В столична забавачка: Шкаф почти остави момиченце без пръсти

Директорката на детската градина в болница с високо кръвно
30

Малко момиченце пострада в столична детска градина. Неукрепен шкаф падна и отряза част от пръстите му. Заради случая е подадена жалба до общината, предаде Bulgaria ON AIR.

Миналата сряда в столичната детска градина върху невръстното дете пада неукрепен шкаф от височина над метър и половина. Два от пръстите на едната ръка на детето са сериозно пострадали.

Те са били зашити и е издадено медицинско свидетелство за състоянието му. А от общината разбират за злополуката чак в петък, но не от директора, а от медийни публикации и подадената жалба.

След инцидента директорът на детската градина Мирела Гошкарян е приета в болница с високо кръвно.

За Bulgaria ON AIR тя каза, че мебелите в забавачницата са със сертификат за безопасност от производителя и това е първата подобна злополука.

След нея шкафовете вече са допълнително укрепени.

Проверката по случая ще продължи месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАЙДЕ СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ- КОГАТО ПРОВЕРЯВАТЕ ДАЛИ ДЕТЕТО ВИ Е ПРИЕТО ВИЕ ВИЖДАТЕ КОЛКО ДЕЦА ИМА В ГРУПАТА- ПО СПИСЪК МИНАВАТ 33/34 ДЕЦА. ТАКА Е ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ- НЯКОЙ ДА ИЗРАЗИ НЕДОВОЛСТВО ОТ ТОЯ ФАКТ, А КАК 26/29 ДЕЦА ИГРАЯТ, НАВЛИЗАТ В ЛИЧНОТО СИ ПРОСТРАНСТВО, А ШУМА, А ВИКОВЕТЕ- ТОЗИ СТРЕС СРИВА ИМУННАТА СИСТЕМА НА КРЕХКИТЕ ДЕЦА.
20
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 4 години
27 деца в група с един учител? Това къде го има ?Нали по всичко се сравняваме с държавите от ЕС?
19
1
 
3
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Всички детски градини са в подобно състояние! Направете проверки не само в София а в цялата страна! Нафрашкани са в групи по 27-30 деца. Условия СОЦ!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един много стар а-рменец бил на смъртен одър. Повикал синовете си и им казал: "Деца мои, помнете - пазете е-вреите! Пазете ги!". Един от синовете отвърнал: "Но, татко, ние сме а-рменци, а не е-вреи!". "Именно" - отвърнал бащата - "Знайте, че когато приключат с тях - идва и нашият ред."Този пре-дълъг преамбюл е относно името на директорката. Горката - влязла в болница с високо кръвно. Аууууу. Дайте да я съжалим сега, тя е невинна. Тя е просто (проста) директорка. Само си зима паричките и туй е.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не желае да мисли и да разсъждава. Това са нелепи обяснения че, имали сертификати. При деца всичко се проверява и преценява.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следствие - криминално!!!Фирмата изпълнител, лицата проверявали ремонта, директорката и "педагога" на групата на съд за нанасяне на тежки телесни увреждания с психически травми на дете!Присъда с парична компенсация!Иначе в БГ-то няма управия!!!
15
1
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 4 години
И очевидно не разбираш, 4е ремонта и осигуряването на безопастност на децата са две различни неща.
14
1
 
4
 
! Отговори
До 17/65 преди 4 години
Гл......и несериозен си ти! Според това което казваш, отговорността се размива между общия работник(знаем ги какви са), помощен персонал, лелички, учителки и п-ка им майна. Така е в момента и резултата е пред очите ти. Отговорност се носи персонално. Тогава контрола е ефективен!!. Хората са го измислили. Ама докато уври нашия мозък, дано не пострадат още деца.Явно ти работиш в детска градина или си свързан с темата. Личи си, 4е се опитваш да оправдаеш безхаберието.
13
1
 
9
 
! Отговори
Запомнете преди 4 години
Прекрачи ли прага вашето дете на детско или учебно заведение, пряко отговорен за неговото физическо и ментално здраве е директора на заведението.
12
1
 
6
 
! Отговори
"ж"унгла преди 4 години
нещо не е ясно - как така падат шкафове ? да казват цялата истина ,че у нас е пълно с шкафове и ако вземат да падат...........
11
2
 
