Крайно време било да се преразгледа социалната политика

Министерството имало нужда от сериозни реформи
Обновена: 3 дек 2019 13:17 | 3 дек 2019 13:15, Ния Христова
41
Крайно време било да се преразгледа социалната политика

Социалното министерство се нуждае от значителни реформи, смята бившият социален министър Ивайло Калфин.

"Има много неща, които трябва да се променят в социалната политика", каза той в предаването "Бизнес старт" по BloombergTV.

"Нужна е промяна в начина на оценка на хората с увреждания, което да доведе до тяхното по-добро интегриране. Това трябва да се направи съвместно с Министерството на здравеопазването", добави Калфин.

Той заяви, че друга сериозна тема е енергийната бедност. Според него трябва да се напряват ясни критерии за това как ще се определят енергийно бедните и по какъв начин ще получават помощи.

Цялото интервю можете да видите във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият социален министър Ивайло Калфин направи така,че нормалния българин да работи до гроб и да не доживее мизерната си пенсия,да внася удръжки и данъци за да могат онези от маалите да получават социални без да работят.Анатема бе Калфин.Изчезни!
34
2
 
4
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Преди 10 ноември 1989г как живяхме без социална политика без помощи за търтеите-просто недоумявам.Сега мързеливите били социално слаби и данъкоплатеца го носи на гръб.-О,времена,о откачени нрави....
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33Шмекерите удрят помощите за найстина нуждаещите се. Онзи ден на паркинга на Била, на мястото за инвалиди спира един огромен джип и слиза младо семейство с 2 деца. Енергични и жизнени. На мощния джип прилежно сложен знак за инвалиди. А гледа ли разследваето в Плевен? Друг съсед инвалид. Хвърчи като финикиец брате! "Щом като държавата дава, що да не взема".
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ударят по хората с увреждания, най- уязвимите.За да има пари за държавните чиновници.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наистина е време за реформа,социални плащания трябва да има само за възрастни хора,от 55 г нагоре,за които е трудно да си намерят работа.Всички останали трябва да са равни,или да няма за всички,или за всички по равно,не само за индийците,нпо-тата щом искат да им дават от себе си пари,не от държавата,а ако тя дава,да дава еднакво на всички свои граждани иначе е проява на дискриминация и трябва да я съдим
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Да. Много "направи". Вместо, както бе проектиран втория стълб да увеличи вноската с 2% по него, тоя вдигна с 2% вноската в хранилката за търтеи на държавното осигуряване. Така се прави по социалистически. Прецаквай съвестните и храни търтейте. От всекиго според способностите, на всекиго според потребностите. Едно 80%от помощите попадат в шмекери. Да не говорим за детските, майчинството, болничните, инвалидните пенсии и енергийните помощи. Спрете помощи и закрийте това министерство
29
7
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Знаете ли как се Разпределят Социалните Помощи в България ?Въпроса ми е към Всички Коментиращи в тази Тема ?Разпределят се на Партии в Парламента , на квоти .1. ДПС и ГЕРБ дават пари на Ромски Деца и Семейства - по 1 500 лева месечно и 20 кубика Дърва на Година .2. БСП дава по 3 000 месечно за Топлофикация в Центъра на София за бедни Еврей .3 . ВМРО дава по 10 000 пиринския край на местни бедни във вид на Дърва от Гората .4 . Българите да го духат - ще плащат .
28
4
 
12
 
! Отговори
Ех Калфин, Калфин... преди 4 години
Калфин, Калфин. . . Фамилията ти казва всичко!
27
4
 
13
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Представи си семейство студенти. Живеят на една стипендия. Защо да няма детски за децата им. Аз така бях преди 1989.
26
7
 
12
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Когато рублите на АБВ свършат, на някои хора ще им се наложи да работят. Лошото е ,че те винаги са на държавна работа, т.е. ние плащаме във всички случаи.
25
5
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Няма смисъл от тези помощи за децата. Тези пари ще бъдат по-добре вложени в нови медицински апарати. Примерно. Защото аз не познавам българи да разчитат на социални помощи. Най-добре е да бъдат премахнати всички помощи, така се маха всякакъв начин за злоупотреба. И рязане не данъците. Това е цялата работа, всички римляни до 4 ходи ще са се махнали.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина е крайно време да се преразгледа социалната политика като за начало се спрат всички помощи. Ако ще има помощи, то те трябва да са насочени към най-засегнатите от демографската катастрофа в България групи от хора, т.е. към българите. Компромисен вариант е примерно детските да се дават на всички без значение от дохода - за 1 дете 20 лева, за 2 деца 50 лева, за три деца 90 лева и по още 10 лева на дете за всяко следващо дете.
23
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калфин беше достоен министър и го доказа!
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти бе, нали беше социален министър, какво направи помниш ли? Не викайте провалили се отвсякъде "ЕКСПърти" и обиколили де що има партии да ръсят акъл! Този, ако беще толкова кадърен щеше още да е социален министър. Между прочем и настоящия министър, както здравният и племеника му са царе на шикълкавенето!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само който е давал ще получава!Тарикатите-аут!
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До svetlioЗа краткото си пребиваване в министерския кабинет в МТСП Калфин направи много повече от всички досегашни социални министри! Успя и даде избор на хората,които изпитват съмнения или недоверие във т.нар."втори стълбове"за пенсионно осигуряване да прехвърлят парите си в НОИ!Лично аз спестих около 13 г. чакане докато навърша 65,а пенсията ми се увеличи с около 120 лв.Много хора избраха подобен вариант и мисля недоволни няма!
19
3
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
от под кой камък изпълзя този червей?
18
7
 
5
 
! Отговори
истината преди 4 години
До Анонимен 16 Пък много и разбираш на медицината бе, пукал! Защо не отидеш ти да преценяваш, разбирач нещастен!??
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега със социалните помощи ГЕРБ с държавни пари, си купува избирателите. Това трябва да бъде спряно.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калфин: Обвиняват Бисер Петков за неща, за които отговорен е министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.Включително в съобщението на премиера, когато каза, че освобождава Петков, спомена болничните, ТЕЛК-овете. И болничните, и ТЕЛК-овете са проблеми на здравната система, първоначално. Там, където има измама, където има недобра преценка, тя идва от медицинската преценка и това не е в ресора на социалния министър.