Среща при Борисов: Ботевград засега без режим на водата

Премиерът нареди проверка на ВЕЦ "Бебреш"
140
Среща при Борисов: Ботевград засега без режим на водата
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града.

Градоначалникът е запознал премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района, който се водоснабдява от язовир "Бебреш".

В рамките на разговора Борисов е разпоредил на земеделския министър Десислава Танева да провери дали местният ВЕЦ "Бебреш" работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от "Басейнова дирекция".

Регионалният министър Петя Аврамова пък трябва да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.

По време на срещата е било изтъкнато, че към момента няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

"Разпоредил съм наблюдението на язовир "Бебреш" да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района", заяви премиерът.

Към момента полезният обем на водата в язовир "Бебреш" е почти 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне около 4 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе друго си е главният водопроводчик, хидроиженер и пещерняк на Територията лично да ти разреши проблема.Нищо че е *** като Тиква и за 60 години не се научил да говори сносно дори родния си български език.За чужд да не говорим.Обеча и материалът *** и си го харесва.
6
3
 
26
 
! Отговори
пророк преди 4 години
Не виждам нищо хубаво в бъдещето му.
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За герберастката Шайка изминалата 2019-та беше повече от успешна.Накрадоха се здраво, а и успяха да оставят цял един 100-хиляден град без вода.И отново никой не е виновен, нито пък откраднатите милиони аз уж ремонта на язовира ще бъдат върнати някога.
4
3
 
42
 
! Отговори
ПЕРНИК до Ботевград преди 4 години
Щом Борисов е казал че Няма да има Режим , означава че ще Има .Та Братя и Сестри в Ботевград - Купувайте Бидони и Минерална Вода докато са с Нормални Цени - Спекулата в Перник е Страшна - 10 литра вода струват 5 лева .
3
2
 
42
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
КАКВО СТАВА БЕ? ПО ВСИЧКИ МЕДИИ САМО ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ ОБЛЪЧВА НАРОДА???? А БЕ ВИЕ СТЕ БОЛНИ БЕ!!!
2
32
 
5
 
! Отговори
започвайте преди 4 години
Е сега вече като видят снимката на Борисов и червените пак ще озвереят и ще изпръскат мониторите от плюнки ххахахахах
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега?