Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището

До късно снощи 66-годишен мъж изнасял вещите си от апартамента
Обновена: 13 яну 2020 11:29 | 13 яну 2020 11:29,
61
Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището
Снимка: БГНЕС

Две станаха жертвите от взрива в апартамент във Варна, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура в града. Започнато е досъдебно производство за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети под ръководството на Окръжна прокуратура.

На мястото на произшествието е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

Още по темата

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.

Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОДМВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
5
 
! Отговори
Kriminalni преди 4 години
неволи по тези *** земи.
28
11
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До TТова е щото американците поразиха с евроатлантизъм поколението 20+ и 30+;))) Не е лесно да се живее сред живи зомбита;))) Нормалният човек откача!
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дадоха по новините репортаж. Видя се районът около блока. Абсолютно празна поляна! Варна! Морска столица! Никакви действия нито от градската управа, нито от живеещите в блока да направят района си по-уютен!
26
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен до Зозо преди 4 години
Льоло това се случва в страната на некадърния комунист Борисов. Нали знаеш, че дните му са преброени това вече го чета и в чуждестранни медии тази година ще бъде последна за мафията ГЕРБ.
25
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Лошо започва годината !А вие си говорете ... на никого не пречите.
24
1
 
25
 
! Отговори
Щом преди 4 години
в България е уволнен за корупция, значи е бил е баси лакомника!
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените като ги зарежат няма такива драми,а мъжете убиват, взривяват,един преди години уби дори деата си,за да накаже жена си,че го е изритала.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една жена що прави.
21
1
 
8
 
! Отговори
въпроси без отговор преди 4 години
много
20
38
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Е това са дъртите ***-шапкари, с промити от руската пропаганда мозъчета. пРезидента и той със същия чип под фуражката.
19
38
 
9
 
! Отговори
T преди 4 години
Това е повсеместно в държавата ни. Има една група от хора, поколението на 40+ годишните, на които всички са им криви, че за нищо не стават масата от тях и са се провалили при "прехода". Дай им само поразии да правят и да се държат тотално антисоциално. Само се огледайте дори по улиците кои правят простотиите - масово са побеляващи чичковци. В супермаркетите са същите - сумтят, блъскат се, пререждат.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До haЧовека готвел през нощта, на евтина тарифа !
17
20
 
23
 
! Отговори
ha преди 4 години
Предпочитам да изхарча ток за 2 лева и да си сваря бобеца на ток, отколкото да го сваря за 30 стотинки на газ. След време - аз пак ще си варя бобеца за 2 лв. на ток а вие заради въпросните 30 стотинки, ще правите ремонт. Ще възстановявате съборени стени, ще шпакловате и боядисвате, ще купувате мебели (щото старите изгоряха в пожара), въобще - чака ви много работа и много похарчени пари. А аз ще си ям бобеца и изобщо не ми дреме. Икономията е мaйка на мизерията. Как за 30 години не го разбрахте?
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TЖивея в къща с малък двор.Панелни таласъми, не ме интересуват !
15
27
 
20
 
! Отговори
T преди 4 години
До АнонименГоворя ти за номрални, млади хора с добро образование и професии, които се налага да съжителстват в един вход с 40+ неудачници (чалгари, таксиметрови шофьори, разносвачи, ватенки, пенсионирани военни и подобни), които милеят за "комунизъма" и как хубаво било тогава, че им давали всеки месец пари за нищоправене. Едните си плащат всички такси и поддържат чисто във входа, а другите даже и не поздравяват - все кисели, хвърлят си фасовете във входа, пушат във входа, не си плащат таксите.
14
6
 
28
 
! Отговори
Антивоенен преди 4 години
Кога тези антихора-военните ще бъдат задължени ежегодно да се подлагат на психотестове? Тези, които не го издържат да бъдат лекувани.
13
14
 
24
 
! Отговори
ha преди 4 години
До всички, които използват газови печки и котлони. Като си мислите че пестите от ток, вярвайте ми че един ден това което сте спестили, 15 лв. на месец, ще ви излезе много по скъпо. Ремонт на цялото жилище, струващ хиляди. Евтиното винаги излиза скъпо, да знаете.Аз нямам газов котлон, печка или бутилка газова в нас. Не използвам. Та това си е жива бомба бре. Пример - статията.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TЕдиният ходи на опера и има хиляди левове доходи-------------------------------------------------------------------------За Бойко ли говориш ?!
11
5
 
40
 
! Отговори
T преди 4 години
Затова в нормалните държави при наемане и купуване ви искат пълната биография - трудови договори, банкови сметки, фишове от заплати, професия, история от предишни наеми, и т.н. Така хората се подбират и се оформят входове/квартали от съседи със сходни интелектуални и финансови възможности. Това е по-добрият вариант, отколкото нашенските социалистически извращения - пълна мешавица от прослойки. Единият ходи на опера и има хиляди левове доходи, а другият с ватенката му подпалва апартамента.
10
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 4 години
Добре, че сезона е далече,щеше да излаши туристите !