Беше ли очаквано решението за Brexit на британския съд?

Илия Лазаров: Поведението на политиците е необяснимо
10

Историческо решение на британския Върховен съд. С пълно единодушие магистратите обявиха за незаконно спирането на работата на парламента. Решението е най-тежкият удар за премиера Борис Джонсън досега.

"Лейбъристката опозиция и просепаратистката Шотландска национална партия призоваха премиера да подаде оставка. В момента един от възможните варианти за изход от ситуацията е предсрочни парламентарни избори", коментира в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR международният анализатор Илия Лазаров.

По думите му поведението на британските политици било необяснимо, а решението на съда - логично и очаквано.

"Оттук нататък ходовете, които ще приемат опозицията и правителството, ще бъдат решаващи", допълни Лазаров.

Именно Борис Джонсън беше този, който поиска от кралицата да изпрати депутатите в 5-седмична почивка само седмици преди Brexit. Още утре Камарата на общините в Лондон ще поднови работа.

Редица политически фигури призовават за оставката на премиера. Засега от "Даунинг стрийт" 10 няма официална реакция на решението на съда, а самият Джонсън в момента е в Ню Йорк за годишното Общо събрание на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
P.S.: Само да добавя, ако беше обикновена пенсионерка в България, Елизабет II щеше да е от ония баби дето мятат пари и злато на "ало измамници".Щеше да си метне и бижутата че и короната барабар с диамантите биля!!!
9
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ами това е пример за демокрация!Никой не е над закона, дори кралицата!Борис Джонсън, ако трябва да сме честни, се възползва от нея. Една баба, макар и кралица, над деветдесет годишна, гони стотака, сигурно има признаци на деменция.Няма да се учудя ако и дадат да се подпише под меморандум за приятелство със жителите на Марс да го направи!
8
7
 
10
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Кръвосмешени ***...
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новичок, а...Ядохте ли сега какалашката...
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шепа *** като нашите се бъзикат с целия народ, в частност и имигрантите от Европа, които стоят на тръни дали утре ще изкарат някой паунд за да пратят на бедните си родители в Европа...
5
11
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Тоя *** вика на демокрацията ,,Цирк,, Добре че ще се оправи лай.нария по известна като България .Щом народа го е решил ще стане .А след като излязат може да се прави втори референдум .Не преди това .Не били добре информирани британците . Точно пък те не са добре информирани колко социали трябва да плащат на навлеци.А на нас някой каза ли ни че ще плащаме къщи за гости с огромни акцизи? Да видим на кое място по свобода на словото сме ние и тогава да приказваме че британците не били информирани
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
резултати от референдума почти 50/50 ....не би трябвало да се зачита такава минимална разлика, трябва мнозинство.... При положение че близо половин англия не иска да излиза нормално е да има спънки
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше.
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризaтa с Брекзитa е дирижирaнa от гoре всеки пoлитик дръзнaл дa говoри зa Брекзит е смaчквaн, дoкaто дойде "нaшия" човек, който дa нaпpaви нoв референдум и незвисимите медии дa му нaпрaвят ореол нa светец. Нa туй му викaт демoкpaция.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то това се иска, предсрочни избори! Всеки знае че лейбърите ще загубят и няма да имат шанс за дълго. Предполагам че натам ще настъпи Борисът!