Семейство създаде барокамера за болния си син в Пазарджик

Търсят ги много хора, които вярват в силата на това лечение
22 дек 2019 18:20, Елка Василева
37

За да помогне на болния си син, преди четири години семейство от Пазарджик изработва само барокамера. Днес тя се ползва от стотици хора, които са благодарни на създателите ѝ.

В опитите да помогнат на  болното си дете Лилия и Петър Кондеви стигат до лечение с барокамера във Варна. Заради лечението обаче се налага да напуснат родния си Пазарджик и да се преместят край морето. Така стигат до решението да създадат собствена барокамера. Със задача се захваща Петър, разказва Bulgaria ON AIR.

В същото време Лилия завършва курс за т.нар. хипербарна терапия, която представлява  дишане на чист кислород под повишено налягане в контролирана среда. А скоро след това за барокамерата научават в цялата страна.

Ежедневно в Пазарджик идват много хора, които вярват в силата на това лечение.

С вярата си семейството от Пазарджик помага чудото на изцелението да се случва през цялата година, а не само на Коледа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Пазарджикбарокамера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
15
 
! Отговори
kireza преди 4 години
БРАВО НА ТЕЗИ ХОРА,БОГ ДА ГИ ЗАКРИЛЯ...А М И Н
26
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Помогни си сам и Бог ще ти помогне! Браво на родителите! Май сами трябва да започнат да се лекуват хората в тази "държава".
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ефективността на всяко обучение зависи на първо място от мотивацията и от постоянството. Не от времето.Преди да се решат да направят тази стъпка и по време на изграждането, родителите със сигурност са проучили основно де що са могли.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една рускиня, която говори много добре български. Подражава много добре, включително това, което не е желателно.Иначе, за основното: Адмирации!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Лечението с хипербарна кислородна терапия се осъществява в специална барокамера, в която тялото на човек е изложено на 100% кислород под налягане. По този начин се осигурява кислород до всички тъкани, като им помага по-бързо да оздравеят........ С влизането си в Хипербарната камера вие сте подложени на 100% кислород и по-ниско ниво на налягане на въздуха от нормалното."Ако все още не съм ясен, обърнете се към специалист.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пич, ако ти си от собствениците и не знаеш колко е ефективната концентрация на кислорода на надморско нивоТи добре ли си? В гората е дори по-голяма концентрацията на кислород, поради фотосинтезата на дърветата.Брат ми на 3-ри годинки боледува от вирусна бронхит плевмония и го пратиха в Сандански, защото там има балниолечебен център за белодробни заболявания.
21
0
 
1
 
! Отговори
@17 преди 4 години
Пич, ако ти си от собствениците и не знаеш колко е ефективната концентрация на кислорода на надморско ниво и на 2500 метра (20.9% срещу 15.3%) значи не трябва хората да ти поверяват живота си в тая барокамера. Освен това, единственият начин дишането на 100% да не е вредно е ако налягането в камерата е по-ниско, не по-високо. Тъй че нищо от това което пишеш няма смисъл.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смешна долнопробна Медия пълна скрадено от интернет
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трий коментарите друго не ви остава в тоа ТРЕТОКАЧЕСТВЕН сайт
18
1
 
5
 
! Отговори
9 преди 4 години
Войника дет загина в барокамерата загина в контролирани условия. Трябва да си много на зор че да отидеш и провериш живота си на някой дето минал курс от 2 дни.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е там, че и в гората и на морето дишате около 80% азот и 20% кислород. При барокамерата ефекта е много по-голям понеже се вкарва 100 кислород и то контролирано под налягане.Ако под "концентратор" разбирате флакон, дори бутилка за многократна употреба, тогава нямате повишаване на налягането. В барокамерата сте обградени от кислород. Налягането многократно увеличава ефекта.
16
5
 
1
 
! Отговори
@14 преди 4 години
Точно пък в планината кислородът е по-малко от на ниското и няма никак да ти помогне упражнението. Разходката трябва да е на морето или някъде на морското ниво. Само тогава дишаш повече кислород. Осовено пък ако имаш проблем със сърцето, планината изобщо не е добра идея.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората се спасяват сами, тъй като няма държава.
14
8
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
една рзходка сред природата в планината и по редовно
13
1
 
2
 
! Отговори
@12 преди 4 години
Благодаря за обяснението. А каква е разликата между това да дишаш чист кислород в баро-камера и примерно кислород през концентратор?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При какви заболявания по точно се налага използване на барокамера?Това е дишане на чист кислород. От черепно мозъчни травми, до зарастване на рани. При някой може да има голям резултат, при друг не чак толкова.
11
0
 
0
 
! Отговори
Много преди 4 години
Старя новина, товя не е ле от няколко години.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дишане на чист кислород? Доколкото знам, само космонавтите от Аполо. И то при понижено налягане. От статията изобщо не става ясно какво правят с тази барокамера, какво дишат вътре и какви заболявания я ползват.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булшит.Купили са камерата да изкарват кинти, това с болния син е за заблуда на публиката.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като здравеопазването напълни гробищата хората се спасяват сами