Абсурд: Шофьор на рейс отнесе 3 акта заради винетка, която е купил

Тол системата потвърдила плащане 12 дни по късно, сега бусът е с 2 винетки
31
Абсурд: Шофьор на рейс отнесе 3 акта заради винетка, която е купил
Управителят на "М-Бус" Румен Христов показва разпечатките кога е направена заявка за закупуване на електронни винетки.

Шофьор на автобус отнесе 3 акта заради винетка, която е закупил, но тол системата е потвърдила плащането едва 12 дни след покупката. За капак на всичко сега превозното средство е с 2 винетки.

За абсурда алармираха от бургаската фирма "М-БУС". От там отбелязват, че случаят е почти идентичен с този от март тази година, при който автобус със заплатена винетка е спрян, а на шофьора е съставен акт. Сега обаче ситуацията е още по-абсурдна, а засегнатите превозни средства - повече.

На 4 септември от "М-БУС" правят групова заявка за закупуване на електронни винетки от сайта на BG TOLL, като посочват валидност от 9 септември. Така условието да има три дни за обработка на заявката е спазено, отчитат от превозвача.

"В периода от 11 септември обаче автобусите ни, пътуващи по линиите Варна, Сливен, както и два автобуса с организирани групи, бяха спрени, а на шофьорите съставени актове. Автобусът до Велико Търново беше спрян три пъти – на 10-ти, 12-ти и 13-ти септември. Получихме потвърждение за закупени електронни винетки чак на 16-ти септември, но в него посочената дата на валидност беше от 9-ти септември. Така ние сме платили винетките и за периода, в който сме глобени, че караме без такива. Правилно ли е това и кой ще ни възстанови средствата", попита управителят на "М-Бус" Румен Христов.

Издадените при спиране на автобусите актовете са платени, за да могат превозните средства да продължат по маршрута си и да не се създава неудобство за пътниците. През цялото време от "М-БУС" водят комуникация по телефона с представители на ТОЛ системата, които твърдят, че от тяхна страна няма проблем.

Понеже фирмата не знае какво се случва с потвърждението на плащането, прави още един разход – купува втора единична винетка за автобуса, отнесъл най-много актове, като използва картово разплащане. Сега, след като проблемът е решен и плащането е потвърдено, този автобус има две винетки.

"Отново ще претендираме за обезщетение, защото спирането на автобусите при платени винетки, е неудобство за шофьорите, пътниците и удар въху имиджа ни", заяви Румен Христов.

От фирмата жалят в съда и наказателното постановление от 1500 лв. от март месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
60
 
! Отговори
Тиквунланд преди 4 години
Това е Тиквунланд, аз не знам изобщо за какво се учудвате! Виждате, че и свинското тука е 8,50, след измислената свинска чума, а на Запад е 1,44 долара. Това е е пазара според логиката на тукашната клика. Винетки ще плащате и по 5 пъти ако трябва и пак ви е малко, cкапани овце такива! Брадвата с тока за бизнеса е в подобно русло! Сега пуснете и по една бюлетинка и за Фандъчето и съвсем ще цъфните!
1
1
 
48
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Нещастници