Румен Леонидов се усъмни в новооткритите ръкописи на Яворов

Яворов не може да се позволи толкова елементарни неща, посочи поетът
21 яну 2020 22:30, Красимир Ангелов
10

В истинността на новооткритите ръкописи на Яворов се усъмни поетът Румен Леонидов. Той изрази своето съмнение в коментар във Facebook.

"Всеки който познава творчеството на Яворов би се усъмнил, че това са негови стихотворения. Според мен няма усещане за Яворов, важното е, че с лоши стихове не бива да се правят сензации, дори да са на Яворов", каза за "Денят  ON AIR" поетът и общественик Румен Леонидов.

Още по темата
По думите му в училище той не се изучава достатъчно по ред причини. Откритите стихове пък събудили чувството, че това е някаква сензация.

"Яворов не може да се позволи толкова елементарни неща, няма нищо от него, има само патриотарски опити, елементарни работи... Страшното е подмяната на историрическата принадлежност. Разликата между експертната справка и експертизата е голяма", допълни той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Леонидов големият проблем е, че има подменени исторически документи. Не само подписът, но и почеркът бил различен.

"Ако не се намесят ДАНС и полицията, утре ще излезе, че Яворов е писал, че е македонист. Целта е да се тества минават ли тези фалшификати и утре да се произведат още", посочи събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Партайгеносе преди 4 години
Доколкото чувам, намерилият уж случайно Яворов има здрав пролетарски произход...А тези за пари и майка си биха продали, та един Яворов ли няма да фалшифицират. Предполагам, че е станало така 1/ фалшифицира Яворов 2/ Излиза и влиза отново в стаята и а, какво да види, оригинали на Яворов. Е, това, ако не е чудо!
7
1
 
0
 
! Отговори
2 етаж, 28 килия преди 4 години
Чакам фалшификатора в Софийски градски затвор, при бай Ставри. При престоя си в килията затворникът ще има шанса да намери и други оригинали не само на Яворов, но и на Наказателния кодекс.
6
1
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Мошеник до мошеник мила моя, майно льо...Само като видиш кой ги е продал (Христо Павлов, прякор "Ицо Малкия") тези писма, историята става ясна. Има физономия на изпечен мошеник, а славата му в Софийский край на измамник е дори по-голяма от тази на колекционер.Предполагам че да излъжеш президента на страната и Манджуков е връх в кариерата на благородника-колекционер :))
5
1
 
0
 
! Отговори
Яворов преди 4 години
Нищо такова не съм писал!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водещата колко взима на час?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според мен няма усещане за Яворов, важното е, че с лоши стихове не бива да се правят сензации, дори да са на Яворов"Този не го знам какъв е, но да каже такова нещо... По-тъпo нещо не бях чувал от години.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм чел нищо от него,само съм го слушал да разпространява лъжи засоциализма и това е достатъчно.
1
7
 
10
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
И аз се усъмних в новооткрития поет, писател и общественик леонид румбураков .!.