Повишават Кубрат Пулев в лейтенант от резерва

МО: Успехите му допринасят за авторитета на армията
Обновена: 17 дек 2019 12:36 | 17 дек 2019 12:36, Веселина Йорданова
46
Повишават Кубрат Пулев в лейтенант от резерва
Снимка: МО

Боксьорът Кубрат Пулев ще бъде повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България.

Тържествената церемония по присвояване на военното звание ще се състои утре в Министерството на отбраната. Пагоните ще му връчи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в присъствието на заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на младежта и спорта и други официални гости.

Кубрат Пулев има забележителна кариера в тежката категория на аматьорския и професионалния бокс.

В периода между 2005 г. - 2010 г. (докато е състезател на мъжкия национален отбор на България) Кубрат Пулев е военнослужещ (сержант) в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната. Участвал е и е печелил медали от десетки международни и национални турнири; има изиграни около 300 мача.

Първия си медал при мъжете от Световно първенство в категория +91 кг печели през 2005 г. в Китай. През 2008 г. Пулев спечели европейска титла в Ливърпул като наред с другите признания, за това постижение получи награда за най-добър армейски спортист на 2008-а.

От 2009 г. се състезава успешно в професионалния бокс. През 2011 г. (вече сержант от резерва) Кубрат Пулев спечели първия си трофей при професионалистите - интернационалния пояс на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. През 2012 г. стана европейски шампион при професионалистите. Същата година получи награден знак "За принос към Министерството на отбраната".

Пулев стана и официален претендент за световната титла на Владимир Кличко, версия IBF. Срещата с Кличко се състоя през 2014 г. и завърши с първа загуба на българина след 20 поредни победи на професионалния ринг. В следващите години Кубрат Пулев записа отново няколко успешни мачове и титли в кариерата си (2016 г. за втори път е европейски шампион за професионалисти).

С боксовата си кариера Кубрат Пулев се превърна в един от най-популярните български спортисти в бойните спортове в световен мащаб. Известен е с родолюбието си, подкрепата на обществени и национални инициативи, а успехите му на спортното поле допринасят за издигане на авторитета на Българската армия, посочват от Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди и 10-те най-добри спортисти на Министерството на отбраната, военните спортни клубове, класирани на първите три места в държавните военни първенства на Националната военна спортна федерация, и други изявени през годината състезатели и спортни деятели с принос към българския военен спорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
Марко преди 4 години
А Лилито Ивановата полковник я направиха
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, тя е ПОЛКОВНИК Лили Иванова.
37
5
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Може да ви се стори странно, но на фронта точно такива са необходими.Верно акъла им е малко но обичат родината си.Сега някои ще кажат че Кличко го е бил, ами бокса няма нищо общо с съвремената война.
36
4
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Бокса отдавна не е само спорт, но за друго ми е думата ....нашето момче е пример как да се работи с желание, усет, търпение и....да не се предава, пред каквито и да е трудности и шампиони!!!Браво на родителите му и треньорите му...а ние трябва да се учим и да попиваме от тези велики личности !
35
1
 
4
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Дръжте го той е последния войник,последния мохикан слагайте му СНИМКИ навсякъде.Последния влак пътува ...
34
0
 
6
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Коледни подаръци
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клюките казват, че уж и Лили Иванова има военно звание. Ами преди 1989 година всички медицински работници (лекари, сестри, лаборанти )бяха с военни звания .
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"от резерва" на армейски език значи че е пенсионер. Той и като боксьор вече си е за пенсия
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стъпките на бат Бойко е тръгнал, и него го направиха по странен начин генерал на времето
30
3
 
13
 
! Отговори
Резервист преди 4 години
Тоя *** ако ми е старши, по-добре да не ме викат.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пулев и Пулев!
28
1
 
20
 
! Отговори
тренер преди 4 години
Най-големия в професионалния бокс - Мохамед Али на времето изрази ясна гражданска позиция против милитаризма, като отказа да служи в американската армия, която избиваше виетнамци, ей така за кеф. Да, лежа в затвора заради свободния си дух, но това го прави още по велик !
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 ами БНА си бе най калпавата армия в историята ни но като копираш бoк,лук като ссср ската СА пак добре че не е Генерал лейтенат като ясновитката Джуна ...
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Подп.ДжоТова е абсолютно вярно. Но, причината е, че старшината е по-близък с войниците и при битка ще ги жали, докато за офицера, редниците се просто пешки и пушечно месо...
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По силен и по умен е от който и да е руски генерал ФАКТ
24
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ! Продължавай да мачкаш , Кобра ! Ти си нашата българска гордост ! Успех, шампионе !
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мии тооо и Лили Иванова е полковник от запаса, ама и динаха пенцията.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като недоразомение като Шуйгу може да е генерал полковникЩо не и Пулев Лейтенат поне за разлика от оная руска лушомига може да Удря
21
1
 
20
 
! Отговори
Подп.Джо преди 4 години
Има една отдавнашна приказка:От старшина офицер не става!
20
3
 
26
 
! Отговори
Eфрейтор преди 4 години
Пореден срам за БА. Или това е начина да се справи с недокомплекта?

Спонсорирани публикации