Колко е висок Дядо Коледа? Почти колкото госпожата!

Деца разказаха как изглежда чаканият гост пред Bulgaria ON AIR
24 дек 2019 10:21, Екип на Bulgaria On Air
41

"Колко е висок Дядо Коледа? Почти колкото госпожата!", разказаха деца в навечерието на Рождество Христово.

 Кой е белобрадият старец с подаръците и как изглежда най-чаканият гост за децата?

През репортер на Bulgaria ON AIR малчуганите разказаха, че той е с гъста дълга брада, с шапка, червени дрехи и очила.

Дядо Коледа е много стар, а Снежанка е негова помощничка. Това са част от описанията, които дадоха деца.

Вижте какво още казаха те и какво си пожелават във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всички православни страни, единствено в България въпросният старец се нарича Дядо Коледа - навсякъде е Дядо Мраз, Дьед Мароз, Деда Мраз.Само в Гърция го наричат Агиос Василис.Но българите си мислят, че като го наречат Дядо Коледа ще се разграничат от комунизма и ще коленичат с лице назад към новите ни братя САЩ.Тъжно и смешно. Докъде се докарахме. Да си преиначаваме и традициите.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Българите са им толкова объркани понятията, че и до днес не знаят, измисленият от тях Дядо Коледа, който няма никъде аналог по света, в САЩ където е измислен се нарича Санта Клаус, като Клаус не е по никакъв начин Коледа, а по-скоро Николай.Та имах предвид, че на Българите са им толкова объркани понятията, че не знаят дали сегашният Дядо Коледа е предишният Дядо Мраз, за който им се внушава, че е руски или пък е просто Свети Николай, което го прави религиозен, а не народен образ.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв дядо Коледа бе ние да не сме Католици. В православието има Дядо Мраз което е и правилното. През зимата има Мраз и Студ няма жега.
12
5
 
3
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Бе боли ме колко е висок. Напишете по-скоро kуpа му какъв - като *** бухалка, като на азиатец или като на българин - малък и никога не ставащ?!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така наречените ДемоКрадци, след 1989 отрекоха и Дядо Мраз и Снежанка, мислейки ги за руски, без дори да знаят, че това са персонажи от древнославянската митология.И започнаха да коленичат пред така нареченият Дядо Коледа, който всъщност никъде не се казва така, дори и в Родината му - САЩ и по-конкретно в ПР-отдела за търговски маркетинг на компанията Кока Кола.Голям срам и унижение за всички Българи.И продължават да промиват мозъците на децата, облъчвайки ги с търговските реклами ...
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо е нужно децата още от малки да живеят в лъжа.Дядо Коледа не съществува. Няма го в българския фолклор.Той е измислица на концерна Кока-Кола.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май е нисичък - някъде колкото жуженцата на Снежанка.
8
6
 
5
 
! Отговори
Соломон преди 4 години
Странно как децата още се връзват, че един старец им носи подаръци 1 ден в годината..!? И то в 21 век! Непонятно...
7
2
 
7
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Погрешно е налаганото сега, че Дядо Мраз и дядо Коледа произлизат от свети Николай. Свети Николай се появява след дядо Мраз, носел е подаръците си в началото на декември, а Дядо Мраз ги носи на Нова година. Кока-кола решиха дядо Коледа да носи подаръци на Коледа през 1930 година, когато го измислиха.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо мраз и хубавата Снежанка.Сега обаче в материалния свят , в който няма морал , а само упадък , дядо мраз е всеки назначен бизнесмен с крадени пари присвоени за сметка на останалите и често сменя млади Снежанка.От чистата приказка до пошлост , пpocтoтия и ниски страсти.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко бил висок дядо Коледа?! Ами да питат Кока-кола, която го измисли през 1930 година, за да си увеличи продажбите. Дядо Коледа няма Снежанка - Кока-кола го оставиха без нея. Дядо Мраз идва от древнославянската митология още от преди раждането на Христос. В България за пръв път името му се среща писмено в разказа на Елин Пелин от 1910 година - "Дядо Мраз и внуците му". Поне засега това е за първи път, но знае ли човек.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо Мраз и Снежанка, така е от векове, а дядо Коледа няма Снежанка и е много по-млад - той е измислица на Кока-кола. Не знам защо така лъжем децата в последните 30 години.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При социализма имаше дядо Мраз и нямаше тоалетна хартийка и бананчета за дечицата а при демокрацията дечицата си имат дядо Коледа и тоалетна хартийчица и бананчета, демокрацията е най-добрата система, никой не е измислил по донбра, cмъpт на диктаторите да живее демокрацията.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо Мраз беше по готин и идваше по Нова година.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кока Кола направиха доста чували с пари с този измислен персонаж.