"Нове Холдинг" за запора на Божков: Абсолютен произвол

Целта е вземането на успешен бизнес, смятат от дружеството
Обновена: 30 яну 2020 18:31 | 30 яну 2020 18:30, Красимир Ангелов
147
"Нове Холдинг" за запора на Божков:  Абсолютен произвол
Снимка: БГНЕС

Налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това съдебно разпореждане, може да се определи само по един начин – като абсолютен произвол. Това се чете в официална позиция на "Нове АД Холдинг", изпратена до медиите.

"По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са установени с влязъл в сила ревизионен акт. Такъв е ревизионен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата ситуация по отношение на твърденията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал период.

Още по темата
По отношение на личното имущество на г-н Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при наличие на достатъчно данни и обосновано предположение за незаконно придобито имущество, но отново с мотивирано искане до съда. При действия на данъчни органи, това отново не може да стане без влязъл в сила данъчен ревизионен акт", се чете в позицията.

От "Нове Ад Холдинг“ посочват, че Васил Божков е акционер във въпросните компании и „на тази основа действията срещу него са абсолютно незаконосъобразни“.

"С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност.

Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК "Левски" и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива", става ясно още от официалната позиция.

"Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат", завършва писмото на "Нове холдинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обръщам внимание, че г-н Божков има проблеми с прокуратурата, която е надпартиен държавен орган! Няма защо да пцувате по ПП Герб! Това е най-доброто за българите!
54
4
 
20
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Абе?Какво стана с разследването по "АЛО ВАНЬО...."?!Аз пък ...това вероятно е строго секретно?Все пак там гласа не беше на президента,а на......собственика на България!!!Инък,ако Божков е наистина виновен,жив го изгорете!!!Защо обаче за едни сте майка,а за други мащеха?!
53
9
 
9
 
! Отговори
абсолютен абсурд преди 4 години
Гангстер 1 се оплаква от произвол. Това е абсолютен абсурд!
52
4
 
24
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Божков не един път е казвал,че ще дари колекцията на държавата някой ден.Сега някои побързаха да си ги присвоят предварително.
51
8
 
5
 
! Отговори
Чорбар преди 4 години
Ако ще с пoтника на Амон Ра да си обършат кубинките, важното е че ФК Лефски отива във "В" окръжна...!
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един министър на културата уреждаше с фирма изпълнител на поръчка на министерството, как да съставят документи със стара дата, така че да не платят неустойките, които дължат на държавата. Очевидно престъпление! Въпросът е защо прокуратурата мълчи, да не би защото е министър в герберското правителство? Иначе няма лошо, че са погнали Божков, ама двойния стандарт е лошо нещо.
49
3
 
16
 
! Отговори
yes преди 4 години
Много си прав, прокуратурата действа като мутрите от 90-те, на всички е ясно че е просто бухалката на борисофф, една мижитурка, най-ме е смях че гешев го правел за да ги даде на пенсионерите дето державата им окраде пенсиите. Е не сме скачали за да имат мутрите сега държава. И на тях им идва времето, тоя ще ускори процеса.
48
3
 
9
 
! Отговори
Х преди 4 години
Сега всеки един да чопнр по един-два експоната и си оправя живота до края ... Срам.... Да се опишат всички експонати и да се държат под око от крадливите управляващи
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варвари!Искали са в чували да натоварят колекцията му от предмети.Каква е тая прокуратура да се отнася така към предмети от 4000 години преди Христа?Може да е престъпник,обаче е съхранил нещо което ще остане,няма да си го занесе в гроба.Какви са тия хора бе?!Опростачени дебилни екземпляри!!!!
46
16
 
4
 
! Отговори
Чорбар преди 4 години
Мачкай Гешеф! Яко шaп по г'оведатъ!
45
3
 
19
 
! Отговори
Прави са преди 4 години
Значи Божков винаги е заявявал,че има исторически ценности и колекции и никога не го е крил.От какъв зор му се конфискуват??? Все едно да дойдат у вас и да ви вземат класьора с марки ...
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите са тръгнали да прибират културни ценности някои на хиляди години в чували.
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем, че прокуратурата преследва мафиот. Проблема е, че прокуратурата е разделила мафиотите на "наши мафиоти" и "други мафиоти". Нашите мафиоти не ги преследват, над тях има герберски чадър.
42
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата говори, че става дума за пари, които са равни на коледната добавка на всеки пенсионер за 10 години. Такова говорене за мен е крайно смущаващо, защото това са чисто пропагандни похвати. А когато се ползва пропаганда, вместо просто да си вършат работата, веднага ми светва сигналната лампичка, че има нещо гнило в цялата история. Божков със сигурност е гаден мафиот, ама тия дето го преследват различни от него ли са?
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То затова е важно прокуратурата и съдебната система да са независими, а не като сега.
40
4
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Имаше статия,до преди малко,за страховете на хората.Има още един страх от няколко дни!Гешев може да реши да те занули,без съд и присъда,без съдебно решение!!!Ей така,защото е решил!
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупави го.*** в дневната на черепа имаше картина на Г. Димитров. Цялото БСП се изреди да го защитава, а в парламента се въздържаха уж социалистите. Ако Божков не от старите комунисти не знам. Синьото стадо как лесно се манипулират.
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гробари засрамете се управлявате държавната от 11 години през което време българинът стана по беден и по мачкан с изключение на 20% живеят все по добре в София, Варна и Пловдив, получихте държавата от най успешният премиер на прехода С. Станишев/ вкарал държавата в Европейския съюз и оставил ви 8 милиарда резерв/
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокатите на божков ли пишат тука.То с толкова откраднати пари може да си позволи.чного ***.
36
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се готви каскета Радев.