С идването на зимата - сигнали за мръсни, кални улици, с изпочупени плочки

Обзор от платформата на Helpbook.info през последната седмиця
4 дек 2019 07:10, Анисия Иванова
16

Изпочупените плочки, мръсните улици във Варна. Снимка: Helpbook

Представяме ви поредния обзор на част от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info. С настъпването на зимата зачестяват сигналите за мръсни, кални, неподдържани улици.

Започваме с проблемите в Цветния квартал във Варна. След стартиране на дейности по поправяне на тротоари и изграждане на бордюри, става ясно, че паркирането в квартала става абсолютно невъзможно. Според него трябва предварително да се помисли за осигуряване на паркоместа, защото едва ли има някой, който живее в този квартал да е доволен от това, което се случва. Ето какво пише още той: "Първо, тези ремонти са започнали преди 2 месеца, през което време улиците и тротоарите стоят разкопани и почти нищо не се прави.

Освен разкопките, в които трябва да газим има и нахвърляни големи преспи от пясък, изкопана пръст, камъни и купчини бордюрни блокчета и тротоарни плочки, които трябва да заобикаляме и прескачаме.

На мен като млад човек ми е трудно да стигна сутрин до спирката на автобуса, която е през 2 блока, представям си как минават възрастните хора. В интерес на истината, виждал съм сутрин работници, но те обикновено се подпират и не правят нищо. Новоположените плочки, които виждам от едната сутрин до другата (ако въобще има такива) по тротоара, по който минавам, са в разстояние на метър - два. Не знам дали на работниците им се плаща на работно време, а не на свършена работа и затова не си дават много зор и няма ли началник на обекта, който да ги следи, но мисля, че тези работи трябва да се проверят."

За кал и мръсотия в район "Слатина" пише друг наш потребител. От няколко месеца в близост до улица в квартала се е оформил алтернативен "път" - кален и мръсен, който с всеки изминал ден става все по-голямо калище. Автомобили ежедневно преминават през него, за да спестят задръствания и да съкратят времето за придвижване, като разнасят мръсотия из целия квартал. Преди време се наложил ремонт на канавката в близост, като "пътят" е бил затрупан и затворен. Положението в сегашния момент е по-лошо и от преди. Авторът на сигнала моли за предприемане на незабавни и адекватни мерки, така че това трасе да бъде затворено завинаги.

Изпратиха ни сигнал и за самоволно отсичане на над 50-годишно дърво пред столично заведение. Нашият потребител моли компетентните органи да вземат мерки и виновните  лица да бъдат наказани и да бъде засадено ново дърво за тяхна сметка. Според автора на сигнала въпросната постъпка е нагло потъпкване на законите и правилата.

За заразени и съхнещи дървета ни сигнализираха от кв. "Борово". В текста се твърди, че наблизо има детска площадка, а чупещите се клони създават опасност за децата и придружителите. Молбата е да се изпрати специалист, за да прецени дали дръвчетата могат да бъдат лекувани или трябва да бъдат окастрени.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
А не се лигaви бе, Карам трета нова кола (сменям ги през 5 години до около 200 000 км) и до сега само на една съм сменил една биалета. Та нищо им няма на пътищата, колака когато е нова с оригиналните си части спокойно кара 200 000 км. Това, че тия дето купувате трошките на Европа ги блъскате с части менте и не могат да изкарат 50 000 км без да се разбият, не са ви виновни пътищата, а ганьовския ви манталитет.
11
5
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
Другарката Фандъкова ни съветва да си купуваме нови коли.Защото старите ни коли (наричани от нея пренебрежително "тpoшки") били замърсявали много въздуха в София.По нова ТВ зрители показаха снимка на кола, на задното и стъкло има надпис: "Не съм пиян - избягвам дупки!"Е, а кажи ни, другарко Фандъкова, как ще ме убедиш да си купя нова кола (която не замърсява) за да си я тpоша по твоите дупки, с утешението, че няма да ми повишиш данъка както се заканваш да направиш на старите коли?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е резултатът след 3 мандата на ГЕРБ във Варна! Целия град е превърнат в Гето.И това се води "морската ни столица" ...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербаджийски потник (портних) си е осигурил поддръжката на басеина за 2 години напред с парите за тротоарни плочки най-вероятно....
8
0
 
3
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Калнокрацията.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10см сняг падна не можа да покрие дупките да не си трошим колите
6
0
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Важното е да не спираме да усвояваме. Кучетата нека си лаят ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега в снега и кишата започва ремонтът. Подавайте сигнали все пак! :D
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че ромите ви избраха Фандъкова.
3
0
 
8
 
! Отговори
Евакуиран 2 преди 4 години
И мeн !
2
0
 
10
 
! Отговори
Евакуиран преди 4 години
Каква носталгия ме обхваща само.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!