Зимен Helpbook: Бездомни кучета, паркиране между шипки и дръвчета

Ако видите нередност, подадайте сигнал в платформата
11 яну 2020 09:47, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

Едни от най-често подаваните сигнали в платформата на Helpbook.info са за бездомни кучета, особено през зимния сезон. В последните дни получихме множество оплаквания от граждани.

"На ул. "Коломан" малко след кръстовището с бул. "Овча Купел", срещу бензиностанция "Бент Ойл", има построени колиби за улични кучета, които се навъртат около бензиностанцията и спортен комплекс "Славия". Те са цяла глутница и така още повече чувстват улицата като своя. Има ухапани двама човека. В късния следобед, когато се стъмни, е все едно, че влизаш в нечий двор - трябва да си постоянно нащрек. Който иска да ги отглежда - да ги прибере. Не да им прави колиби на улицата, където минават толкова много хора, отиващи да спортуват, голяма част деца.“

Освен с бездомните животни, не липсват и проблеми с паркирането в столицата. От месеци са забелязани автомобили, които редовно се оставят в зелените площи, които се намират в непосредствена близост до летището. Според нашия редовен потребител цялата поляна е превзета от множество автомобили, които са паркирани кой където свари - между шипки, череши и сливи. При влажно време става невъобразимо калище с коловози, а ежедневно оттам преминават много хора на път за работа. Молбата е да се вземат мерки за ограничаване на навлизането на превозни средства във въпросния участък.

Преминаваме към пътните проблеми в район "Изгрев" като за пореден път получаваме сигнали по едни и същи нерешени въпроси. На изпратената снимка се вижда нов обширен тротоар, който за съжаление не е пригоден за нормалното ползване от хора в неравностойно положение, тъй като липсва подходящо скосяване към уличното платно. Поради липсата на специални тактилни плочи придвижването на незрящи и трудно подвижни хора, използващи помощни средства и майки с детски колички, е силно затруднено.

В същия район има и спешна нужда от изграждане на повдигната пешеходна пътека. Булевардът е доста натоварен в пиковите часове, а въпросното място пресичат много хора. "Това е пътят към метростанция Жолио Кюри, множеството супермаркети, много магазини, ресторанти, аптеки, училища, детски градини както и към парковете Тинтява и Борисовата градина. В тази си част булевардът е прав и колите се движат с голяма скорост. Мястото, на което пресичат хората, е точно до един малък търговски обект и тези, които пресичат от Дианабад, се появяват внезапно за шофьорите - има голяма вероятност от ПТП", пише нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Нямах в мен телефон, преди 4 години
с който може да се снима, за да направя снимка на огромната дупка в средата на уличното платно на ул. "Снежник". И трактор трудно ще мине там."Снежник" започва от ул. "Първа българска армия" и свършва при ул. "Планинско цвете". Там има малка вратичка, в оградата откъм северната страна на Централните гробища. Хората, които имат близки, погребани в тази част на гробищния парк, отиват с коли до тази вратичка, иначе трябва да ходят 2 км през гробището.Преди 4 г. я имаше тази дупка, стои си и днес!
5
2
 
4
 
! Отговори
Шопска рапсодия :) преди 4 години
Шипка, сливка, глогинка,хей гиди, бяла Калинка!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво пък ви пречат паркиралите коли,не ми е ясно.Наяла се въшката и излязла на челото.Имахме една такава му-ргава *** в съседство, но омъжена за кмет на общината в нашия град,още от соца си беше шеф и от БКП,та тя си въобразяваше,че е най-великата,заради съпруга си,гонеше и преследваше един беден овчар,който си пасеше овцете на края на града,притискаше го,мачкаше го,тероризираше го и с документи,пречел и,а ние гражданите го съжелявахме.
3
0
 
11
 
! Отговори
Шипков мармалад преди 4 години
И какво да има около сградите кацнали в полето около летището?!
2
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Защо да си купят нова кола? Калпави пътища, лоши сервизи, може да ти я надраскват, откраднат скъпи части, скъпа поддръжка. Па за телефона не знам.
1
8
 
17
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ние сме единствената страна в света в която хората си купуват телефони за по 1000 лв. ,а карат коли за 600 лв. !!

Спонсорирани публикации