Процедурата за имотите в Airbnb и Booking е неясна

Добромир Иванов пред Bloomberg TV Bulgaria
2 дек 2019 17:52, Ния Христова
2
Процедурата за имотите в Airbnb и Booking е неясна

След като стана въпрос за преминаването от категоризация към регистрация на имотите, които се предлагат за краткосрочно настаняване като Airbnb и Booking, възникнаха редица неясноти по темата.

Регистрацията трябва да се прави онлайн, така че да е лесна и достъпна. Трябва да се направи оценка за въздействие, работна група, срещи и да се стигне до текстове, които ще са работещи. Това коментира Добромир Иванов, главен изпълнителен директор на BESCO -  Българската стартъп асоциация, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

На въпроса дали е нужна регулация за този вид дейност Иванов отговори: "Процедурата е неясна и се получава стресова ситуация, защото се опитваш да направиш всичко изрядно, без да знаеш дали наистина е. До 90 дни може да се счита за туристически услуга, а над 90 дни да се счита като наем".

Цялото интервю можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: недвижими имотиBookingAirbnb
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Оставете народа да диша бе мутри нещастни! И въздуха ли ще обложите с данък? Присвоихте престъпно хотелите на хората, не ви стига искате да разбиете и тези, които си връзват разходите като предлагат част от къщите си, само и само да преживяват! Бойко *** ненаяла се