КЗП: Рекламациите по празниците заради дефекти

400 души са се оплакали в комисията, съобщи Димитър Маргаритов
6 яну 2020 15:38, Ния Христова
0
КЗП: Рекламациите по празниците заради дефекти

Получените жалби в Комисията за защита на потребителите по време на празниците, съпоставен с период, през който няма празници са значително по-малко.

"Общо хората, които са се обърнали към нас са над 400, като писмените жалби са 100, включително и през интернет платформата", това коментира Димитър Маргаритов, председател на КЗП в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Тъй като в търговската мрежа нямаме право на отказ, както онлайн, повечето случаи са свързани с рекламация на стоки, при които е имало някакъв дефект", допълни Маргаритов.

Той допълни още, че наличието на няколко сериозни случая на разминаване между обявените цени на щандовете и това, което се маркирало на касата.

Шефът на КЗП поясни, че повечето хора, когато си купуват много стоки рядко обръщат внимание на всяка една, когато се маркират на касата. Това позволява на търговците да предприемат нелоялни и измамни практики.

"Размерите на глобите могат да стигнат до 30 хил. лева при първоначално нарушение и до 50 хил. лева, ако същият търговец извърши същата нелоялна търговска практика в рамките на една година".

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари