След "Локо София" пак се прочухме: Нашарихме и скални ниши в Метеора

Българи са оставили имената си с червен спрей
29
След "Локо София" пак се прочухме: Нашарихме и скални ниши в Метеора
Кадър: bTV

Българите сме напът да се прочуем с още един вандалски акт върху исторически забележителности. Нашенска група е решила да се увековечи върху скални ниши в Гърция като изпише имената си със спрей - Красимир, Даниела, Миглена... Надписите са забелязани от група български туристи при скалните манастири на Метеора, съобщава bTV.

В тези скални ниши се смята, че са се усамотявали монасите много преди да се появят известните манастири.

"Огромни надписи – първо бяхме в потрес после ни хвана голям срам и си представихме как там идват хора от цял свят и гледат тези имена", разказва планинския водач Момчил Цветанов.

Още по темата
Психолозите обясняват, че подобни действия говорят много за авторите си, за липсата на ценности, заложени във възпитанието..

"Може и да е форма на егоцентризъм, т.е. аз съм най-великия за мен е позволено всичко и не важат никакви други норми – в този смисъл его свръх изява на егото, егоцентризъм", казва психоложката Десислава Георгиева.

Това не е първият случай, в който българи се опитват да "блеснат" на исторически значими места по света. Бившият футболист Благой Георгиев отнесе глоба, след като се "разписа" върху Колизеума в Рим.

Мемориалният комплекс в японския град Хирошима пък бе "украсен" с надписа "Локо София", дело на служители от техническия персонал на Софийската опера. Хеопсовата пирамида също осъмна с надпис "Локо 2019".

Джизъса се разписа... на Колизеума. Вярно или да?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тези мода да се драска по стените идва от гетата и от най бедните прослойки. Във всикич държави гетата са одраска със всякакви подписи и "графити".А нали България сега се води гетото на ЕС. Така че нищо изненадващо няма. Хората от гетото си носят културата навсякъде.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяни. Тия щом са фенове на Локо са от Надежда, а там са яко селяни па и агресивни да знаете.
13
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
На тия горе им трябват точно такива долу, за да царуват, а овцете да си блеят кротко в стадото. Появи ли се черна овца, веднага курбан !
12
2
 
2
 
! Отговори
предизборно преди 4 години
Цяла София е надраскана с КЗЦ.
11
2
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
До 15. "Увековечат", драги "анонимен". Малка корекция, нищо лично. Имаше виц, за двама наши туристи в Египет. Влизат в тунелите под земята в "долината на царете", проникват дълбоко навътре, в страшна жега под земята, но скука от всякъде. Единият от тях казва на другаря си: "Пиши к.р и да си ходим".
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То само като видиш физиономиите на такива хора и се чудиш дали осъзнават колко са зле.Жалкото в случая е че не го осъзнават, за тях важното е ядене, пиене и селфита, другото не ги интересува.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От евроатлантик друго не очаквайте освен да нашари некой паметники или забележителност. Евроатлантически особености шизофрения и олигофрения лекуват се със клизма.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той българина не се интересува от култураЗа него важното е да драска навскъде и после да качи снимките в интернет
7
2
 
9
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
Моля да се държи моят герой, само в рамките на страната...
6
3
 
9
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Проблемът не е другаде, в нас е.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами така е, когато умните хора нямат стимул и мотивация да стават учители и да предават знанията си и възпитанието си на хората. Вместо това пари се наливат в батки, ненужна полицейщина пълна с хора завършили едва с тройки, мутри подкрепяни от властта, тарикати и изедници. Все по-неуко и слабоумно става това население. Все по-рядко можеш да срещнеш някой, който да знае какво е граница на функция, как се решава интегрално уравнение, да знае какво са митохондрии, цитозола, някакви дори лесни неща.
4
4
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Явно съвременният монах се е усамотил в скалните ниши с две монахини! О, времена, о, нрави!
3
7
 
33
 
! Отговори
Рали преди 4 години
Изключително *** народ. За това ще бачкане за 500 лева до гроб.. не заслужаваме нищо!
2
16
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Да ама Локото тая година газят. Занчи е имали ефект да се пише името на отбора по свтилища. :)
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката на министерството на образованието е грешна! Не трябва всички да са грамотни, ако умението да пишат им служи единствено за такава цели. От друга страна, ако не могат да пишат, кръстчета ще слагат. Да си стоят на село и да не пътуват тогава. Само въглероден отпечатък оставят след себе си ...

Спонсорирани публикации