Колко важно е да бъдем добри?

За художникът Емил Стойчев добрината като че ли е малко дефицитна
14

Колко важно е да бъдем добри? Даваме ли си сметка за истинските неща в живота, когато сме се събрали със семействата си и очакваме Рождество Христово?

"Всяка стъпка би трябвало да бъде насочена в една единствена посока - да бъдем верни на себе си, да спазваме всички правила, които демокрацията ни е осигурила, да помагаме чрез своите дела на близки и приятели. Добрината като че ли е малко дефицитна. Струва ми се, че се загуби истината и тя беше заменена от полуистина и откровена лъжа, но вярвам, че доброто винаги ще победи", каза художникът Емил Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Идвам от тишината на моето ателие и много не следя ежедневните актуалности. Все пак, като гражданин, не мога да не забележа някои не много редни неща", допълни той.

По негови думи се ползваме от демокрацията, но сме забравили, че тя е съвкупност от принципи и правила, които трябва да спазваме.
"Хората са еднакви навсякъде. Обаче системата те кара да се съобразяваш с едни правила", сподели Емил Стойчев.

"Като говорим за изкуството ми се иска да кажа, че винаги съм стремял да се катеря по духовната висота на съвършенството. Моята задача винаги е била само една - да бъда съпричастен към днешния ден, защото искам да съм художник на днешния ден, а не на миналото. Моите теми не винаги са най-лицеприятни, но и животът не е винаги рози и парфюм. Обичам драматичното, съчетано с фантастичното", разкри художникът.

Той призна, че сякаш друга сила взима творческите решения, а на него му остава само да изпълни добре посланието.

"Винаги съм смятал, че детството е най-хубавата част от нашия живот, защото там материалното го няма", спомена Емил Стойчев.

"Преди всичко съм художник и искам да съм само художник. Моята съдба така се случи, че нищо не изработих сам. Много хора ми помогнаха", отбеляза гостът в студиото на "Денят ON AIR".

Художникът призова да запазим своята идентичност и да пазим България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: художникЕмил Стойчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
0
 
! Отговори
до псуващия 1 преди 4 години
Цоцахте преди на дядо мраз сега гоцоцате на дядо американески Коледа ам
11
3
 
4
 
! Отговори
лош преди 4 години
Важно е да сме добри . За да изпъква лошотията.Да бъдем смирени за да властва злото.За да спечели злото е достатъчно да се смиряваме и да не правим нищо.
10
4
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
От доброта има смисъл ако всички са такива - е, посочете ми такова място! Това е утопия! Аз също смятам, че такива послания са подвеждащи, макар и на пръв поглед са прекрасни и смислени, а понякога ми се струва, че те имат смисъл само ако има друг живот след смърта и отидеш в рая, иначе си прецакан жестоко?
9
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
С нищо не трябва да се прекалява - от много доброта няма полза, има от справедливостта. Приказки от сорта красотата ще спаси света, бъдете много добри и пр., са само красиви фрази, защото човек не е създаден да бъде невинно цветенце, и от там произлизат не малко от нещастията световни. Тъй че по-леко с подобните послания.......
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България имаше фашизъм, после социалистическа демокрация, сега капиталистическа демокрация. Ако правилата се спазват, нямаше да ги сменяме.
7
3
 
6
 
! Отговори
На колко питиета е преди 4 години
80%Бъдете добро оФце, за ви стрижат овчарите до кожа.Правилата трябвало да се спазват при демокрацията. .. А ако не е демокрация, а феодализъм или робовладелство, правилата не трябва ли да се спазват?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е важно, защо виждаме обратното по улиците от 95% от сънародниците ни? Явно за тях не е важно. Затова принцип на реципрочността. Не съм длъжен да съм добър с всичките мал.оумни ид.иот.и насреща ми.
5
4
 
4
 
! Отговори
PRINCE OF DARKNESS преди 4 години
Аз вярвам в Луцифер! Падналият ангел които Бог е пропъдил, защо Луцифер е казал не бъдете слаби и наказвайте враговете си! Докато Бог и неговия любим син Исус искат човек да е слаб да могат да го мачкат и втълпяват вечна вина...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е. Добротата оправя човек и му помага да е щастлив. Всичко друго ще го изкриви. Честита Коледа, братя и сестри! Господ да бъде с вас!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро на тях и братята на витошка.Братя земете го повозете малко в бмвто няма да се охарчите може да се научите на новнбизнес
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано двете дами обслужващ персонал на а отбора са добри и дано при толкова мъже не обърка т своите мили дами там е пара гледаите иде вашия ред вир сте наследници
1
8
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Няа ненаказано добро,добрия човек е *** човек,направи добро та да ядеш л.йно.Още Български поговорки от народната мисъл да казвам ли?