Посрещнаха Борисов с 21 салюта на мемориала в парка "Арлингтън"

Премиерът: На това място човек се сеща колко е ценен мирът
56
Посрещнаха Борисов с 21 салюта на мемориала в парка "Арлингтън"
Снимка: Facebook

С 21 топовни салюта беше посрещнат българският премиер Бойко Борисов и водената от него делегация в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън", щата Вирджиния.

Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала.

Още по темата
Това е един от най-знаковите паметници на САЩ, където са положени останките на неизвестни американски войници от Първата и Втората световна война, както и от Корейската война.

Церемонията с топовните салюти е чест, която се оказва само на държавни и правителствени ръководители. В тържествената част на събитието участваха близо 400 войници от всички подразделения на американските въоръжени сили, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Тук, на това място, човек най-много се сеща за това, колко е ценен мирът", отбеляза Борисов. След това министър-председателят и делегацията разгледаха комплекса. Българският премиер подари на музея на Националния гробищен парк кортик с образа на Св. Георги.

Войници от 3-ти американски пехотен полк ("Старата гвардия") пазят денонощно Мемориала (гробница) и извършват официален ритуал за смяна на караула на всеки час. Паметниците, мемориалите и дървета са посветени в памет на личности - астронавти, медицински сестри, свещеници, военни кореспонденти и неизвестни войни, както и на значими събития от историята на американския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Специалист преди 4 години
по ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ, това е ББ. Каквито и салюти и молитви да му четат. Как пожарникаря-премиер да обясни на Д. Тръмп какво се е случило. ББ е специалист по загробването. Повече няма да говорим, ще оставим на службите и Сретен (Йосич). иБог да пази България !
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво пък му е на Каракачанката какво като е денел спокойно може да удоши Шуйгу например
44
3
 
1
 
! Отговори
От гората ида преди 4 години
Тръм щял да идва в България да види как се прави шкембе чорба
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
салюти за шефа на изгладнелия народ
42
2
 
3
 
! Отговори
258 преди 4 години
До Анонимен #28Преводачът/преводачката не се брои в случая.
41
3
 
9
 
! Отговори
21 салюта преди 4 години
нека някой да ми даде линк от американски новини за това посрещане - никъде нищо - поредното нищ ..о идва в сащ да проси нещо - ще го потупаме по рамото
40
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българският премиер подари на музея на Националния гробищен парк кортик с образа на Св. Георги."Cpaм за България! От Народна република се превърнахме в религиозна клoaка. Затова няма да се оправи скоро тази държава.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха дано изкрънка нещо, за бедна България,че тоя воаяж ни струва твърде скъпо!
38
6
 
13
 
! Отговори
No problem! преди 4 години
До АнонименКак няма БиБи да вдене при разговор на 4 очи ! Тези на преводача не се броят, а и банкянският език и американския са много близки помежду си! Нищо че Б.Б. за 10 години научи само една дума: Congratulations.. Aма 21 салюти му вдъхват надежда: ще, ще , след 2 години Бонго ще стане и ПРЕЗИДЕНТ!
37
8
 
15
 
! Отговори
Иии... световен мир преди 4 години
Браво Боко, ти си истинска Мис Америка!
36
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ако Доналд Тръмп посети България,и ако някой пенсиониран полковник го посрещне на авиобаза Враждебна,и го отведе да гледат паметника на незнайния войн,как ли ще реагират от Американската дипломация?П.п.Шкембе войвода слизащ от самолета със дисагите,кого ли ни напомня!
35
12
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До VА случайно да знаеш, дали военнопрестъпниците обстрелвали Варна през ПСВ са погребани в стената на Кремъл?
34
3
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
С 21 топовни салюти се оказва чест на държавен глава. За такава, оказвана на премиер, хич не съм сигурен. Може пък Mr Trump да смята BiBi за държавен глава... Нали той осигури патите за осемте изтребители F-16!
33
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 Нека да си говорим чесно А ...1Поръчаха ли САЩ оръжие за няколко милиярда в нашия Арсенал ДА 2 Имаме ли нужда от нови самолети на мястото на 30 годишните мигове който и в русия вече са бракувани ДА 3 Безплатно ли ни идват ДА а цялата работа я платиха Саудитите ...4 Ще спечелили някога бсп избори НЕ и слава Богу
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** в Америка. Част втора.
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук, на това място, човек най-много се сеща за това, колко е ценен мирът", отбеляза Борисов. Затова направи военнни американски бази в Черно море. НАТО ще ни пази, Пази боже!
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко и шкембе воевода до Вашингон и назад... Няма такъв международен резил!
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нито един със шкембе, като неговите генерали, да види какво се казва аpмия и да види неговата си армия на какво прилича. А на него ще му подарят една лопата и трудовашка количка пълна със хасвалт.
28
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау,щял да разговаря с Тръмп на четири очи! Интересно какво ли ще вдене?
27
10
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Днес нито едно официално лице не посрещна ББ на второстепенното летище ,на което кацна самолета на Другаря Бойко...