Социалните взеха бебето на българи в Германия, било тормозено

Родителите отричат, а 7-месечната Катерина вече е в приемно семейство
Обновена: 10 яну 2020 20:22 | 10 яну 2020 20:18, Камелия Цветанова
152
Социалните взеха бебето на българи в Германия, било тормозено
Снимка: Pixabay

Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас, след като 7-месечното им бебе било отнето вчера от Германската агенция за закрила на детето. Причината: лекари се усъмнили, че детето е тормозено в семейството.

Държавната агенция за закрила на детето, министерствата на външните работи и на правосъдието, както и посолството ни в Берлин извършват спешна проверка по случая, предаде БНТ.

Родителите на детето са емигрирали в Германия преди година. Там, след 11 години чакане за рожба, Катерина се появила на бял свят, за да зарадва Мирена и Георги.

Обратът в живота им обаче настъпва скоро - на 20 декември семейството претърпява катастрофа в Унгария.

"Пострада най-много дъщеря ни - Катерина. След катастрофата дойде Бърза помощ. Настаниха ни в болницата в Кечкемет. Прегледаха само мен. Детето не го прегледаха, въпреки нашето настояване, защото тя плачеше през цялото време", разказва Мирена Славова - майка на Катерина.

Веднага след като се върнали в Хамбург, отишли отново в болница. Прегледът продължил 5 часа. Малката Катерина имала кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща операция. Докторът открил и по-стар хематом. Той не бил от катастрофата.

След тази операция докторите са информирали социалните служби, че има евентуално насилие вкъщи.

"При първия разпит казаха, че не намират нищо нередно и затова поискаха моето съгласие да отнесат случая до Агенцията за закрила на детето“, каза Славова.

Майката се съгласила. Проверката продължила. Рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас били достатъчни за решението на Агенцията за закрила на детето в Германия.

"Излязоха със заключението, че с детето е злоупотребявано по точно определен начин - хванато е подмишниците и е разтръскана главата силно поне 10 пъти", обяснява майката на Катерина.

Родителите - отричат. Разпореждането на агенцията: да се отнеме незабавно детето. Това се случило вчера.

"Накараха ме да й приготвя любимите нейни неща - играчки и подобни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право само на една целувка с нея, без да я докосвам, защото било опасно и от тогава не съм я виждала", казва Мирена Славова.

Георги Славов е бащата на Катерина.

"Първо се свързахме с немски адвокат - веднага се заема със случая. За него не бил първи", коментира той.
Седеммесечното момиче вече е в приемно семейство в Германия. В родния на майката град Кубрат - близките й недоумяват - защо се е стигнало до отнемане на детето от семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
някой иска дастанеме ***
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До факти 95Във Великобритания срещу отнемането на деца възстана мюсюлманската общност и вече властите не им отнемат децата.В Германия наскоро отнеха детето на мюсюлманин,след което той заплаши да убие детето и себе си.Детето му бе върнато.Сигурен съм,че и там властите ще внимават чие дете конфискуват.Както внимават да не вкарват в затвора определени етноси.Какъв извод можеш да си извадиш от това?Файлетонът не е факт. Вземат когато имат доказателства за насилие без да се церемонят кой мюсюлман
82
3
 
16
 
! Отговори
факти преди 4 години
Във Великобритания срещу отнемането на деца възстана мюсюлманската общност и вече властите не им отнемат децата.В Германия наскоро отнеха детето на мюсюлманин,след което той заплаши да убие детето и себе си.Детето му бе върнато.Сигурен съм,че и там властите ще внимават чие дете конфискуват.Както внимават да не вкарват в затвора определени етноси.Какъв извод можеш да си извадиш от това?
81
9
 
43
 
! Отговори
Къс преди 4 години
Масовото отнемане на деца отдавна е факт в западните страни.В Норвегия бройката достига до сесетки хиляди на година.В Италия разкриха цяла мрежа от социални и лекари,които са карали деца да рисуват пениси,а после ги отнемат,заради уж сексуално насилие.В Германия вече имаше няколко публични случая на отнети българчета,а аз лично знам за още два на познати.Според мой приятел в САЩ българите сме пребивали редовно жените си.Спете още.Окрадаха ви децата,родата,водата....СПЕТЕ!
80
5
 
