Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето "злато"

Наши СПА хотели ще приемат здравноосигурени германци
27 сеп 2019 15:15, Анисия Иванова
44
Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето "злато"
Снимка: БТА

Двадесет и шест български хотела и балнеоцентрове, одобрени от германските здравни каси, от утре вече могат да посрещат здравноосигурени германски граждани. Тези места за настаняване са покрили изискванията както на българското законодателство за предоставяне на услуги, свързани със здравната рехабилитация, така и на германското, коментира пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова и посочи, че това е уникална възможност българските бази да се ползват целогодишно.

Министърът на туризма заяви при откриването на шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, посветен на здравния туризъм, че Германия е един от ключовите пазари за България. Тя съобщи, че вече е подписано споразумение с Асоциацията на германските здравни каси и има "зелена светлина" за това България да работи с германските здравни каси.

Стартирайки с този нов и важен етап от предлагането на нашите услуги в този сегмент, ние можем да дръпнем напред, заяви министърът и посочи, че това огромен успех.

Пред журналисти министър Ангелкова уточни, че процесът на акредитация за други български хотели, които искат да работят с германските здравни каси, е открит и е въпрос на интерес от страна на българските хотелиери. Неслучайно съвместно разработихме седемте балнео и СПА дестинации, така че допълнително да рекламираме България в тази посока, каза на форума министърът.

Тя съобщи още, че България е спечелила проект на ЕК за ЕДЕН дестинации в балнео и спа сектора, като петте общини, сред които са Баните, Костенец, Ардино, Белчин бани и Сапарева баня, са малко познатите и така, с проекта, ще се подпомага популяризирането им.

СПА и здравният туризъм са един от ключовете ние да имаме целогодишен туризъм и да покажем нашето "злато", защото в България има повече от 1600 минерални извори, като само 600 са проучени и това е огромен неизползваем в своята цялост капацитет, каза на форума министър Ангелкова, пише БТА.

Главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев отбеляза на форума, че със съвместни усилия България е поставена на картата на германските здравни каси и посочи, че по проекта се е работило последните две години. Той изтъкна още, че страната ни с природните си дадености и голямото количество термални находища разполага с необходимите условия да се превърне в целогодишна дестинация.

Иво Маринов - директор ОП "Туризъм" на Столична община, съобщи, че в Общия устройствен план на столицата е предвидено възстановяването и създаването на нови общо 35 хидротермални центрове, а през последните години общината инвестира над 20 млн. лева собствени или привлечени средства за развитието на този вид туризъм.

Той каза, че се надява в началото на следващата година да приключи реставрацията и консервацията на банята в Банкя, а през пролетта на следващата година да бъде открит и първият на територията на столицата общински аквапарк с минерална вода на площ от 25 декара.

Министър Ангелкова посочи на форума, че независимо от разразилата се в началото на юни целенасочена негативна кампания срещу българския туризъм, общите усилия са довели до това, че за юни и за юли над 2,7 млн. чуждестранни туристи са посетили страната. В областите Варна, Бургас и Добрич са направени 8,5 млн. нощувки.

Да, има спад, но той не е в обема, който се опитваше да се внуши, заяви министър Ангелкова и каза, че е необходимо усилия да се фокусират върху популяризирането и рекламирането на страната като туристическа дестинация и върху качеството на туризма. Цялото правителство стои зад сектора и ще бъде направено всичко за максималната му защита, заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намериха нов начин да точат еврофондовете и парите да отиват при едни и същи хора от "Обръча от фирми". Сега германци от всички страни по света ще нахлуят в хотелите.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клозетна работа!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАЯ ОТБЛЪСКВАЩА ЖЕНА?! ИМАЙТЕ МАЛКО МИЛОСТ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
*** как тъй?Аз си мислех,че нащето злато са английските пияни пишлемета,пиянските турове без ***, балконингът и мутренските ВИП "масажни" клубове?
19
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Сключете договор с Томас Кук. Те ще изкупят всичките легла, а за нашите баламурници ще остане малко минерална вода за пиене.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е може би страната с най-развити спа навици за прекарване на свободното време, във всеки град има и са достъпни за всеки. Mинистърка е тръгнала да предлага да правим коли и да ги продаваме на немците. В нашите спа центрове дори не са чували за aufguss и sauna meister.
17
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 години
Имаме и друго злато - това в Челопеч, но него по подаряваме на Канада, защото тя е развиваща се страна и има нужда от парички.
16
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Бетон...че тя ако имаше щеше ли да са натиска за държанка в Харема?..какво вика бай ти ***?...-"Подлец ли,архиподлец ти ставам байно,има ли келепир"..
15
1
 
