Двамата български граждани от Ухан кацнаха в София

Те са откарани във ВМА
2 фев 2020 22:00, Нели Христова
41
Двамата български граждани от Ухан кацнаха в София
Снимка: БГНЕС

Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан във връзка с разпространението на новия короновирус, пристигнаха от Франция в България. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Те кацнаха на летище „София“ на борда на военно-транспортния самолет „Спартан“, придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия. Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА.

Днес следобяд българите пристигнаха от Ухан в град Истр, Франция, на борда на френски самолет, с който в рамките на общоевропейска операция от Ухан бяха изведени 251 души от различни националности.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай и за успешното им пристигане в България.

Общоевропейската операция по улесняване на чуждестранни граждани, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от Франция в сътрудничество с властите на Китай.
Принтирай  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбирам..студенти искали да се върнат,самолета литва(с нашите пари!!!),да прибере 2 авантюристи,решили да разцъкат из Китай(мноо яки снимки в мрежите,китайски стени,китайски мивки и т.н.) И ДОКАРВАТ 2 ОТВОРКОВЦИ ОТ ЦЕНТЪРА НА ЗАРАЗАТА,ДИРЕКТНО ТУК!! ЗАЩО БЕ,ВАШТА М...***?!?!ПОЛОВИНИЯ СВЯТ Е В КАРАНТИНА,ТЕ ПРАТИЛИ САМОЛЕТ ДА ГИ ВЗЕМЕ?!ЗАЩО БЕ?!?КВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА БЕ?!?!?!? ИСКАМ САМОЛЕТ ДА МЕ ЗАКАРА НА БАХАМИТЕ!КОГА КАЦА НА ПАРКИНГА?!?!?!?
12
19
 
4
 
! Отговори
Руснаците са виновни преди 4 години
Според мен не са американците виновни тоя път... Руснаците са!!!
11
7
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Тези който пишат с Главни Букви са или пияни , или са заразени от пиянски вирус .
10
10
 
7
 
! Отговори
ДО 8 ИЗКУКАЛИЯ преди 4 години
ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ ЗАД ОКЕАНА ПУСНАХА ВИРУСА ФАШИСТЕ.ЦЕЛТА Е ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД
9
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕТА СТАТИЯ: КИТАЙ ДЪРЖАВАТА В СВЕТА С НАЙ-ГОЛЯМ БРОЙ ПЕНСИОНЕРИ СПРЯМО БРОЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!ПИШЕ 350 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ В КИТАЙ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ 1 ТРИЛИОН ДОЛАРАВСЕКИ РАЗУМЕН УПРАВНИК НА КИТАЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ПУСНЕ ГЕННО МОДИФИЦИРАНИЯ КОРОНА ВИРУС АКО МИСЛИ ДОБРОТО НА ДЪРЖАВАТА СИ!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи *** коментират тук.Вижте клипчетата в нета , как падат хора по улиците в Китай и колко е сериозно положението.
7
6
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Кашлят ли Кръв или са добре?!
6
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КИТАЙ ПУБЛИЧНО ОТКАЗА ДА ПРАВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАЖДАНИ ДАЛИ СА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНА ВИРУСА ПРЕДИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА!!! А ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ САМО ЗА ДЕН МОГАТ ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ!ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАМ НА КИТАЙЦИТЕ И ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ НАПЪЛНО НАРОЧНО Е ПУСНАТ ВИРУСА ЗА ДА ИЗБИЕ НАЙ-СТАРИТЕ И НАЙ-БОЛНИТЕ КОИТО СА ФИНАНСОВА ТЕЖЕСТ ЗА КИТАЙ!!КИТАЙ ОБЯВИ, ЧЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ФАЛИРА, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ 1 ТРИЛИОН ДОЛАРА ЗА ПЕНСИИ!! НЕ ЗНАМ КАКЪВ Е БРОЯ ПЕНСИОНЕРИ В КИТАЙ НО ЯВНО Е ОГРОМЕН
5
6
 
24
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Добре дошло! Много здраве, всичко да ви се размине...Ей хора много злоба.... Те не са виновни за нищо... На неподходящо място в неподходящо време... Ако това са вашите деца... Студенти Ученици Там случайно... Мили хора бъдете здрави
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано са здрави тези двама българи. Иначе статията не съдържа новина.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е простотия! И защо от огнището на заразата ще ни водите хора? Това е вирус, който може да се пренася без преносителя да бъде задължително болен. Днес се чух с една моя колежка, която е от Китай и за съжаление точно в провинция Хубей. Каза, че дори във влака да има един заразен, то всички пътуващи са под риск. Все още няма ваксина, както и че всичко е блокирано. Не излизат от къщи, само ако се наложи до магазин и то с маски, ръкавици и някои слагат и очила! А ние си ги водим със самолет!
2
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано носят вируса. Нужен ни е някакъв катализатор, който да възпламени искрата на промяната.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настанете ги при оня съпричастния кофпомпаджия полиглот. Ако до две седмици не достави радост на Българския народ, значи не са се заразили.