8
 
! Отговори
65 преди 4 години
Защото с тези електронни дневници са ги подлудили.Ползват и почивка ,която не е законна ,а по споразумение с директора.Леличките гледат децата ,което е абсолютно забранено.А иначе заплатите са им малки_за 6ч.раб.ден-800_1000лв..За случая виновни са учителката,леличката ,която ако всеки ден е бърсала тоя шкаф ,е щяла да усети че се клати.Общините не дават пари ,аи да дават,някои директори правят икономии.Само се говори за привличане на мл.учители.И така трябва.Ама нещата са зле на др.ниво
10
2
 
1
 
! Отговори
65 преди 4 години
Истината е всяка год. да се издава сертификат,че градината е,,годна"за деца?Това са глупости и е несериозно.Във всяка градина има общ работник,който извършва поправки,малки ремонти.Помощният персонал,и учителите трябва да следят за счупени и опасни играчки,за вратички на шкафове ,легла ,и какво ли още не.Но леличките мият ,чистят дворове,събират листа ,мърсотийте от кучета и котки в пясъчниците,и какво ли още не.Учителите са се превърнали на писари на лаптопите.Защо?
9
1
 
21
 
! Отговори
Истината в очите преди 4 години
В нормалните държави, всяка д.градина се проверява редовно за да се презавери сертификата за безопастност. Следи се за равност на пода, електробезопасност, таван, заоблени ръбове задължително и десетки други мерки. Що се касае за мебелите, то те трябва да са захванати за стената или пода, чекмеджетата не трябва да излизат, размера им не трябва да позволява деца да се пъхат вътре, боята да е безопасна, повърхността им да е гладка, да имат подходящ заключващ механизъм и т.н. Ей акъл имат хората!
8
7
 
10
 
! Отговори
честно преди 4 години
Затова изобщо не раждайте деца в България. Едно време имаше баба и дядо да ги гледат, а сега трябва да се работи до 70 години за пенсия. А и една градина да струва минимум 800 лева при минимална заплата 530 лева. А в случая учителката си има вина. Сигурно си е клюкарила нещо с чистачките. Децата са оставени на произвола да се ритат хапят и бият.Дори да са малки може да им се обясни кое не е правилно. Изтърват ли се първите 7 години после не може да се възпитат.
7
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 4 години
ако е тази от видеото е на "Оборище" до търговски център "Сердика"
6
1
 
27
 
! Отговори
50 год преди 4 години
Съжалявам го много детето! Физическата травма минава, но ще има нужда от помощ, за да не развие разни фобии. А за отговорността-ще изгърми директорката. Никой няма да намери леворъкия "майстор", дето е претупал монтажа. За мен трябва да бъдат сертифицирани и с изпит, защото сега всеки може да стане монтажник на нещо. Казвам го, защото правим ремонт при дъщеря ми и вече съм пъдил няколко. Наложи се да правя всичко по-важно сам и съм им бесен на немърливостта. Не искат да е здраво, а бързо.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е градината?
4
1
 
13
 
! Отговори
Deja преди 4 години
В нашата група е инцидентът. Проблемите в тази градина са ужасно много, директорката не се интересува от нищо. Има безброй нарушения! Явно не са спазени указанията за безопасност в слущая. Ревах като видидях снимката на ръчичката на детенцето, ужасяващ инцидент!
3
21
 
7
 
! Отговори
споделено преди 4 години
А къде е бляла учителката дето ги наглежда децата? Цигари ли е пушила тогава? Родителите да съдят градината за немарливо отношение към детето. Като бях дете и ме водиха в градината( беше отдавна в началото на 90-те) помня,че всички най-хубави играчки бяха качени на много високи (за децата шкафове) само за красота и не се даваха на децата.Тия,които даваха да си играем бяха толкова вехти почти счупени. Колко пъти съм искал да се покатеря на шкафа и да взема хубавите играчки!Но шкафът беше паянтов
2
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-ГРОЗНОТО Е , ЧЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ИМАШЕ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ СЪС ПАДНАЛ ШКАФ В ДЕТСКА ГРАДИНА В СОФИЯ!ИЗВОДА Е, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ СИ ВЗИМАТ ПОУКА И НЕ ИМ ПУКА В ЗАБАВАЧКИТЕ ЗА НИЩО!!!!ДИРЕКТОРКАТА НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ДА ИНСПЕКТИРА ДЕТСКАТА ГРАДИНА И ДА ОТСТРАНИ ОПАСНОСТИТЕ!!!НО И ТЯ КАТО НАШ БОРИСОВ ВДИГА КРЪВНО И СЕ КРИЕ В БОЛНИЦАТА КОГАТО СТАНЕ НАПЕЧЕНО!