Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари

"Няма такава държава" става " Има такъв народ"
Обновена: 29 яну 2020 14:36 | 29 яну 2020 14:36, Камелия Цветанова
165
Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари
Снимка: Dnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партия.

След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ".

Инициативният комитет свиква учредително събрание на новата партия на 16 февруари.

Още по темата

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите", пише в учредителната декларация на партията на Слави Трифонов.

В нея е цитиран и член първи от Конституцията, който гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

"Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват", пише в декларацията.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Основните цели пред новата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана.

От партията ще се борят и за цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa, за премахване на партийното влияние върху правосъдната система, за реформиране  на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа, за осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови, за реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда, за защита на семейството и семейните ценности, за осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; за засилване ролята нa Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

"Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!", обобщава Инициативният комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сам потамМи щото така му е ориказката ... Аман от предкултурното софиЕнци вече ... що на Станислав му викали Слави и защо така са бил Опел ...
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е ! Този форум или коментари доказват истината "НЯМА ТАКА ДЪРЖАВА" и ГЕРБ ги е страх.Браво коментриращите повтарайте миналото си до из.род.ски масохизъм на вашата партия ГЕРБерокунизума! хахахаха
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да чухте нещо за партия БАСТА, аз не, разцепиха ГЕРБ и до там си останаха.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Има много партии, но хората подкрепят само няколко.
27
9
 
16
 
! Отговори
факт преди 4 години
Слави със стари .урви нов бардак иска да прави!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ има над 120 партии- виж в Уикипедия, защо да няма още една?
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властимащите няма да му позволят да регистрира партия. Допускам че много скоро и прокуратурата ще се включи като скалъпи някакво обвинение. Все пак му желая успех!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега хората ще гласуват за Слави понеже е известен. Същото беше навремето и с ББ.
23
7
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Да поговорим за русьофилите.Кой купи днес бай ви да не мине вота?Отговорът е ***-руското протеже Волен и руският зет Магарешки.Капиш?!
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този в работата си е по-авторитарен тип и от Бочко. Тръгнал *** с черното кожено яке и с татуировките, демокрация с референдуми да гради.
21
5
 
12
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
До АнонименЩото Бойко може да създаде. семейство..ха ха .Нафукал жената и тя избяга от него на иляди километри.И либовницата Цветна Лина не успя да задържи като жена.Само делкат мангизи.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре казано, но приположение, че си русофил, т.е. да ме караш да се кланям на мужици и на Путин никога няма дагласувам за теб дори и партия да регистрираш! Хора запомнтете каквато и нова партия да се появи, ако тя е русофилска това означава кагебейщина, ченгеджийница и запазване на статуквото.
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек, който не може да създаде семейство и деца ще се грижи за народа. Това просто е някакъм майтап или подигравка с хората.
18
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката:Е те това мечтата на ултрасите - шоуто на Клоуна в Парламента
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специална порода неук и самонадеян слагач...
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще иска помощ от Семейство Халваджиян. Шоубизнесът не върви. 50 процента взема Арменеца. 50 на 50 чалгоарменска партия "Има такъв чалга ***".
15
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Написаното в учредителната декларация е истина до последната буква и действителността е болезнена. Управляват ни негодници, преследващи лично облагодетелстване, на които не им пука за обикновения човек.
14
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такъв шут.
13
9
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо учредителят Станислав Трифонов се представя като Слави Трифонов?
12
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави гледа навъсено, черни дрехи, поведение на мутра , а на България и писна от мутри и иска да се идентифицира с нещо светло , позитивно, трябва и европейски поглед. Човекът, според мен наистина иска да помогне , но трябва да се отърси от този образ на ядосаният бабаит и въобще д ане им слиза на нивото на махленското говорене. Стройна програма и успех!