се оказа неправилно пресичащият. През 2013 г. автомобил на НСО катастофира на Ботевградско шосе, през февруари 2011 г. пък имаше инцидент с кортежа на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Почти всички инциденти, включително и малките, се забелязват доста повече", обясни професор о.р. ген. Румен Ралчев в "България сутрин".

"Автомобилите на НСО минават по няколко милиона километрана година и е нормално при толкова голям километраж да се получат инциденти. За щастие няма смъртоносни инциденти", посочи той.

По закон със светлинен и звуков сигнал предполага хората да дадат предимство на колите със специален режим на движение, обясни още той.

Ралчев допълни, че Националната служба за охрана е съставена от изключителни професионалисти, които са минали няколко етапа на обучение. И благодарение на това няма тежки инциденти.

"Не е разписано в инструкцията за тези, които се возят на задните седалки, да има задължително слагане на колани. Още повече автомобилът се е движил с допустимата скорост", отбеляза ген. Румен Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

"Пропуск няма, защото шофьорът на НСО е излязъл изключително професионално от създадената обстановка", подчерта още той, коментирайки инцидента с Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
34
 
! Отговори
закрийте УБО преди 4 години
каКва инструкция, какви пет лева?! Според законът за движение по пътищата коланът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ПЪТНИЦИТЕ-ЧЛ 183 ал 4 т 7. Няма как инструкция да дерогира закона. БЕЗОБРАЗНИЦИ. ВЪОБРАЗЯВАТ СИ,ЧЕ СА НАД ЗАКОНА.УБО са организация опасна за правовия ред-след като смятат,че са над закона. Следва да бъдат закрити, 30 години минаха от промените. Президентът на Швейцария ходи с влак на работа. Нека властниците също се возят на влак. Хубаво-да е безплатно, но да пътуват с влака, като другите гражд!
21
1
 
29
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЗАКОНЪТ определя, че ВСИЧКИ пътници в леката кола трябва да ползват предпазни колани.Ако за пътниците на НСО това не важи, нека цитират ЗАКОНОВАТА разпоредба.Законовата разпоредба освобождава от задължението да се поставя колан САМО водачите на коли на НСО, но няма текст, който да освобождава от това задължение пътуващите.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиони километри! И ги плаща целокупният български народ! За да си возят комфортно телесата разни ефемерни величия, имената на които утре ще бъдат забравени! Че и в бронирани коли, ама със седалки от биволска кожа!Завчера гледах филм, доста посредствен, за Никола Гешев. Оказва се, че е ходел на работа с трамвай. И за цар Борис III се знае, че е пътувал постоянно от София до Чамкория с кола, лятото - открита! А е имало нелегални.Та, питам, дали не харчат премного от моите пари разни сульовци!
19
1
 
34
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ясички знаем къде е причината- А ТЯ е само с --преди няколко години случай с една пострадала жена казала точно какво е-- Настигайки автомобилът и, пазвантите от НСО почват да и блъскат тавана на колата с юмруци-за да направи път на джиповете на Великият кортеж бързащ за банкет и рязане на ленти)) Това в Чечня е редовно мероприятие -но в Европейска България е брутално просташко и нецивилизовано
18
0
 
29
 
! Отговори
селянин преди 4 години
не знам за нсо дали са задължителни но простосмъртните ни глобяват 50 лв за това
17
0
 
44
 
! Отговори
мак преди 4 години
Това не са линейки, че да имат специален режим, в случая това бе частно пътуване на цвета и тя се е възползвала от служебното си положение. Пък и олелията с транспортирането й с хеликоптер и нежелание да се лекува в обикновена болница отвращават.
16
0
 
31
 
! Отговори
azz преди 4 години
Никога виновни...Нагли,като цялата управляваща клика...
15
0
 
32
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Но не е нормално да са толкова много служители и да се безнаказани и под специален режим. Какво им е специалното на преторианците? Освен наглостта на служителите и возещите се. Ми, като уж журналисти, питайте, от къде са тези милиони и за чия сметка.
14
0
 
30
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
един професор и о.р. генерал не е наясно за изискването за коланите, а говори за професионализъм. Тези от НСО са пълни смешнiци!
13
0
 
37
 
! Отговори
Радомир преди 4 години
А защо не попитахте кой е командировал г-жа Цвета Караянчева да ходи до Силистра през почивен ден? Нека този който я е командировал да си понесе последствията. А дали изобщо някой я е командировал, или тя просто ползва държавния транспорт за да води предизборни мероприятия?Питайте бе, нали сте журнализти? Или не сте?
12
0
 
27
 
! Отговори
vehc преди 4 години
Много хора се изпотрепаха без колани, ама хелекоптеро не се дигнА..Полета струвал 3-4 000 лева?!И един мармот върти перката..
11
0
 
30
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Поредния пример за това как закона не важи за НСО и НС! А нещо за дисциплинарно уволнение на депутат за неявяване на работа така както е записано в Кодекса на Труда? Или и този закон не сте го чували? Прецедателката не е ли присъствала в Народното Събрание като е гласуван закона за Движение по Пътищата? Направо го кажете в прав текст: Закона е задължителен за данъкоплатците, а не за нас! После очаквайте хората да спазват закона когато хората които го пишат не го спазват!
10
0
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Докъде те докараха управленците , българино ?Областната болница в Шумен не прави рентгенови и скенер снимки на .......хора !!!!!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тях всичко е пожелателно само за този жалък народ всичко е задължително ! Ние сме длъжни тия да живеет в рая а ние в ада !
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стават инциденти да. Нормалните хора желаем бързо оздравяване на пострадалите
7
0
 
21
 
! Отговори
Иван преди 4 години
закрийте нсо!!!
6
1
 
18
 
! Отговори
ogalb преди 4 години
Какво?!Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:7. (доп. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска или превозва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;?!?!(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.,
5
0
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"Не е разписано в инструкцията за тези, които се возят на задните седалки, да има задължително слагане на колани"Алоу, глу.пако, в закона нали е записано, че трябва да се ползват колани. Или за вас ушевите инструкцията е по-важна от някакъв си закон?
4
0
 
25
 
! Отговори
СС преди 4 години
и сега последно задължително ли е отзад да се слага колан? питам защото да знам ако ме спрат и отзад някой е без колан как да реагирам?
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кога куките в България са били виновни и кога не са били "изключителни професионалисти"?За жалост нашият опит, на хората, показва точно обратното!