Борисов: НПО-тата са ни важни, свободата на словото - също

От ГЕРБ не подкрепят ВМРО в искането за закриване на БХК
Обновена: 1 окт 2019 17:17 | 1 окт 2019 17:17, Веселина Йорданова
165
Борисов: НПО-тата са ни важни, свободата на словото - също
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че неправителственият сектор е важен и от ГЕРБ не обмислят закриване на БХК, както поискаха от ВМРО.

Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление, каза премиерът за телевизия "Европа".

Още по темата

ВМРО поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет с мотива за недопустима намеса в съдебната система на България. Според тях чрез провеждани семинари за магистрати комитетът се опитва да наложи влияние при решаването на дела, от които решения има пряк интерес. За пример е даден и случаят с осъдения за убийство австралиец Джок Полфрийман.

Борисов изтъкна, че решенията на ВМРО са си тяхно право.

"Аз винаги съм бил за свободата на словото и за свободата на изразяване на различни позиции. С Българския хелзинкски комитет в случаите, в които се е налагало, сме работили добре", коментира той.

"Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление, защото аз думата "власт" не я харесвам. Винаги когато са ни подавали сигнали, които сме могли да ги отработим и са били правилни, сме се съобразявали с тях. Така че ние от ГЕРБ нямаме такива предложения. Човешките права и свободата на словото мисля, че са били символ, който партия ГЕРБ винаги е изповядвала и затова пак повтарям, ние не сме дори обмисляли подобен вариант", каза още Бойко Борисов.

Позицията на БХК по искането на ВМРО-БНД е, че внеслите го политици Ангел Джамбазки и Александър Сиди използват организацията, "за да си осигурят достъп до мащабно и безплатно медийно отразяване в дните на предизборна надпревара".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 123. Хе-хе, същото си го писал и преди евроизборите, нали?
122
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквоний Банкянски може да засрами дори бра'чедките от околовръстното със скоростта на въртене на задните си части.
121
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България по правило велможите мразят народа.Лошото е, че и народът мрази себе си.Какво ви пречи да се обичате?!Революцията не е изход.Обичайте се, правете деца, помагайте си-така се побеждава времето.
120
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против евреите, гадното е, че разказвайки историята на своя етнос и ПРЕПИСВАЙКИ от много по-древни народи историята на сътворението на Света, те си присвояват правото на избран народ и още по-лошо, вменяват своята история в Хрисриянството и Исляма като "вирус".На мен Аврам и Моисей не са ми роднини.
119
1
 
28
 
! Отговори
До Българина преди 4 години
Стига с конспираций!!!Народа избира какъв да бъде,чрез неговите действия,или чрез неговите бездействия.Да ти говорят нещо тези думи на един велик безсмъртен Българин:. "Единственият изход из това грозно положение,в което се намира народът,е революцията,и то революция народна,незабавна,отчаяна".
118
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен107 /за сега/..ама те мразят всички,не само нас!..А интересното е,че всички мразят тях....та така.."вечния евреин" всъщност е някакъв.."ник" на вечната омраза между хората..
117
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските велможи са онези, които подсигуряват по милион в евро на детето си, но им се струва малко, крадат от работниците си ОЩЕ, за да има евентуално по няколко милиона и за родените и неродени внуци, и БГ велможи наричат презрително работниците си роби, и искрено се кефят като гледат, че сиротките се гърчат и не могат да се задомят, а ако имат дете, то е едно за да могат да го издържат някак финансово.
116
1
 
26
 
! Отговори
Местни избори 2019 преди 4 години
Още 26 дни и Бо Тик Вун престава да е фактор за каквото и да е.
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем прагматично:има българи в България, има проблем. Сценарият е семпъл. Обаче, българите сте тези, които псувате, пребивате, колите, стреляте по жените си, карате ги да се осакатяват със силикон, докато праведният етнос ви казва: Ние ще победим чрез женската утроба.Семпло!
114
1
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тука е,тука е наша Тиква...Къде без него?!Нещо му е припарило ..Въпреки че ония НА МАЙТАП поискаха да се прогони "БХК",на Тиквун му са разтрепераха гащита..Зер бива ли такива шеги да са прават с ГОСПОДАРИТЕ му?!...
113
1
 
31
 
! Отговори
У.Ю. преди 4 години
Тоя герой пред господарите е като килимче, не можеш с с шублер го измери.
112
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тадъф, тадъф, пункта Мара, главанаци, шменти капели и т. н. Това е речникът на Еднокнижния . Ако не срамувате, продължавайте да си го избирате.
111
1
 
21
 
! Отговори
Бау преди 4 години
"за да си осигурят достъп до мащабно и безплатно медийно отразяване в дните на предизборна надпревара" Напълно съм съгласен. Преди това и дума не обелваха по въпроса. Сега наближават избори и реват с цяло гърло ...
110
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за капак сега на 7-ми ще пуснат по- живо, по- здраво да си ходи ония убиец Пол Фрииман и на 8-ми ще е на летището! И бойко борисов нищо не знае, но иначе са му важни БХК! Тоя си прави с нас каквото си иска
109
2
 
26
 
! Отговори
Моше Жидовски преди 4 години
Силен еврейски кадър е Бахур Бахар -ерейче по майчина линия.Шимончо Дянков и той.Сергей Станишев- наш украинско еврейче.Целият ви елит в държавата от горе до долу са наши евреи Надежда Михаилова.Кристиян Вигенин,Николай Младенов ....и няма спасение за вас.По малко по малко в тия земи ще оставим само нашите кръвни-братя цигулките.Трянбваше да четете Паисии и Вазов по често в училище.Вече е много късно за вас.Ислямизирахме ви 6 века.7 века ви покръствахме.Малко остана.Държавата ''ви'' ври от нас.
108
1
 
20
 
! Отговори
българина преди 4 години
г н ***, защо медийте в Макединия, които ни плюят са унгарски, а няма нито едина българска? ти къде беше 10 г бе мурук смо тан? едно българско нпо не можада регистрираш там
107
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПО са, БЧК, СБА, БЛРС и др. такива. Останалите за които става дума са чужда агентура за влияние. Тук влизат и русолюбите и др. такива. Уважаваща себеси страна не допуска НПОта да диктуват вътрешната и външната политика.
106
3
 
41
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Банкянския толуп продължава да трупа точки, подиграва се в лицето на хората. То не беше икономически ръст, то не беше лидерство на Балканите, то не бяха инвеститори, лъжи, измами и сега това. Ако Борисов спечели каквито и да е избори от тук на татък, никой не може да ме убеди, че изборите не са нагласени.
105
1
 
22
 
! Отговори
българина преди 4 години
До Анонименпо време на робството всички са били бирници официално, Търново пада под турско зари тях, България е била разделена на три части заради Теодора -Сара, нейния синковец да има и той царство и не на последно място Веселина Георгиева женена за кратко за Едмонд Ротшилд, който я намразва, защото нямат деца и казва ясно, че до 2030 г няма да ни има. Е, тези мотиви трябва да са достатъчни. Не се връзва защо сме ги спасили през ВСВ, обяснението е като, защо си избираме БашБашибозука трипъти
104
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има РОБИ,този селски тарикат и манипулатор ще извършва противоконституционна и анти Българска дейност.В България вече почти няма критична маса и това е краят.Малодушието и апатията ще затрият България.Историческото време изтича и идва точката на невъзвръщаемост.Ако няма радикална промяна в скоро време демографската катострофа ще реши всичко!!!