Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога
20 дек 2019 13:58,
358
Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина не се прави така, но по съвсем различни причини; просто има протоколи за спазване. Иначе не виждам нищо лошо човека да подари икона на друг православен.
275
5
 
5
 
! Отговори
Know how преди 4 години
Лоши или добри руснаците ни помогнаха да си върнем държавата България на картата на Европа
274
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофобията възниква сред компрадорските кръгове на българската буржоазия, на която много й се услажда да прави алъш-вериш с Австро-Унг; империя. Сред тях има продажници, които се придават за пари и откровени австрийски агенти. Не случайно те избират за български княз австрийския агент и национ. предател Фрединанд. Русофобството докара две национални катастрофи на страната ни, при които България загуби 70 хил. кв. км територии. Върхът на падението на антибългарите е сключения от тях на 6.09.2015 г. позорен военен съюз с поробителя ни - Турция.
273
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Среден пръст за набожните, русофилите и русофобите и всякакви поклоннически ***! Бъдете здрави и обичайте ближните си и спрете да се кланяте на религии и политически отверстия! Бъдете по-добри през 2020 и не правете добрини само покрай измислените празници!!!
272
0
 
1
 
! Отговори
premaxvane=nacenzura преди 4 години
BEZ DUMI
271
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетеш стихотворението му "Край въбела" , в което се описва как се побратимяват българските и руски войници през Първата световна война-------Няма такова стихотворение.Иначе Вазов е бил видиотен идеалист и е писал всякакви глупо сти. Само дето никога не е барвал пушка.
270
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен270 Отрекъл се е и дори стихотворение по този повод е написал.Малко четеш,но това е нормално за русофилите,днешните болни хора на България.
269
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен279 Пази Боже,некадърници да се устремят към "върха",както те си го разбират.Този червей прави от сина си-едно дете?! същотото злощастно копие,като себе си, пробутвайки го пред нозете на руските лидери.
268
0
 
7
 
! Отговори
NNN преди 4 години
А бе дреме ли му на някой за тоя въобще....
267
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психично болен човек е тоя за мен.
266
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям резил,за този от снимката и за Путин. к Икона да се предлага,като на женския пазар.
265
3
 
2
 
! Отговори
Деянов преди 4 години
До Нандо,наистина ли мислиш,това което си написал?Ако знаеш само колко си жалък.
264
9
 
7
 
! Отговори
Деянов преди 4 години
До До Джулия, а ти защо нямаш име бе,умнико?Аз не знам другите какво руско са си купили,но аз си купувам много руски неща и всичко е изключително качествено.Ти със сигурност не си стъпвал Русия и плюеш автоматично,щото в бе-ге-то сега това е "яко".Тъпо парче си.
263
11
 
8
 
! Отговори
Деянов преди 4 години
До Българин, всеки има право на собствено мнение,но не и на собствени факти.Джулия е права,че русофобията е душевно разстройство,както и всяка друга фобия.Това е факт.А ти как си тълкуваш думата няма никакво значение.Между впрочем мисленето не е силната ти страна.Русия имала имперски амбиции?Я пак!Кой напада и съсипва държави богати на петрол?Твоите господари от ФАЩ.Те имат имперски амбиции,но са в тинята и не им се получава.А ти не си никакъв българин.Американска *** си.
262
4
 
3
 
! Отговори
Деянов преди 4 години
До Анонимен хубави неща сте написал,правилни,но едно 95% от коментиращите тук е просто биологична маса с отрицателен коефициент интелигентност.Вие им говорите за Вазов,наричате го колос! Няма да Ви разберат.
261
9
 
18
 
! Отговори
Буков преди 4 години
Не може да забраниш на никой да бъде глупав. А ето, тавариш Стефанов се вдигнал чак до Масвка, за да покаже пълната си липса на сиво вещество. Дурак, та дурак!
260
9
 
17
 
! Отговори
жаль преди 4 години
Този очевидно е ударил дъното.Предател у дома, презрян от идола си.
259
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случката ще се помни дълго, не можем да я изтрием с гума за първолаци. Недвусмислена шодигравка с бг днешни политици.Пточее, думата за България 2019 е "ремонт".
258
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 272 Кой си ти, че ще ни професорстваш от какво се е отрекъл и от какво не, точно Вазов. Като прочетеш стихотворението му "Край въбела" , в което се описва как се побратимяват българските и руски войници през Първата световна война , ще разбереш, че си много малък, за да влезеш в мисловния мир на колоса и да го квалифицираш по този елементарен начин.
257
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До АнонименВлез във ФАКТИ.БГ и ще видиш, че Днес е български сайт. Над 30,% от статиите във споменатия русофилски хибридник са на тема Русия а статиите с Путин м заглавието бяха 7 за денят.