17
 
! Отговори
възмутените преди 4 години
В България могат да посрещат здравно осигурени германски граждани, но български такива в Германия не могат да се лекуват и да им правят операции.
14
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и да,като ПОДАРИХА златото на България на "Дунди пресуре тенеке къмпани",остава ..ВОДАТА..А тя /водата/ на кои симпатяги е ХАРИЗАНА?..Има ли ДЪРЖАВНИ "спа"-та и санаториуми?...много ама много странно!..Уж рипкахме за "КАПИТАЛИЗЪМ И СВОБОДНАТА КОНКУРЕНЦИЯ",а се оказва,че без намесата на "държавата" фалитите са неизбежни.Е,възниква въпроса:-След като така наречените "частници" НЕ МОГАТ без държавните инжекции,за чий ..са заграбили всичко?!
13
1
 
14
 
! Отговори
Бетон... преди 4 години
Бетон на всякъде... хайде сега да 0серем и планините ! :( Тази жена няма акъл за 5ст.
12
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
що рипкате?..-Има ли "по-здравен туризъм" от тоя по черноморието ни?-ЗДРАВО пиене,ЗДРАВО ДРУСАНЕ,ЗДРАВИ ДЕЦИБЕЛИ...Здраво СКУБАНЕ..Ето виждате ли,по-добър от нашия "здравен" туризъм нема....а ето и СЪЩИНАТА:-"Цялото правителство стои зад сектора и ще бъде направено всичко за максималната му защита, заяви министърът."С други дума НОВИ "опрощавания" за ПИШМАН-"хотелиерите",НОВИ ИНЖЕКЦИИ от страна на "цялото правителство"..както отбелязах:-Мутрьо нито иска,нито може да се опъне на аверчетата
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето "злато""ЗАКРИВАЙ!
10
1
 
5
 
! Отговори
Патриция преди 4 години
След като ограбиха златото в България, трябва да се възстановяват всички зимни центове и на Банско да се направят още нови лифтове и ски писти. Но това няма как да стане докато милиарди се харчат за "изтребител геит". Това е така защото политиците ни получават заплати от България но служат на други държави.
9
1
 
10
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
Шанса на България да си върне туристите от Гърция е да назаначат Ангелкова за министър на туризма във Гърция.Казах.
8
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 4 години
До 5Ще дойдат, защото ще докарат соц. слаби и хора от старчески домове докато правят ремонти там.
7
1
 
13
 
! Отговори
отвратитИлно преди 4 години
Ама моме,кво спа *** ? Вече Никъде Няма Минерална вода ,ни Велинград,ни Девин,ни Хисаря - дали на всички по 5% и другото доливат чешмяна и ХЛОР !Я прочети отзивите - хлор до реване,счупено,старо,мръсно и в 4/5 звездните хотели.отделно -лошо обслужване,лоша храна .
6
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
След като правителството подарява на чужди фирми бизнеса с истинското злато, заради лобист ки интереси и големи комисионни; то само туризъма остава единственото ни злато. За да бъдем просперираща държава трябва: повечето политици да влязат в затвора за престъпни действия, както и за престъпно бездействие.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е черноморието е злато за мутрите ни , това го знае всяко хлапе!
4
2
 
13
 
! Отговори
Позор преди 4 години
Какво падение да викаме социално слаби туристи да ни пълнят хотелите?!

Спонсорирани публикации