След фалита на "Астрал холидейз": Хотелиери очакват загуби

Българският туроператор им дължал много пари
30

Превозвачи, екскурзоводи и хотелиери очакват негативни последици за бизнеса си след фалитите на туроператорите "Томас Кук" и "Астрал холидейз". От бизнеса се опасяват, че ефектът на доминото ще повлече и тях.

Още по темата
Големи превозвачи и доставчици на екскурзии на обявилата фалит "Астрал холидейз" са обезпокоени, че ще фалират, защото българският туроператор им дължи много пари.

Според хотелиерите в момента големите туроператорски фирми използват фалита на "Томас Кук", за да извиват ръцете на българския туризъм, като искат да се намаляват туристическите пакети за следващия сезон.

Според експертите сега е моментът да се състави група, която да реагира по най-адекватния начин, за да се спаси следващия сезон.

Още по темата вижте в следващия репортаж на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
взимам кредит от банката и плащам застраховка за това че ще си платя кредита...
е тия можеха да се обърнат към посредник, щом ще ги бавят по 2 месеца, аз бих наел компания да се грижи за това забавяне, нещо в стил факторинг. Парите си ги взимам веднага, ще имам % комисионна, а Тома/Момас ще дължи на банка пари, а те дали ще си ги вземат не е мой проблем.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига с тия фойерверки бе, сякаш ще фалира държавата ако няма "Астрал Холидей". Това е свободния пазар, някой фирми фалират, други се раждат! Цяла световна криза се задава, тия от сутрин до вечер ме занимават с хотелиери и ресторантьори! Ами да си седнат на *** и да си подобрят продукта който предлагат, а не да реват за безлихвени заеми и премахване на ДДС...!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой ги ползва тези туристически агенции - колкото пъти съм пробвал у нас - все ми е излизало или по-скъпо или екскурзията/почивката се е провалила.

Основно се финансират, като ти вземат парите предварително, а след няколко месеца се разбира ще стане ли или не. Чиста работа - безлихвен заем без никакви задължения. Някои даже не знаят какво продават. Да фалират!
24
0
 
1
 
! Отговори
Паралиата преди 1 година
Предлагам домашна лютеница изгодно.паралия на гръцки означава плаж
23
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Във всеки бранш е имало подобни сътресения и никога не се е правило на въпрос, а всеки се е спасявал които както може! Стига с преференциите за туризма! Не им ли стига, че са единствените в цялата държава с 9% ДДС и, че им плащаме от данъците си рекламата? Малко ли им е? Я им вкарайте 25% ДДС и да спират да реват! Тъкмо ще се изчисти малко бранша от некадърници!!! Да се спасяват както намерят за добре, ако има фалити, толкова по добре за всички!!!
22
0
 
13
 
! Отговори
Гашо преди 1 година
Дано всичките да фалират, ще вдигам наздравици. В Бг хотел не стъпвам, не защото няма а качествени, а защото не искам с моите пари да плащам скъпите лимузини и силикона на държанките на тези добре облечени бизнесмени, а те да дават заплати от по 500 лв на персонала си. Бойкот. Само Гърция и Сърбия
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами който е инвестирал по курортите на червените мутри,все е фалирал.Тръгнали моля ти се,западни бизнесмени с български мутри и партийни секретари бизнес да въртят.Това да им е за урок.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалирането на морските мутри е най-доброто, което се е случвало в тая държава от години. Малко им е.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка година хотелиерите са на загуба и всяка година по морето остава все по-малко не застроена площ. Как става така ........ не знам
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай *** връзкарски хотелиерския чалгаджия трябвало да работи на загуба хаха
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали вече 30години твърдим, че трябва да има фалити за да остава по доброто! А какво става - държавата е лош собственик, но трябва да помага на всички безхаберници и печелбари!
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имах хотел щях да предпочета да не е пълен,но дори на 30% да е зает всичко да си плаща или предплаща предварително.Два месеца да чакам някакъв си посредник да ми преведе пари не е оферта.Да а мислили нашите хотелиери алчни!!!!Държавата не им е длъжна!Социализма свърши!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципа на работа е сгрешен.Щом не е плащаш и получаваш,а е обратно и със забавяне да се сърдят на себе си.Свикнали все държавата да им помага като през социализма и защо?!Превеждат ти парите и ти пращат туристите.Щом искат да пращат туристи и да плащат с два месеца закъснение се отказва и толкова!Ама сега фалит и загуби.Е кой ви караше да работите на тази схема?Е да ще каже някой ама пълнят хотелите.Да де,ама като не плащат за какво са ви?!Всеки може да фалира дори най-големият оператор.
14
0
 
18
 
! Отговори
Off преди 1 година
Въобще не очаквайте загуба да фалирате дано извинявам се много ама много сте aлчни.
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега плачкат за руски туристи, ама те избягаха отдавна.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да затворят хотели и да спрат да строят по черноморието . Не , че същата гмеж не е и на други места . Защо да им се помага ?
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ни пука за хотелиерите, фалит, продава хотела и марш. Купува го друг и бизнеса си върви, бизнеса не е социално осигуряване, е.ем ти и хотелиерите.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става, като се плаща предварително. Във всеки момент някой по веригата може да реши да прибере парите и да обяви фалит, особено като няма какво да му вземеш. Така "Анжел" строеше мечти едно време, като балъците видяха да се копае дупка и дадоха пари за луксозни жилища, авансово. Пари не се дават за обещание - дали жилище, дали почивка. Някои учат по трудния начин обаче, само от собствен опит.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фалит - заслужено отегляне със спечелено
то и добавка от застраховка, кой ще плаща... всички ние знаем....
8
3
 
27
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Какви загуби?! Нали от фалита им са засегнати само около 250 човека, които са техни клиенти. Хотелиерският бизнес в България само на една шепа хора ли разчита? Май само се чудят за какво да се оплачат.