Плескавици, ущипци и алкохол на корем тегли студентите към Сърбия

Лесковац е хит за 8 декември
11 ное 2019 07:10, Александър Попов
90
Плескавици, ущипци и алкохол на корем тегли студентите към Сърбия
Снимка: Reuters

Оферти с неограничен алкохол, ущипци и плескавици теглят родните студенти към съседна Сърбия за 8 декември. Банско е изместен от близкото до границата градче Лесковац, където предложенията са с около 100 лв. по-ниски от офертите за зимните курортите в България, сочи проучване на "Монитор".

Бюджетът на студентите най-често е в рамките на около 300 лева за празника, а хотелите по зимните ни курорти вече са наполовина заети.

Изненадите идват от сръбска страна. От турагенциите коментират, че за пръв път пускат оферти за Сърбия, но те вече се радват на голям интерес от страна на студентите. Лесковац е определян като домът на сръбската скара, а местните оферти включват още жива музика и алкохол на корем на цени между 120-199 лв. В парите е включен транспорт с автобус и 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в градчето.

Цените в Банско варират от 79 до 159 лв. за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря в предложенията на една от най-често използваните туристическите агенции. Уловката е, че тази цена е на човек, настанен в стая за трима или четирима. За да бъдат в двойна стая, студентите трябва да заплатят отгоре 10-30 лв. (в зависимост от хотела), а празненствата в ресторантите на хотелите приключват до 00:30. Транспортът до ски курорта не е включен.

Една трета от местата в хотелите вече са заети, а резервации за клубовете в града също не липсват. Срещу 45-50 лв. се предлагат и гривни, които осигуряват безплатен вход в заведенията с изпълнители, а на някои места и отстъпка за бутилки алкохол.

В Пампорово двойната стая при двама е 98 лв. За четирима в едноспален апартамент цената може да падне до 85 лв. на човек. В този курорт предлагат и отстъпка за предприемчиви студенти. За доведена компания от над 25 души за организатора цената пада с 50%, а при група от над 50 студенти нощувката е безплатна. Самото празненство се провежда в ресторантите на хотелите или в близки механи, изхранването е на блок маса, а по време на вечерите има включени 50 мл български алкохол.

Сходни са цените и на Боровец, като и там транспортът не е включен. Тези, които ще се качат там с личните си автомобили трябва да приготвят сума за паркинг, тъй като 10 от 11-те са платени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
40
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Е,слушай си чалгата,не ми пречиш.
57
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе,стойте си тука.Ние не пощипваме от кюфтетата.А пък и купона тук си се вихри денонощно.Какво ви липсва?Аааа,яденето на корем.
56
16
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да отидат децата в Сърбия и да си похапнат истинска храна, че в България ги тъпчем само с разрешеното производство от ГЕРБ - "ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ" ! Къде по света е узаконена измамата с храни !
55
13
 
45
 
! Отговори
Студент - до № 58 преди 4 години
Ехх, ти трябва да си много просветен щом драскаш тук. Много си зле брат! Твърде вероятно доста те е одрусал живота. Иначе за сведение - не уча в УНСС, а дентална медицина, ама както и да е...И сега да ти кажа - тази година, само заради теб на празника ще слушам Вагнер и ще ям трюфели. Баайй
54
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименмного от храната се внася от турция която не е в ес. проблемът е в митническият съюз и по-скоро калпавата икономика която не позволява да си купиш качествена храна на прилична цена. и сега си ги има продуктите, на тройни цени от вносните ***.
53
2
 
62
 
! Отговори
Жо преди 4 години
У НАС, "под път и над път" се навъдиха разни павилиони със "Сръбска скара".Разликата между нашата и оригиналната сръбска скара е, че в Сърбия плескавиците и ущипците се правят от 80 % телешко мляно месо и 20 % свински бекон.У нас плескавиците се правят изцяло от свинско и вкусът е друг.
52
10
 
48
 
! Отговори
до Студент № 56 преди 4 години
Да ти кажа, аз нямам проблеми - маай си колкото кИфтета и кИбапчИта по такива "светли празници на образованието" като на 8-ми XII, гледай си новия канал на Слави, завърши си УНСС-то, щракай си с пръсти на подходяща за душата ти музика без да разбираш защо някои хора виждат "простотия", а не "забавления"... Нали след време трябва да има хора, които да влязат в икономиката ни като превозвачи на мляко, продавачи по щандовете, таксиметрови шофьори. Няма нужда всички да са просветени.
51
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите наистина имат много качествени продукти - и на витрините си, и в кръчмите си.Който е ходил знае, който не е злобее тука. Ние също имахме качество в млякото и в месото, но с влизанито ни в ЕС всичко пропадна. Днес ядем палмово масло, пием сухо мляко, а свинете ги избиха.
50
9
 
58
 
! Отговори
Студент преди 4 години
Ей! Всички много хитрувате и казвате - това било простотия, онова било простотия. Абе вие като сте били студенти какво правехте на студентския празник - задачи ли решавахте. Сега като сте вече дърти и мислите по един друг начин, недейте дава акъл на студентите как да си празнуват празника или там каквото е.
49
3
 
55
 
! Отговори
Хой преди 4 години
Аз може и да не съм прав, но кюфтетата без лук не ги одобрявам!
48
24
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПИЕНЕ, ПРОСТОТИЯ И СРЪБСКА СЕЛЯНИЯ. НЕ БЛАГОДАРЯ!
47
1
 
31
 
! Отговори
Goranov преди 4 години
Zaeti li sa... ami zasto ne prastat dedeseto togava?
46
4
 
72
 
! Отговори
аман преди 4 години
никой нормален студент не би отишъл в Банско да празнува. Една седмица в чужбина (Рим, Париж..) ще излезне по-евтино, стига да знаете как да си го направите! аман от неадекватни студенти
45
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дам, нека да видим как са нещата с нашите "хотелиери" и "ресторантьори". Стая - 50 лв. нощувка минимум - за интернет се плаща допълнително.Вечеря - претоплена вакуумирана пилешка гърда/кебапче кюфте от най-ниско качество,руска салата с неизвестни примеси. Без право на избор за друго при групова резервация.Алкохол - бутилка за 30 лева на цена от 250 или насипен с еднакъв вкус независимо от поръчаната марка.Музика - задължително люти гюбеци.Обслужване освен минималното - нямаЩо ли бегат ?
44
20
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
звучи ми като много долнопробна история, селски град в Сърбия, да се тъпчеш с евтино месо и напиваш, чалга. честно казано, този студентски празник е излишен. отишли са да учат висше, какво толкова има да празнуват. все едно един работник всяка година да празнува, че почнал работа. това са излишни измишльотини.
43
14
 
53
 
! Отговори
ИНФО преди 4 години
НОРМАЛНО Е В СЪРБИЯ ДА Е ПО- ЕВТИНО, СТАНДАРТЪТ ТАМ Е МНОГО ПО- НИСЪК.
42
17
 
37
 
! Отговори
ДНЕС, преди 4 години
РОДООТСТЪПНИЦИ!НЕ ВИ Е СРАМ!ТО Е ЯСНО, ЧЕ СА ВИ ПЛАТИЛИ, НЕ МОЖЕ ЛИ МАЛКО ПО0-ЗАВОАЛИРАНО ТАКА!
41
3
 
39
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
хаха тоя пък чак се хвали колко бил изял и изпил
40
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей недоял народ бе, чак в Сърбия ходи да се засити.
39
7
 
65
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Пукницата е национален спорт за млади и стари в нашата мила родина. Така растат бъдещите шкембе алкохолици.