Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията

Горанов ли е, Патриотите ли са или някой друг - не е ясно
Обновена: 15 ное 2019 10:51 | 15 ное 2019 10:51, Камелия Цветанова
146
Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията
Снимка: БТА, архив

Разнобой в парламента за предложението първият ден от болничните да не се плаща.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ прехвърли топката към "Обединените патриоти", а Юлиян Ангелов я прати в полето на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата
"Предложението за болничните е на Патриотите, ако беше наше и на правителството, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет", отсече Менда Стоянова.

Тя добави, че решението за болничните е взето на Коалиционен съвет, като тепърва ще се подготвят конкретните текстове за неговото изпълнение.

При всички случаи обаче това правило нямало да важи за болно дете. Целта била да се намалят злоупотребите с болничните.

"Не мислете, че с подобна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи", уточни още Стоянова.

Юлиян Ангелов от ОП призна, че предложението е прието на Коалиционен съвет, но категорично отрече зад него да стоят депутатите от ВМРО и НФСБ.

"Предложението на Обединени патриоти беше да се вдигне минималната пенсия на 250 лева и освобождаването на 4,5 и 6-годишните от таксите за детските градини, другите предложения са от ГЕРБ", отсече Ангелов.

Той добави, че предложението за новия ред на плащане на болничните е дошло от финансовия министър Владислав Горанов.

"Всички предложения бяха подкрепени на Коалиционен съвет. За болничните не става въпрос, когато родител вземе болничен за дете, не касае трудовите злополуки и подобни случаи, а само там, където наистина има злоупотреба и непрекъснато взимане на болнични", каза още депутатът от ОП.

По думите му в мотивите за предложението е било посочено, че целта е да се спрат злоупотребите и да се намалят разходите на работодателите заради тях.

А от ДПС категорично се противопоставиха на идеята. Ерол Мехмед обясни, че депутатите от движението не приемат аргументите на управляващите за тази мярка.

Според него това е скрито увеличение на вноската, не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол, той би трябвало да се осъществява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече става смешно и пълен резил
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
V kraina smetka ako bg unachni grajdani ne sa polzvali bolnichni dni, ne sa boleduvali i sa vnasiali zdravni vnoski na vatara...kolko leva sa im otishni na viatara Goranov, stot ima dosta katastrofirali i umreli, a sa vnasiali zdravni zastrahovki predi sabitieto, posle tesi pari za zlatni pokrivi na carkvite li otivat Goranov ili za zlatni rokli i zlatni gerdani na patriarhalnite ordoksalni djendari s imena, savsem razlichni ot tehnite bulgarski oficialni pasporti po bg darjaven standart?!
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивите болнични не са проблем, малко са. Истинският проблем е сивия сектор, който доунищожава България.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз така правя. Вземам отпуск, а болнични - само в краен случай."Така е в сивия сектор. Само отпуската ми се плаща на реалната заплата. Взема ли болничен, заплатата ми намалява автоматично.
107
0
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
продърж. от 117А ако работодатели са повдигнали темата за 1н ден изплащани на болнични, мизерията материална, най вече духовна /ментална / е огромна!
106
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 115 АнонименВ държавните са раздути щатовете, в часния сектор щата е съкратен! пп. темата е някаква дъвка, а може би се отклонява вниманието от нещо значително
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са фалшивите болнични?1 на 1000 или 1 на 10000?Много ясно, че болничните ще скочат след като се вдига пенсионната възраст. До 55-60 годишна възраст, хората боледуват малко, но после започват да боледуват много. 65 годишните боледуват средно 10-20 пъти повече от 30 годишните.
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивите болнични са малко и са най-вече в частния сектор и то по искане на дебеловратия робовладелец. Нали точно затова преди няколко години прехвърлиха плащането на първите три дни от държавата към работодателите. Нещо много ви е къса паметта. На държавните служители им режат бонусите при болнични и те нямат никаква полза от фалшиви болнични
103
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 122 АнонименГлупости! Глупости пишеш! При нас най, често мойки с деца вземат такива болнични! Също така ако има реално работа някъде, а през работно време неможе да излезе - пр. ходи на интервьо, има да плаща нещо, ...
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ предложи болничните няма значение, щом ТОЙ е на власт.
101
1
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Всите дето са в Нс и не ходят на работа вс. петък са болнични! А, защо им плащате пърна надница, м?
100
4
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Вече не ти се ходи на работа, имаш си лични задачки! Ехе, неще ти е самоотлъчка, а болничен! :)) Унищожава се съвестта - Кво повикало, това отговорило! пп. от парите за 1н ден никой няма да обиднее, нито да забогатее!
99
2
 
12
 
! Отговори
Патроидиот преди 4 години
Имаме банани и демокрация/див капитализъм и патриоти чорбаджийски мекерета.
98
0
 
19
 
! Отговори
Мъдро решение преди 4 години
Би могло да се помисли и за отнемчане на едното око на еднооките.
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В основата на всичко стои биби и шайка. Те живеят в измислен свят, който дори не е паралелен на реалността. Оставката е неизбежна. Доста копахме по дъното и край излезе скала и няма на къде.
96
1
 
28
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ГЕРБ или ОП няма разлика. Едни същи продажници са. Няма нормална партия или човек, който да иска да се коалира с джендърската и олигархично - Сиганската партия ГЕРБ. Минаха изборите и за пореден път си показаха рогата. Оставка, съд, конфискация и затвор за Шайката.
95
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той поне решава по някакъв начин проблемите, а твоята партия винаги ги забатачва.
94
2
 
7
 
! Отговори
червена книжка преди 4 години
Бодигарда на Тошо е научен по комунистически да решава проблемите на едро. Има човек има проблем - няма човек няма проблем. Как от първи в червените редици, рамо до рамо с правешкия еднокнижник се става изведнъж десен, евроинтегриран, трансатлантически политик, пръв приятел на Меркел, Тръмп, Макрон ?!?!Вервайте!!!
93
0
 
16
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Дано някой ти го каже, когато дойде деня, в който ти ще работиш за друг. Липсата на отношение към човека е ниска култура и се плаща в този живот. Не го вярваш, но ще дойде...
92
1
 
30
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
Защо не решат проблема с фалшивите болнични като изловат мошениците (и пациенти, и лекари), ами ощетяват всички, включително и наистина болните!? Това се нарича УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ и ОБСЛУЖВАНЕ И ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ. Какво ще кажете, няма такава държава. Сопа, сопа искат!!!