715 000 българи спазват коледните пости

60% отделят до 200 лв. за посрещането на Коледа и Нова година
19 дек 2019 12:40,
29
715 000 българи спазват коледните пости
Снимка: Булфото архив

Почти всички украсяват за Коледа и спазват традициите на Бъдни вечер, сочи национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

Още по темата

13% от хората у нас спазват коледните пости - това са около 715 000 пълнолетни българи.

Най-малко са отказалите се от месото сред най-младите. А най-голям е делът на постещите в София - 27 на сто.

60% от българите могат да отделят до 200 лв. за посрещането на Коледа и Нова година, показва проучването.

9 на сто от анкетираните обаче смятат да похарчат само за подаръци над 200 лв.

74% от българите украсяват домовете си за Коледа. 72 на сто спазват традициите на Бъдни вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
абе кви пости, кви 5 лева...давай кюфтетата и пържолите тука...
22
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
От както герб-комунисти са на власт,3милиона са постоянно на пости.
21
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Е, не така... Не се шегувайте с читателите си. Ако наистина толкова много хора спазват Рождественския пост, на празничната Света литургия в храмовете ще се наложи да раздават Свето причастие от кофи и казани, а не от нормалните свети чаши. Други теми са свързани с диетата, вечерята на Бъдни вечер и празника.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен .. идваме на думата кой какво и колко носи и меси. За справка, аз съм тоя дето "носи и меси". Също така, пише се "калориИ", тъй че си и неграмотен отгоре на всичко.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"По БДС" абе, колега, не знам "по БДС", но знам че 3х70 = 210 грама, което значи че едно кило месо от това за което говориш е под 5 лева на цената която написа в предния ти пост. Това обяснява защо и бюджетите са ви като политическите разбирания: ***. Сега гледам, че си дръпнал цената нагоре, което показва, че и аргументацията ви е на същото ниво. Ако добавим и това че си написал "месо за готвене" а такова животно нЕма, освен ако не визираш някакъв долнопробен *** и си ...
18
2
 
4
 
! Отговори
при винету преди 4 години
Пенсионерите спазват ЦЕЛОГОДИШНИ ПОСТИ. ПОРАДИ БЕДНОСТ!КАПИТАЛИЗЪМ...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17По БДС едно кюфте/кебапче е 70 гр. мляно месо + лук, подправки и до 10% вода. Месо за готвене е с цена 6 лв. съответно, цена на бр. кюфте е около 40 ст....и т.н.т Калорийте на месото са несравнимо ро викоси от теци на варивата - бобови култури и особено зеленчуците. Вероятно си от тези, при които тати носи, мама меси и си нямаш елементрна представа от готвене, хранене и семеен бюджет...
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Себестойността на 3 кюфтета е един лев ако каймата е кучешка. За един лев можеш да си купиш суха леща,с която да направиш една тенджера манджа. Едно кило свински врат остава едно кило месо. С едно кило боб можеш да сготвиш 3 тенджери с манджа. Май и домашния бюджет ви е като политическите разбирания: нищо не става от него.
15
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 4 години
До Анонимен 14При храненето има минимум калории, които организма трябва да набави за да оцелява. Зелето например, което през сезона е относително евтино е силно препоръчвана храна за отслабване, понеже е с отрицателни калории. Т.е. организма изразходва повече калории при храносмилане на зелето, отколкото получава...
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До има ли данниВегатарианството и особено веганството са доста скъпи начини на хранене. Себестойноста на 3 кюфтета е 1 лв. За 1 лв. можеш да си купиш една краставица, която е 95% вода и няма как да си набавиш нужните калориии...Цената на кг. ядки, често надвишава цената на кг. качествен телешки стек. Цената на фасула, често е по-висока от тази на свински врат...
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг А кило боб, леща, картофи. И те ли са колкото кило пилешко? Зелето, и то. И не знаех че доматите през сезона са по 4-5 лв килото
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Ама то изследването сред такива ли се е провело? Тююююю, как са пропуснали да го споменат в статията!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1Това не е средния разход за празниците, че да говориш за това че се разпределя от тези дето харчат към тези дето не харчат и се взема средна стойност. Това са отговорили съответните запитани, тъй че или са питали само хора с възможности или русофилите пак не сте познали.
10
4
 
2
 
! Отговори
има ли данни преди 4 години
А колко вегетарианстват почти целогодишно, ама не по тяхно желание?
9
1
 
4
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз до7 преди 4 години
важното е да може да си позволи продукти в Палмово Масло, Рапично Олио и т.н. от Палма Мляко има по щандовете, цените да добри (като за р0бе).
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Най- гадния пероид в годината. Магазините пълни,всеки трупа ядене и пиене все едно,ще яде от сутрин до вечер 10 цели дни.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да видим кои харчат много.1/ИТ специалисти.2/Тия от съдебната система.3/адвокати,нотариуси.4/Някои богати доктори.5/застрахователи.6/Строители/шефове на строителни фирми./7.Мафиоти и държавни чиновници/последните са под общ знаменател.Останалата част от народа мизерства и не мисли за големи харчове.
6
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 4 години
До Анонимен 2Имам състудент, който беше вегетарианец по здравословни причини. Не се бяхме виждали няколко години. Като го видях се сетих да го питам още ли е вегетарианец. Отвърна ми, че работи в БАН, заплатата му е ниска и не може да си позволи вегетарианска диета....И като се замислих е така. Кило домати е колкото кило пилешко, кило чушки е колкото кило свинско..
5
3
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
да, на принудителни пости, с блгарска пенсия, месо купува ли се?!
4
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Българофобе,това не е статистика,а стъкмистика.Ако една малка част харчат много,по-голямата част от населението се свива и по празниците.Когато 2,5 милиона българи живеят под прага на бедността,не можеш да очакваш да харчат като богаташи.Явно си долна герберска под.лога,щом не искаш да видиш истината.