Тригодишно дете почина в София, проверяват три болници

Резултатите от проверката трябва да са готови до сряда
Обновена: 15 ное 2019 15:57 | 15 ное 2019 13:29, Веселина Йорданова
119
Тригодишно дете почина в София, проверяват три болници
Снимка: архив, БулФото

Тригодишно дете почина в София, назначена е незабавна проверка по случая в три болници.

Това са Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев", УБ "Лозенец" и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".
 
Трите лечебни заведения, имащи отношение към случая, ще бъдат проверени до сряда, 20 ноември, съобщиха от МЗ.

"Очаквам до сряда да видя доклада от проверката и ако наистина се установи нарушение, можете да бъдете сигурни, че ще има наказани", беше категоричен здравният министър Кирил Ананиев.

Той разказа, че детето първо е постъпило в столичната детска болница, след това са го изпратили в болница "Лозенец", там са изписали домашно лечение, после детето се влошава, връща се обратно в детската болница и за съжаление е починало в "Пирогов".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
1
 
! Отговори
Царица Косе преди 4 години
Може да не е лекарска грешка може да има натряване ако нямаше лекари всички щяхме да сме болни.Всеки има определена възраст от бога само той казва кой колко години ще живеят.
94
6
 
1
 
! Отговори
завръщането преди 4 години
До Закриване на държаваТова е съединение с Турция! Омръзнаха ни московците! Майка Турция ни бранеше от тях
93
2
 
2
 
! Отговори
професионална тайна! преди 4 години
Добре е измислено ако не е истина! Само Бог знае истината! Другото е сатаната!
92
1
 
4
 
! Отговори
Fggg преди 4 години
Министъра нека прочете този и други форуми и да се вземат незабавни мерки. Какво е по-важно от здравето на хората?! Нас не ни бъркат Северозападни балкани, танганайска инициатива и популацията на червеите!!!
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудно ми е защо трябва да се стигне до смърт на пациент, за да се започнат проверки, след като ежедневно докторите правят грешки къде от незнание, къде нарочно....
90
2
 
10
 
! Отговори
New Yorker преди 4 години
виновни пак няма да има... естествено!некадърници! тая държава е за закриване незабавно!
89
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 4 години
До АнонименЕ и какво мислиш че резултата ще е различен ли.
88
2
 
6
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
Трябва да има затвор за бялата МАФИЯ,след политиците крадци,лекарите са най големите мошеници които лъжат и крадат,колко хванаха с злоупотреби с застрахователи,тук няма политика тВА Е БЪЛГАРСКИЯ МАНТАЛИТЕТ гаден и злобен човек,никакви цености.
87
2
 
6
 
! Отговори
55 преди 4 години
ДА ПОБЛИКУВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ ОТ ТЕЗИ БОЛНИЦИ ,НО ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ ,ТА ДА ВИДИМ ДАЛИ ТОВА ГИ ПРАВИ МЪРЛЯЧИ ........ НО ПАК НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕНИ ...ВСИЧКО Е ПРАХ ОЧИТЕ...
86
3
 
12
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Тово ще е поредната проверка под мотото "Гарван, гарвану око не вади!".Виновни няма да има,а детенцето е мъртво.Убито е от арогантността,непукизма и чувството за безнаказаност на докторите....Почивай в мир,малко ангелче!
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е Стояна,Данаилов,Рашидов,ще пратят хеликоптери,професори,до Германия ще ги откарат за лечение,ако е дете или обикновен човек от панелния квартал-НЯМА МЕСТА ,ПЪТЕКАТА е само за 6 дни,донесете си и марлите и памука!
84
6
 
7
 
! Отговори
Уаууууу.... преди 4 години
....каква тълпа от здравни експерти под тази тема - няма никаква конкретна информация за смъртта на детето / съболезнования на родителите!/, но тук е пълно с хора, които са убедени във вината на лекарите и проблемите на здравната система...Наясно ли сте колко абсурдно звучите, експерти?
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕМА ЛАБАВОИма и по-лесно решение - просто хората престават да ходят на лекар, спират плащането на здравни осигуровки и гадните лекари умират от глад. А щастливите от този факт болни се оставят в ръцете на Маг Фидан. Той ви очаква. Успех с лечителите
82
11
 
10
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 4 години
ВСИЧКИ ДОКТОРИ В ЗАТВОРА толкова хора убиха мед сестрите и те във затвора
81
3
 
30
 
! Отговори
първи по смъртност преди 4 години
ПАЛАЧИТЕ,КОИТО НАПРАВИХА ТАЗИ ЗДРАВНА СИСТЕМА КОГА ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ?! Толкова хора уби тази здравна система,и колко още ще убие?
80
6
 
14
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Каква апаратура искаш в държавните болници , те все се оплакват че за заплати нямат, пък ти чакай апаратура, ама добре че още има нещо останало от преди 30 години, че ако чакаме само на капачки......
79
3
 
14
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Бибиткуту с Жипката да кажи КОЙ е виновен!
78
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите от новото поколение.....Не смея да отида при тях като знам какви ученици са ми били! Ходя само при лекари от старата генерация и със специалност!
77
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До заплатите са нискиИ понеже смяташ, че заплатите на лекарския състав са НИСКИ, според теб, те трябва да НЕ лекуват хората, а направо да ги осакатяват и убиват поради предлог , че са им ниски заплатите, така ли, ***? Ниската/високата заплата НЕ трябва да е условие едни хора, които се мислят и работят в лекарския състав да бъдат човечни към другите хора.
76
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от мнение номер 76:И още нещо - в София и цяла България имаме много добри Държавни Болници, Държавните болници трябва да бъдат подкрепяни,А НЕ затваряни. Има и добри лекарски състави, но има и МНОГО АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ, които биха те осакатили и убили.А тези, които ми хвалят и превъзнасят турската болница ( бивша Японска), ще им кажа, че за да получиш бърза помощ плащаш СОЛЕНО! В Токуда само за бърза помощ искат много пари от пенсионери които ИМАТ НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!