Борисов: Изпълнихме условията на ЕК за отпадане на мониторинга!

Премиерът се срещна с делегация на Венецианската комисия
28
Борисов: Изпълнихме условията на ЕК за отпадане на мониторинга!
Снимка: Правителствена пресслужба

Държавата ни е изпълнила всички показатели и препоръки, които Европейската комисия е поставила като условия за отпадане на мониторинга.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който се срещна с делегация на Венецианската комисия в Министерския съвет.

Според министър-председателя постигнатият от България прогрес в тази сфера кореспондира на ангажиментите, които страната ни е поела, присъединявайки се съм Европейския съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов беше категоричен, че гарантирането на върховенството на закона и занапред ще бъде приоритет за страната ни.

По отношение на предложените законодателни промени на Наказателно-процесуалния кодекс, министър-председателят изтъкна, че проектът е изготвен в изпълнение на препоръките на Механизма за сътрудничество и оценка на ЕС.

Становището на Венецианската комисия по законопроекта е изключително важно за България и нашето правителство ще се съобрази с него, отбеляза премиерът. Той изтъкна, че преди да бъде поискано мнението на Венецианската комисия по промените, темата е била обсъдена и с Брюксел.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Нов мониторинг преди 11 месеца
Отпада, защото ще има нов с обща система за държавите от ЕС, ама ББ откъде да знае!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Троловете на Бойкикев да спрат да клеветят българия !
Имат толкова много "алтернативи", че Со рос няма да смогне да им плаща.....
23
2
 
1
 
! Отговори
Маймуниторинг преди 11 месеца
По смисъла на действащите в момента закони, пп герп е организирана престъпна група формирана с цел да "усвоява" еврофондове и пари от държавния бюджет (чрез увеличаване на външния дълг). Фалшифицирането на избори е допълнителен бонус.
Изпълнете това!
22
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 месеца
Нишо не сте изпълнили като хората, Борисов. Това е ясно и на дечицата от детската градина! Омръзна ми да бълваш лъжи и хвалебствия!
21
3
 
7
 
! Отговори
смях преди 11 месеца
"Борисов беше категоричен, че гарантирането на върховенството на закона и занапред ще бъде приоритет за страната ни". Това изречение ме накара да се смея и да плача. Той вярва ли си?
20
2
 
10
 
! Отговори
Верно, а? преди 11 месеца
Вервам ти Тиквоний! Изпълнили сме всички условия: 1. Ограничихме властта на гл. прокурор--Гешев може да бъде разследван САМО от Гешев. 2.Направихме ВСС- ръководен орган на съдебната система--като в него преобладават избрани от депутатите на ГЕРБ "професионалисти". 3.Имаме независима съдебна система - която дори се отчита с SMS по време на заседания на ВСС пред Еднокнижника. 4. Имаме политически независима полиция - на нея Тиквоний и нарежда какво да прави по телефона.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никакви условия не сме изпълнили. Просто видяха, че мониторинга е безполезен инструмент и по никакъв начин с тоя механизъм не могат да повлияят върху страната.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изпълнил си баба си. Просто видяха, че няма оправия тук и Ишиаса ти бутна гювеч, но сега ще започе сериозен мониторинг за всички и бързо ще спират кранчето.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей, много лъже този човечец. Това ми заприлича на онова за завода за фарове за Мерцедес, дето се оказа, че не били скъпите фарове, а мигачите.
16
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
Само Бай Тиквондур може да обяви победа когато мониторинга се преструктурира в нов такъв и наш Бай Ромулчо да застане в ефир и да ръси глупости, че били сме изпълнили изискванията, ха еми тогава защо не сме в Шенген бе? А да от 15 годишен приоритет се превърна в треторазрядно по важност нещо защото ви писна да ви бият с кокалчета по канчетата, че за нищо не ставате! Хората ясно си го казаха, просто мониторинга се преструктурира и после ще минем под надзора на новата система-кратко, точно и ясно!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, че въвеждат нов механизъм за мониторинг на всички, иначе още дълго щяхме да сме оплюти и порицани.
14
2
 
11
 
! Отговори
Счети преди 11 месеца
Първо той въобще не е чел доклада, а някой му го е преразказал. Второ в самия доклад нищо не е казано, че е изпълнено, а само са описани някакви неща, който дори не описват истинската същност на нещата. Не са цитирани никакви успехи на властта в насока корупция, правораздаване и върховенство на закона. Ако се чете между редовете изводът е, че ЕК вдига ръце от нас по тези точки, защото няма оправия. Докладчик беше споделил, че като се среща с Цаца знае, че той лъже, но няма какво да направи !
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе кой сам ще се откаже от инструмент за омачкване? Бате бил слушал... е хубаво ама утре идва ниночка и не слуша и тогава какво правим? Стара Европа са полудели и се чудят как пуснаха вишеградците и сега си скубят косите. Нашата интеграция, обаче, приключи- до тук и с шенген и с еврото и с наблюдението.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 11 абе и БСП и ГЕРБ са за закриване. Няма какво да се лъжем. Тука конфликта е кой от кой по - мафиот, не кой от кой по -добър за държавата. И двете мафиотски структури не заслужават милост.
11
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бесепарче от зарана жално вие
На крак отново е руското звено
А Бате Бойко като тъпани ги бие
Бате Бойко е пак номер едно
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НЯМА ДА ИСКАТЕ ЧЕРВЕНИТЕ- ФАЛИРАМЕ ДЕ ЩО ИМА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ СА В РЪЦЕТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ. СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ПОГРОМ.
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо не е изпълнила Тикво!Несе напъвай с лъжите си щото омръзна на народа ей!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДА КАЗА КОЙ ОБРА БГ БАНКИ КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАХА-13БРОЯ- КОЙ- ОТ ПАНЕЛКИ НА САМОЛЕТИ И РОЛС РОЙС И ДВОРЦИ- КРАДЦИ- 1.1995Г/2.1997Г
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко май и ЕК е заблудил като гледам. Или те заблуждават него. Не знам. Знам само, че държавата ни е зле и икономиката ни запада, а Бойко отново се изяви като долен лъжец като ми говори за това, че "гарантирането на върховенството на закона и занапред ще бъде приоритет за страната ни". Не знам дали той си вярва, ама сериозно. Вие вече вярвате ли му?
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДОБРЕ ЧЕ ЧЕРВЕНАТА СВИНСКАТА ЧУМА КАЗВА САМО ИСТИНИ..САМО ДЕТО ОЩЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ ОТ КЪДЕ ВЗЕ *** ДА ПРИВАТИЗИРА ТЕХНОИНПЕКС- ТОГАВА МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 2500ЛВ, НЯМАШЕ 1 ДЛ- 3000ЛВ БЕШЕ 1 ДЛ- ОТ ГДЯ МА...