Родителите на оставеното бебе търсели подкрепа, смята експерт

Важно е да се следи психичното здраве на родителите
Обновена: 11 окт 2019 10:54 | 11 окт 2019 10:50, Елка Василева
10

Съдебно-психиатрична експертиза ще установява психичното състояние на родителите, които изоставиха бебето си на стълбището в блок в столичния квартал "Люлин". От информация на социалните стана ясно, че родителите не желаят да се грижат за детето си.

Още по темата
"Oколо 1 000  деца се изоставят годишно у нас. Не само икономически са причините за това решение, някои са от народопсихологията, други са ценностни. Бабите и дядовците също са отговорни и трябва да подкрепят младите родители", каза психологът д-р Младен Владимиров в ефира на "България сутрин".

Социалният министър Бисер Петков обясни вчера, че майката на детето е била подложена на тормоз от близкия роднински кръг.

"Ако не са я харесвали, не е трябвало да одобрят изобщо създаването на семейството. Детето е оставено близо до апартамента на родителите на майката на бебето. Това показва, че те са имали нужда някой да ги подкрепи", коментира д-р Владимиров.

По думите му важно е да се следи и психичното здраве на родителите преди и по време на бременността.

"Тези хора са били високорискови, без потенциал и ресурси. Когато родителят е изпаднал в такова състояние, държавата трябва да се намеси, трябва да бъде един бушон", сподели още психологът.

Той коментира също и масовата психоза, която настъпи в училищата в Сливен.

"Някой пробва колко бързо може да консолидира определени маргинални групи. Достатъчно добре се показа, че държавната машина може да работи. Този стрес тест има леко намигване към местните избори", каза още д-р Младен Владимиров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - държавата на експертите.Абсолютен цирк а този да ходи по селста да лъже бабетата че имат нижда от процедура, за нищо ме става.Лява резба ли е? Че така като го гледам ще е посетител на някой гей клуб със сигурност
9
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Подкрепа ??? Финансова,нали ! Оооо,оо,о ромалеее...
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Родителите на оставеното бебе търсели подкрепа, смята експерт"ЕЙ ТЕЗИ "ЕКСПЕРТИ" МНОГО КОМПЕТЕНТИ ВЪВ ВСИЧКО БРЕ!!!!
7
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 4 години
Ясно е като бял ден. Сега майката на един от двамата родители на бебето ще влезе в ролята на приемно семейство, ще си гледа внучето и ще дои парички от бюджета, с които ще издържа тези двамата, които го съдаддоха, а после го оставиха на стълбището.Ако бяха от маалата, нямаше да има проблем. Но тъй като са българи, институциите се разтревожиха. Как така етнически българи ще получават пари даром? Това е запазено право само на едни други, а българите са длъжни само да работят и да плащат данъци!
6
0
 
3
 
! Отговори
Различен аршин преди 4 години
"... високорискови, без потенциал и ресурси" - това определение пасва на неколкостотин хиляди индивида, които живеят в гета или превръщат в гето всяко място, където се настанят; не искат да учат, нито да работят.Обаче държавата не влиза в ролята на бушон, когато става въпрос за тях, а ги подпомага всячески, за да се размножават като на конвейр.Тези, които вчера изоставиха бебето си не са от въпросните индивиди, а са българи. Затова се вдигна гюрултия,че не е трябвало да се допуска да имат дете
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Експерти"?! Я стига бе! Тези освен да зубрят и да се правят н важни друго не могат. "Търсели подкрепа". Долнопробни безотговорни индивиди с психически отклонения създали дете, дето едва ли ще се включи пълноценно в обществото, по скоро ще е проблем. И тези "системата ги убива".
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ПРИЕМНОТО СЕМЕЙСТВО СЕ ИЗПЛАЩА 150% ОТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТО ТРИ ПЪТИ ГАРАНТИРАНИЯ МИНИМАЛЕН ДОХОД, ЗА ТАЯ ГОДИНА МИН ЗАПЛАТА Е 560- ИЛИ 840ЛВ И 225ЛВ- АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО. ЯВНО НЕ ГО МИСЛЯ САМО АЗ, ТЪРСЯТ СЕ ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ В МНОГО ГРАДОВЕ. НЕ СЕ ЗАИГРАВАЙТЕ С НЕЩО ТОЛКОВА СЛОЖНО И ОТГОВОРНО.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви баби и дядовци? Вече се работи до 65 и хиляди хора няма да имат точки за да се пенсионират и да имат хляб дори, чак на 67.Стихте се че бабите и дядовците били важни.....А уж правата на детето...
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1000 лв. за приемно семейство за всяко дете и стотина лева на родителите. Сами преценете, кое е по-изкусително.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ ДА СЕ ВРЪЧИ НА ЛАФЧИЕВ- ТОЙ ИМА РЕСУРСА ДА СЕ СПРАВИ С ПОДОБНИ КАЗУСИ- СЛЕД КАТО РАЗИГРАВА ТЕАТРИТЕ, ЗНАЧИ ЗНАЕ КАК.