"Добрите българи" - медия за героите на нашето време

В нея хората ще разказват своите добри истории
7 яну 2020 17:37, Анисия Иванова
2

Сайтът "Добрите българи" е една необикновена медия. Медия за героите на нашето време. Медия, която ни показва само добрите новини. Повече за необичайния проект разказа неговият създател Момчил Цонев в студиото на "България сутрин".

Още пред 2013 г. Момчил създава Facebook група, чиято цел е била да разказва добрите новини. Сайтът пък е съвсем нов и се появява на 20 декември 2019 г.

Добрите.бг е национален сайт, той е отворен за хора от цялата страна, независимо дали някой търси помощ за човек, за кварталната градинка или по-глобални каузи.

"Работа има. Медията се създава доброволно. На принципа на споделеното създаване на съдържание. Приканвам хората да пишат или на страницата, или на имейла ни, за да разказват своите добри истории",  сподели Момчил пред Bulgaria ON AIR.

Той вярва, че силна държава не може да съществува без силно гражданско общество.

"Обществото е реално сплотена действаща група. Искам чрез разказването на тези истории да правим заедно нещо добро", каза Момчил.

"Отправям покана, както към хората да ни споделят и разказват, така и към студенти по журналитика и действащи журналисти. Ако идеята да разказваме за доброто им харесва, да ни пишат, защото сайтът има нужда от хора, които знаят как се прави журналистика", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новините за добри дела нямат честа посещаемост поради няколко причини: 1. възпитание - Нас ни възпитават в егоизъм от най-ранно детство, никой не обучава децата да проявяват благодарност за полученото и интерес и уважение към постигнатото от друг. 2. имаме недоверие в публичните похвали, защото зад тях често стоят връзкарство, корупция и лична реклама; 3.След добра новина няма много какво да се каже, след лоша се отприщва де що може да словесничи; 4.След добра новина може да се почувстваме гузни
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубав материал.

Спонсорирани публикации