28
 
! Отговори
да преди 4 години
Кво стана, нали нямало опасност ако подпишем някакви си там конвенции някой да ни взима децата? На кое да вярвам- на думите "нема мале, нема" или на факти. И кат се натискате в германия за пари мислете ей. Преди месец два едно българче там умря поради отказ от медицинска помощ защото са Българи.
79
1
 
35
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Хайде да не делиме хората на заминали и останали.. Познавам страхотни хора, които слава богу, все още живеят в България и много опростачени българи, заминали в чужбина. Както и обратното..Навсякъде има и от едните, и от другите.. И в чужбина е така, лошото е че простотията става повече и повсеместна..
78
2
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Някоя от ГерманияГоспожо, не споменах ли че има и свестни българи или само прочитате лошите неща....Истина е че има много селяци в чужбина, няма какво да отричате.
77
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 4 години
До Народен съдПрав си човече...
76
2
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
сатаната вече беснее, беснее, а ние сме безпомощни пред него.
75
9
 
2
 
! Отговори
meh преди 4 години
До Народен съдМисля че такива като тебе са опасни за света
74
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че ще отричат. Българите обичаме да си шамарим децата за щяло и нещяло. Все пред очите ми е оная акушерка дето преби новородено и после го милваше. Само дето в белите държави отнемат децата за такива случаи, а не чакат докато детето бъде убито. А ако това с катастрофата е истина то да се проследят документи и т.н. и да се съдят лекарите.
73
14
 
13
 
! Отговори
Някоя от Германия преди 4 години
До ДанковГ-н Данков, аз съм учителка в детска градина и взимам точно толкова заплата, колкото и колежките ми германки. На предишната си работа, бях шеф на смяна и даже взимах по-голяма заплата от колегите си германци. Това, че някой твърди нещо, не значи, че е общовалидно за всички. Когато един работник полага неквалифициран труд, заплащането е по-ниско от на този работник, който е квалифициран. Това е принципно навсякъде по света така.
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимъс преди 4 години
Мразя германия!
71
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе детето е със стар хематом. Това не е шега работа. Предполагам, че ако успеят да заведат дело и да се стигне до разпити, ще се разбере дали всичко е било наред, но според мен е нормално социалните да реагират ако видят 7 месечно бебе с хематом в главата. Това което ми се вижда ненормално е да се предаде на приемно семейство след по-малко от 24 часа, но това вече адвокатът ще разбере. Но според мен и германци да бяха (стига да се бели) щяха да им го вземат с неясна травма на главата.
70
1
 
3
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Някоя от ГерманияРазбирам те госпожо, аз няма да споря за това.Колкото за пуснатия от лудницата Тонката, разбирам те брато луд си....
69
12
 
40
 
! Отговори
Да им пикам преди 4 години
Сами са си избрали държавата в която да живеят и работят. За отнеманията на деца се пише от години. Да са чели,да са проучвали,да са проверявяли що за сЪтвор са немците. За мен немците са студени и безсърдечни хора по ген. Роботи. Не случайно си гонят децата като навършат 18 години,а пък децата им го връщат като ги хвърлят в старчески домове като остареят. Немците нямат грам чувство и усет за хумор. Да им пикам и на държавата, и на обществото, и на обичаите.
68
13
 
16
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Някоя от ГерманияВ Германия заплащането е най ниско за чужденците, отколкото в другите държави на които се натискат българите.Никога не бих работил там.Имам братовчедка с две деца омъжена за немец, за това се правя вещ по въпроса.
67
2
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
И в двете световни войни бяхме с германците, и все загубихме. Освен това *** бисмарк е повлиял, за да намали България след Освобождението.
66
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гражданин 73Германците са зли хора. Те мразят силно другите народи. Ама правели БМВ и Мерцедес - чудо голямо! И без лъскавите им ламарини можем да минем............А лайнярците от България са порядъчни, примерни и добри по душа но само с Неделя!
65
0
 
9
 
! Отговори
...до33 преди 4 години
Така е,но за жалост има доста прецеденти на взети деца поради лични или други причини.И е вярно.2010г.майка осъди соц.служба закрила на детето и държавната агенция закрила на детето.Беше и върнато и този случай доби гласност.Мога да цитирам и други случаи,такива имаше няколко и миналата година