Архангелова задушница с военни почести към загиналите войни

На ритуала присъствали Румен Радев и Красимир Каракачанов
2 ное 2019 19:38, Петя Славова
11
Архангелова задушница с военни почести към загиналите войни
Снимка: БТА


С панихиди и военни почести на Архангелова задушница беше отдадена признателност към загиналите за Отечеството български воини, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Заупокойна служба - панихида в памет на воините, загинали за България, събра днес във Военния мавзолей - костница на Централните софийски гробища, висши представители на държавната власт, военнослужещи, членове на военно-патриотични съюзи, военни аташета, акредитирани у нас, много граждани.

В знак на преклонение пред паметта на героите, загинали за национално освобождение и обединение, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския си дълг в мирно време бяха отдадени военни почести и бяха поднесени венци и цветя, допълниха от ведомството.

Панихидата за упокоение на душите на загиналите е била отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

На ритуала са присъствали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, неговите заместници - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, народни представители, офицери от Българската армия, представители на ръководствата на военно-патриотичните съюзи и организации, ветерани, близки на военнослужещите, загинали в мирно време, допълниха от МО.

В ритуала са участвали военнослужещи от Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър, пише БТА.

На Архангелова (мъжка) задушница представителни части на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада "Специални сили" са участвали в панихиди в гарнизоните Асеновград, Бургас, Варна, Карлово, Пловдив и Плевен. Военнослужещите поднесоха венци и цветя пред паметниците на загиналите воини.

Почести към загиналите български воини са били отдадени на Завоя на река Черна и на българското военно гробище в с. Цапари, Република Северна Македония. Във възпоменателните ритуали участваха делегация от Министерството на отбраната, водена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, като и членове на военно-патриотичните съюзи, пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...da ste vidiali Borisov na niakoi balgaarski praznik ?!?? Az lichno ne sam !!! Toi nai-mnogo da se izhodi vav Feisa ! Ne ,che mi lipsva ...prosto mi pravi vpechatlenie !!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Стотици хиляди се обръщат в гробовете като гледат тоз разпищолен *** войвода.
5
7
 
3
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Радев седи добре само до Шкембе Войвода. Иначе недостойна история ни натрапиха. Ще го изтърпим де, ама навеждам глава като се сетя за Деса и Ал Бънди
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракебабчев и Едроглавчев - велики "българи"
3
1
 
2
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Ако мен ме сложат за журналист със сигурност ще изписвам по-грамотни заглавия.
2
2
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Когато е на вътрешно мероприятие,Деса никаква я няма.Ама,щом е за странство,първа рипка в самолета.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С наднормено тегло по гзо само Каракачанов бре брато.