Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52

Българите предпочитат естествената красота, отделят до половин час за вида си
203
Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52
Снимка: Pixabay

Ботокс, филъри, пластични операции. Тези методи да разкрасяване стават все по-популярни в света, но се оказва, че българите масово предпочитат естествената красота.

Мерки за външния вид, които са по-бързи и забележими, но могат да бъдат и по-вредни, биха предпочели едва 9%. Мерки, които са по-бавни и по-незабележими, но са и по-щадящи биха предпочели 64%. Това показва данните от изследване на "Галъп интернешънъл", направено по поръчка на "Жената днес" и Institut Esthederm, и представено на конференцията "30 години. Женският прочит на Прехода и преходите".
 
Редовната употреба на козметика против стареене се приема. 45% от запитаните смятат, че това е ефективен начин да запазят младия си вид. Особено за жените, при които този дял е 58%, но също и за една трета от мъжете (32%).

Здравословният начин на живот изглежда най-добрата опция за почти всички – общо 85% от участниците в допитването смятат така.

Малко по-висок е делът на жените (88%), които са убедени, че стремежа към здравословен живот е ефективен метод за "надбягване с времето". Тази мярка също е оценена като най-ефективна сред 82% от представителите на "силния" пол.

Натрапчивата естетична хирургия е навсякъде около нас, но масово не се одобрява. Само 27% приемат естетичните хирургични намеси като ефективни. Останалите са против, висок е делът и на тези, които не могат да кажат. Очаквано, жените, които по-често се подлагат на подобен тип процедури са малко по-снизходителни в отговорите си от мъжете, но и при тях негативните отговори преобладават.

Границата на привлекателността – според мъжете, една жена е привлекателна най-много до 46-годишна възраст, но един мъж – до 51.

Според жените – една жена е привлекателна до 51, а един мъж – до 53. Така, общо, жените са смятани за привлекателни до 49-годишна възраст, а мъжете – до 52.

Може би и затова, жените са много по-тревожни в усещането, че винаги се надпреварват с времето – 46% от мъжете се чувстват така, но от жените – цели 56 процента.

Затова и жените, като че ли изглеждат поне малко по-убедени, че би било добре да можеш да се наслаждаваш на зрелостта и стареенето, а не да се бориш с тях (81% съгласие при мъжете и 85% при жените).

За външния вид днес се отделя най-много до половин час дневно (най-вече при мъжете – 55% от тях казват, че отделят до половин час дневно за външния си вид, но и за 46% от жените това време е достатъчно). При жените – и до един час (за 30% от жените необходимото време на ден е до 1 час). Разбира се, времето за външния вид първо расте с възрастта, а после намалява с възрастта.

Две трети от жените твърдят, че редовно отделят време за маникюр. 15% от жените смятат, че често ходят на масаж. Само 3% от жените ползват инжекции срещу бръчките по лицето си, половината от жените намират, че често правят прическата си при професионалист.

Една трета от българите приемат хранителни добавки, витамини, минерали и т.н., 8% от запитаните казват, че редовно тичат сутрин, 17% - че ходят редовно на танци, 15% - на фитнес. 55% споделят стремеж към здравословно хранене, а 24% казват, че редовно пазят диети.

Разбира се, зад част от отговорите прозира повече желание, отколкото реалност. Но и това е доказателство, че може би у нас бавно си проправя път опитът да се живее по-природно. Или както удачно някой го е нарекъл – бавно живеене. Живеем във време, в което красотата и "запазването на енергията" на младостта възможно най-дълго са признак на възможности, на социален статус. И това се отнася във все по-голяма степен с еднаква сила и за двата пола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
9
 
! Отговори
Васко Кръпката преди 4 години
ФеминизЪмът си отива, спете спокойно, деца!
82
7
 
7
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 4 години
"носител на гените на интелекта е Х-хромозомата"Ама ти си я виждала, така ли? В мола, на кафе с приятелки? А кю бозона при козметичката виде ли го? Нещо е напълнял напоследък.
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Гуна, на 89 г.Тая е от Таргет групата на Макрон.
80
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ако те самите са чичаци без кинти, шкембе войводи..."За 100 евро ще дадеш на първия дебел войвода, космат шкембелия от планетата на чубака с хигиена на анадолски зарзаватчия. Не си ти когато си гладна и се правиш на интересна.
79
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте как са реагирали някои на 25. Феминисткият вой е нищо в сравнение с воя на мъже в критическата възраст. Ама само с вой и с мечти не става.
78
4
 
40
 
! Отговори
Баба Гуна, на 89 г. преди 4 години
Гледам тук 99% от мъжете се подиграват на жените над 40. Като че ли пък някоя под 40 ще им върже, ако те самите са чичаци без кинти, шкембе войводи...
77
12
 
11
 
! Отговори
Шафнер преди 4 години
По принцип за всеки влак си има пътници, но не и за еманципирания Феминин експрес над 50.
76
0
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 67 Много грешиш! За "златотърсачките " Възраст няма!!!-:) Наивно ми звучиш!
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МегачепДостигаш ли поне 3-4 см в еректирало състояние?
74
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия е пълна демагогия. Всяка възраст си има силни и слаби страни. Младостта се компенсира с тактичност, натрупан опит и умение да общуваш с другия пол. Една лавина обаче се надига. Все повече опитни, сексапилни жени предпочитат млади мъже. Защо ли. Защото мъжете предпочитат млади момичета. Каквото повикало, такова се обадило. .
73
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната измислена статия за запълване на място. А комплексите и от двата пола строшиха клавиатурите да се обиждат ...
72
13
 
11
 
! Отговори
Заключение преди 4 години
Неуспелите златотърсачки налазиха форума и вият ли, вият озлобени от личните си неуспехи като койоти в прерия и линейки в завой.
71
10
 
22
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 4 години
ронг, т.е. грешно, жените са привлекателни най-много до 30 годинишни, а мъжете с дебели банкови сметки са привлекателни до гр0б!
70
16
 
11
 
! Отговори
Кобилия Наталкина преди 4 години
"Мъжете след 46 години губят 50% от логическата си мисъл и 30% от паметта и представляват леко до средно кy-кy. "При жените това е по рождение и демек по дефолт.
69
16
 
15
 
! Отговори
Влошаването се влоши преди 4 години
Имам колежка бивша манекенка. Относително хубава допреди 5-6 години. Когато беше в разцвета си много колеги си искаха от нея. Не даде на никой. Прави се на интересна и недостъпна. Сега когато завехна и кандидатите и се сведоха до един му даде, но с голямо нежелание и видимо от немай къде. И взе да ми се оплаква колко била депресирана и ощетена от съдбата. Мъкааааа.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно си безумно богат с твоя опит, знания и умения да общуваш. Няма начин да не си.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Без да ме познаваш, знаеш. Браво браво, ето такива мъже се търсят от всяка средно интелигентна млада дама
66
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До една женаАми че и жените си плащат също,....Дума няма - плащат си на психотерапевти , че критическата не прощава .
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимна 62 , 47 годишната - не бой се няма опасност да ти "досаждат" , дори и със сълзи да се молиш !
64
2
 
14
 
! Отговори
една жена преди 4 години
Ами че и жените си плащат също, така че сме квит, а Пецата да прочете за мнооооооого по-силния сексуален нагон у мъжа, явно е доста зле информиран........