ВКС едва ли ще възобнови делото срещу Полфрийман

Според адвокати, американецът е задържан незаконно в Бусманци
11 окт 2019 22:50, Нели Христова
49
ВКС едва ли ще възобнови делото срещу Полфрийман
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Пускането на Джок Полфрийман на свобода ще доведе до накърняване на чувството за справедливост у българите, това заяви в студиото на Bulgaria ON AIR председателят на Национален младежки комитет на ВМРО адв. Михаил Петров.

"Съставът на ВКС вероятно ще откаже да разгледа молбата за възобновяване на делото срещу Полфрийман. Или ще приеме, че тя е недопустима, или ще я отхвърли като неоснователна. Самият Кодекс не предвижда възможност за възобновяване на подобен тип дела. Такова се иска само, ако то е прекратено. А случаят с австралиеца не е такъв", коментира той

Джок Полфрийман е задържан незаконно в бежанския център на МВР в Бусманци. Това заявиха съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, които на 19 септември постановиха предсрочното му освобождаване от затвора. Тезата на МВР е, че Полфрийман трябва да остане задържан докато ВКС се произнесе окончателно по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяването на делото за освобождаването му. Според тримата съдии обаче подобен аргумент не може да има.

Те подчертават, че Полфрийман би могъл да бъде задържан на база други основания, ако такива има. Висящата процедура пред ВКС обаче не била сред тях.

"Едва ли оттук нататък ВКС ще вземе различно решение. Изцяло неадекватно е обаче неправителствени организации да се бъркат в решенията на съда. Не може сдружение, което е заинтересовано пряко от резултата на едно дело, да взема участие", категоричен бе адв. Михаил Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
31
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Как по-точно БХК е заинтересовано от пускането на Полфрийман, е мистерия една. Но как ВМРО са заинтересовани Джок да остане в затвора, мисля, че е ясно на всички. Кой подкрепя футболните хулигани в България? От коя партия е зам.-министърът на правосъдието, който отговаря за затворите и който пише доноси по адрес на Полфрийман? Това не е ли конфликт на интереси? Адвокатчето да обясни. И моля, журналистите, изяснете за кое по-точно дело става въпрос. Това за УПО е различно дело.
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не беше ли австралиец. Щото в заглавието *** е объркала нещо.
30
9
 
33
 
! Отговори
1 преди 4 години
това че тъй наречените патриоти не са стока е ясно.но другари от дае бъ хич не се опитвайте да оневинявате полфриймън,защото ставате смешни и жалки.този психопат е отишъл в чужда държава да раздава "справедливост" въоръжен с нож за убиване-тези ножове стават само за ръгане,с тях не можеш и кренвирш да нарежеш.видял някакви момчета на площада и нарьгал две,другите избягали,после едното момче умряло.в САЩ за това престъпление щеше да бъде осъден на смърт или на две по 99 г.а вие го защитават
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо никъде не се казва, че престъпниците, които размазаха черепа на едно невинно момче - Метин( Георги), идваха от митинг на ВМРО против мигрантите. Кой ги настърви, какви ги дрънкате по митингите. Кой видиоти 200000 да реват против ЕС с измислени фалшиви новини, а. Кой продава паспорти на престъпници, а. Полфрийман вдигна завесата за корупцията и некадърното управление на затворите и вие искате да го смачкате. ВМРО е котило на ченгета, ултраси и престъпност.
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, тоя не беше ли австралиец? Кога стана и американец?Искам да попитам авторката на статията: Момиче,Наиситна ли ти плащат за тази работа?!Ако е така, да знаеш че тия са големи балъци!
27
2
 
50
 
! Отговори
ТОЙ НЕ Е УБИЕЦ преди 4 години
Не можахте да го убиете с камъни.Оказа се костелив орех, и се защити както трябва. СЕГА ПРОСТО ВИ ДАВИ ЗЛОБАТА!ПОЛ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДЕН!!!
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до умника 31:Марангозова не е съдена защото Цацаратурата никога не е внесла нормален обвинителен акт. Същата тая Цацаратура / Гешефтура която сега се излага с незаконен акт за възобновяне на дело по поръчка на ДС ченгето Монов
25
6
 
31
 
! Отговори
ТойЕУбиец преди 4 години
*пристрастия
24
13
 
35
 
! Отговори
ТойЕУбиец преди 4 години
Вече тотално се обърках с този случай... единственото, което е пределно ясно е, че този човек се разхождал с гранде нож по софийските улици, убива човешко същество, НИТО ВЕДНЪЖ не го чух да изрази съжаление за причинената смърт. Как въобще спиш и как въобще имаш очи да обясняваш каква жертва си при подобни факти. И не ме обвинявайте в политически отистрастия. Просто казвам,че убийството е убийство! И това същество НЕ изпитва вина за стотеното УБИЙСТВО. Дреме ми австралиец ли е, руснак ли е
23
3
 
48
 
! Отговори
Монов марш в затвора преди 4 години
Проблема създаде дъртото ДС ченге Монов и патериците му от патреотите като се опитаха да манипулират и противопоставят на независимия съд. За това трябва да го арестуват и съдят.
22
0
 
40
 
! Отговори
1 преди 4 години
Името на убитата Станка Марангозова е свързано с няколко криминални регистрации. Тя е обвинена, че в периода от януари 2008 г. до октомври 2011 г. е източила над 65 милиона. През 2011 г. е арестувана от ДАНС за пране на пари.И за такова крупно престъпление нито е съдена нито осъждана.Лай няния БГ съд е зает да освобождава убийци, къде време да съди престъпници.Пък и тази кака е гушнала милиони, колко ли от тях са отишли в джобовете на бандитите с тогите.
21
0
 
49
 
! Отговори
1234 преди 4 години
*** се и сега не знаят как да се изнижат от ситуацията.
20
8
 
38
 
! Отговори
поправете го ГПК преди 4 години
когато съдът излиза с определение а не с решение прегражда обжалването , нарочно е направено
19
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това момче е толкова различно от нас. Затова и не можем да го възприемем и разберем. Ние оскотяхме от мизерия и стрес, ние не живрем нормален живот и не можем да оценим смелия и честния. Отгледахме поколение без ценности. Как са възпитавани тия петнадесет звяра, на вид са хубавци, яки развити, а по душа са убийци. Гледайте видеото, там се вижда ясно как се държат когато са тълпа. За какво е виновен Джок, виновен е че не се остави да го убият или осакатят като Георги, продавача на гевреци.
18
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, добър ден. Необжалваем е актът на първоинстанционния съд, само време се губи и е основание за плащане на обезщетения след това за забавянето.
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ Е АМЕРИКАНЕЦ.
16
0
 
46
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Чакай бре, това да не би да е единствения случай в който кръвнината не е платена? Поинтересувай се каква част от осъдените плащат кръвнината. Има няма 10-15%.
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До OffЕ, иска им се да е американец на старшинките, ама в краен случай - и австралиец може...За Пропагандата и това ще им свърши работа!
14
0
 
40
 
! Отговори
Off преди 4 години
Американец?
13
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще плаща кръвнина докато е в България бе ненормалник? Я да си ходи в Австралия при заплати от 3-4000 долара.