Към 11% - отказаните визи от САЩ за българи. Но намаляват

Снижението на отказите за последната година е 5%
81
Към 11% - отказаните визи от САЩ за българи. Но намаляват
Премиерът Бойко Борисов е на посещение в САЩ в момента. Снимка: Facebook

Процентът отказани американски визи за българи е около 11%, а изискването, за да може страната ни да бъде присъединена към програмата за безвизови пътувания, е те да бъдат под 3%.

През последната година отбелязахме почти 5% снижение на ръста на визите, които са били отказани на българските граждани, каза пред БНР зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в коментар за визитата на българския премиер Бойко Борисов в САЩ.

"Няма как да бъда убеден в това, че поставянето на толкова значим и важен въпрос като присъединяването на България към програмата за безвизови пътувания е нещо, което не следва да стои в разговора между двамата лидери Борисов и Тръмп. Не отричам, че топката е в Конгреса, но и България много стриктно и издържано се придържа към всички критерии за това да влезе в програмата", каза Георгиев.

Той допълни, че успехът на България в тази посока следва да бъде отбелязан на най-високо ниво в Щатите, още повече че е налице и другият важен компонент - този на просрочието - под 1% са българите, нарушили миграционните разпоредби на САЩ.

Според Георг Георгиев негодуването срещу разполагането на военни бази на наша територия, означава, "че си негодуващ срещу установяването на мир".

"Черно море е достатъчно малък воден басейн и достатъчно много зависи от него в аспект икономика и туризъм, за да не търсим онова, което ще води до прогрес в нашия регион… България е лоялен и последователен партньор на НАТО", коментира той.

Георгиев отрече да се очаква негативна реакция от страна на САЩ спрямо българските енергийни проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
10
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Той Тръмп ще вдига стена, наш Боко се нада да паднат визите. Смех!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако махнат визите, *** ще се втурнат към САЩ да мърсуват там, а тук ще останат нормалните хора и ще заживеем добре.
19
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Това 3 % процента няма да се случи и в близките десетилетия.Може да се получи ако намалее населението и от там и кандидатите за виза ,а с намаляването на младите в бг също .Отказите също са повлияни и от несвързани със самия кандидат забележки. Те са мерило на политически и други фактори . Дори обединението на балканските държави дърпа въпроса за визите на самите българи още по-надолу.Нищо че одобряват това сближение . Умът им на нашите политици осъзнават ли това и защо се грачи по този въпрос.
18
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Безвизово им даваме военни бази ........а един нормален човек не може нормално да отиде в САЩ ? Визойко що гледаш в страни, а не напред ?
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за визите ни показват среден пръст. То се очакваше с такова мафиотско управление...
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро всички руснаци българи американци ще се сродим и ще има само банкети и кеф всичките искаме кеф и банкети а не глад и мизерия всички протестираме против глада и мизерията махнете всички визи и зелени карти а оуоо
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно ще отпаднат визите за САЩ.Все пак в България е пълно с русофили,който след отпадането на визите ще запъплат към Америка.
14
1
 
8
 
! Отговори
:)) преди 4 години
По думите на Баце, от самолета слиза "цялото КРАЛско войнство"! :))
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години красиви сладки американки и американци копнеят за красиви сладки българи и българки махнете зелените карти да има удоволствия и хляб за всички ако не махнете скоро зелените карти българите ще измрем от глад и скука не искаме глад и скука а живот и мир а не войни ние не воюваме
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат много миячи на кенефите,не им трябват повече
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 да но и на конгреса може да се повлияе нал исме васали да ни пуснат кокалче пуснете кокалче на васалчетата махнете тия визи и зелени карти и ще има масово празник всеки ден и няма да има мир високи заплати и само удоволствия в живота
10
12
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Не познавам човек, на когото да са отказали виза за САЩ. Е, ако твоята позната е фризьорка или сервитьорка от Люлин, нормално е никога да не види виза. Онзи ден си поднових 10-годишната виза за САЩ за минути. Същото е и с половината ни офис- 200 души.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкова много русофилни 11% е отличен резултат.
8
10
 
7
 
! Отговори
Българин демократ преди 4 години
По добре демократични визи със САЩ отколкото диткаторски безвизов режим с Русия!
7
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ!!!МНОГО ПО-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТА НА ОТКАЗАНИТЕ ВИЗИ Е!!!ТАЯ ГОДИНА ОТКАЗАХА НА ЕДНА ПОЗНАТА ВИЗА А ТЯ ПЪК КАЗА , ЧЕ МИНАЛАТА СА ОТКАЗАЛИ НА НЕЙНА ПРИЯТЕЛКА!НИЩО ЧУДНО ПРОЦЕНТА НА ОТКАЗАНИТЕ ВИЗИ ДА Е 50%
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отпадане на визите за българи няма да има.България не прокрива критериите. И това не го решава еднолично Тръмп, както тук мнозина си мислят, правейки аналогия със селския диктатор Борисов, а го решава Конгресът на САЩ.
5
3
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Искам да си фана една яка латиноамериканка като "genesis lopez".Флорида, идвам!
4
2
 
6
 
! Отговори
До Дони Тръмп преди 4 години
Дони приятелче махни тия визи ние българите те обичаме махни визите да може да се кефим на вашите красиви жени и мъже и да се сродяваме ние имаме много тунинговани плеймейтки за кариара във вашата индустрия за възрастни и много млади и здрави мъже за кариера във вашата индустрия за възрастни също и в софтуерната индустрия ОТПАДАНЕ НА ЗЕЛЕНИ КАРТИ ЗА БЪЛГАРИ и масово сродяване нали сме демократи
3
3
 
17
 
! Отговори
Чичо Сам преди 4 години
Kупувайте самолети технология от 70-те години от нас, купувайте газ и хрупкайте нашето ГМО и ще ви свалим визите. Споко, не се бутайте, евтини работници се търсят навсякъде. Ще ви приемем :)
2
1
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Съгласно правилата за визи за САЩ, за БГ скоро няма визете да отпаднат! А стига празни приказки и фалшиви надежди!

Спонсорирани публикации