НОИ: Скокът на пенсиите ще е с 6,6% от 1 юли 2020-та

Експерти представиха пакет от идеи за преизчисляване на пенсиите
4 окт 2019 19:38, Анисия Иванова
40
НОИ: Скокът на пенсиите ще е с 6,6% от 1 юли 2020-та
Архив: Булфото

Скокът на пенсиите от 1 юли догодина ще бъде с 6,6%, съобщи управителят на НОИ Ивайло Иванов. Той е разяснил пред пенсионерски организации хода на актуалната бюджетна процедура и стъпките за предвиденото осъвременяване на пенсиите по т.нар.швейцарско правило от 1 юли 2020 г., съобщиха от НОИ.

Ивайло Иванов и експертен екип на института са се срещнали с представители на Националния комитет по проблемите на възрастните хора, който обединява Съюз на пенсионерите 2004 - обединени, Българска асоциация на пенсионерите - обединени, Национална инициатива "Социална солидарност", Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите.

Тези организации са представили пред специалистите от НОИ пакет от идеи за преизчисляване на пенсиите, съпроводено с преразглеждане на минималната пенсия за изслужено време и възраст и на прилагания максимален размер за получаваните една или повече пенсии, както и за осигуряване на източници за повишаване на приходите във пенсионните фондове на държавното обществено осигуряване.

"Мнозина смятат, че е необходимо повишаване на пенсиите по пътя на преизчислението им, но на каква база това може да стане е въпрос на финансови разчети и възможности на бюджета", е обобщил Иванов, като се е ангажирал анализите и изчисленията на НОИ по темата да бъдат на разположение на пенсионерските организации.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това ли беше голямото увелечение ? Нормално е с поне 10%.Разликата от 5.7% и 6.6% е само 0.9%Господа увеличете процента ,пари има за всичко няма само за пенсионерите.
27383
36
0
 
1
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 месеца
правя още две години в парламентата и се пенционирам с пожизнен таван.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
бюджета ще се приема след изборите, така,че, не се вдъхновявайте предизборно. пък и пенсиите от преди 2000 год. никой няма да преизчисли, те си остават на нивото на минималната плюс 20-30 лв отгоре.........
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А с колко данаци ще ни натоварят. Какъв ще е техният скок също и на цените?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко ли готвят скока на цените?
32
1
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 7 месеца
До Анонимен 30-АЙДЕ БЕ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ВЗИМАТ ПЕНСИЯ ОТ ТЕЛК.-
-ЩЕ ВЗЕМА И АЗ ДА СЕ ЗАПИША КАТО ТЕЛКУВАН -ТАМ КАК СЕ НАРИЧА?-САМО И САМО ДА ВИ ДОКАЖА ЧЕ СТАВА.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ни навират по телевизиите майки на деца с увреждания, дето само точат НОИ и искат пенсии, отделно имат добавки 198 лв., а нищо не дават за хазната. Държавата първо да се погрижи за здравите деца, защото са лукс.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенсията не е социална помощ. За пенсията се работи и то с много години трудов стаж и осигуровки.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А до тогава колко пенсионери ще са отдали Богу дух? Заплатите на онези прасета в парламента се вдигат със задна дата ,а на народа с перспектива в далечното бъдеще! Народът си блее и зее ,и пак ще го преметнат с фалшифициране на поредните ''избори '
28
3
 
8
 
! Отговори
До27. преди 7 месеца
Горанов,ти ли си бе ***.То от теб ако зависеше,ти нищо нямаше да им дадеш.Ами добре,че са се задали избори че пак да ги измамите.Дайте им това,което са заслужили като на европейци а не огризките от вашите трапези.Колко беше цената на свинското и суджука преди да дойдете на власт и колко е сега.Увеличението е повече от три пъти.И да те попитам,ти плати ли си данъците?
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другари, дайте да дадем на пенсионерите!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пред изборен"фишек",които на пенсионерите ще им излезе много скъпо.Та когато те отидат пред урната,да помислят преди да си пусна бюлетината с гласа.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бизнесмена /чорбаджията/ го осигурявал на минимална заплата. А той му купил нов модел БМВ. Какъв да го нарека такъв, за да не го обиждам.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази псевдодържава се управлява от 100% криминални престъпници!
23
1
 
9
 
! Отговори
Тиква преди 7 месеца
Обещавам 100% скок от 1.07.2224г.!
Двойно браточки!
22
2
 
22
 
! Отговори
До9 преди 7 месеца
Тия освен че лъжа и крадат много повече от преди.Как така пари за пенсии все няма а преди края на всяка година се раздават без остатък милиарди за глупости от Правителството,поради факта,че са събрани повече отколкото са заложени в бюджета за годината.От къде идват тези пари?Да не би Държавата да ги е спечелила от държавните предприятия или от данъците на Лук оил или менте бизнеса.Всички те са от гърбът на бедния данъкоплатец и пенсионерите ударени с ДДС-то.(данъка убиец)
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега пък не искали да ги осигуряват! Ако не е държавата, друг ще им е виновен.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Obesete shefa na noi togava na nai-visokoto darvo.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Алооооооо,сегашните тарикати не се осигуряват защото в болшинството не са самоосигуряващи се,а чакат на едни други тарикати бизнесмени и работодатели да ги осигурят на РЕАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА,която получават не на МИНИМАЛНА!Работи 40 години и ти на минимални осигуровки да те видим каква пенсия ще благоволят да ти дадат.
18
1
 
25
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
С най-големите и пенсии сега са рано пенсионирали се,като бивши полицай и воени и такива дето са били на висока държавна заплата.Т.е. дето уж Държавата ги е осигурявала но за наша сметка,щото парите дадени от държавата за осигуровки всъщност са наши пари от данъци.Държавата нищо не произвежда освен администрация и глупости от управляващите.Та не обвинявай хората трудили се по държавни фабрики и заводи по 45 и повече години по времето на соца и след него,вече 30 години ве мушмурок.