Представиха сайта на Преброяване 2021

Всяка сграда, обект на преброяването, ще влезе в регистър
6 фев 2020 15:07,
20
Представиха сайта на Преброяване 2021
Снимка: НСИ

От днес цялата информация за Преброяване 2021 може да бъде намерена на новия сайт www.census2021.bg

Още по темата

На пресконференция в Националния статистически институт председателят на НСИ Сергей Цветарски, заместник-председателят Диана Янчева и директорът на дирекция „Демографска и социална статистика“ Магдалена Костова представиха сайта, логото и слоганът на преброяването „Включи се, защото си важен!“. Присъстващите бяха запознати и със съдържанието на преброителните карти, съобщават организаторите.

Председателят на НСИ отбеляза, че преброяването ще се проведе на два етапа – преброяване по интернет и преброяване с преброители като Пробното електронно преброяване ще се проведе между 20 и 26 март тази година като то ще е за хората от цялата страна. Около 200 преброители ще посетят домакинствата само в Разград, Велинград и студентски град в София от 27 март до 2 април. Представители на общините ще направят и предварително райониране между 9 и 13 март.

На въпрос как вижда успешното преброяване, Сергей Цветарски каза: „Както сме казвали много пъти, преброяването е една снимка на състоянието на страната. За нас успех би бил да направим снимка с максимално висока резолюция, така че да обхванем всички детайли в портрета на населението, което ще преброим“.

Показаха се и допълнителните изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението. Колко деца имаме, колко бихме искали, защо хората създават потомство? Откога живеете в това населено място? Как оценявате условията в населеното място, в което живеете? Имате ли намерение да се преселите? Това са част от въпросите, които бъдат задавани на гражданите през предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.

Новото за преброяването през 2021 г. е т.нар. георефериране. Всяка сграда, обект на преброяването, ще влезе в регистър с географските си координати, които ще бъдат определени по време на предварителния обход и на самото преброяване. След като бъде създадена, базата данни ще бъде предоставена за ползване от общините, които сами ще могат да актуализират жилищния фонд на общината си.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
изцяло гумена обувка използва се предимно на село ,това си ти
16
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
да преброят корумпираните министри на боико,ВЪН.ТОВА правителство кражбата я няма за корупция.ще идва да ме преброява какъв си ти бе *** ,вън и с тоягата по гърба.30 години КРАДАТ и сега ще броят колко са останали.само да ми дойде.
15
0
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Щели да обхванат "всички детайли от портрета на населението"... Кое население?! Това В България ли? Защото онова, "другото население", също плаща данъци, но явно то не участва в "портрета"!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ще ни преброяват.Всяко жилище е регистрирано и се плащат данъци за него.Всички граждани си имат документи за самоличност.Ако им се губи бройката-да отидат да преброяват в ромските махали и квартали.
13
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А българите в чужбина бройкат ли ги?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще ви го кажа без да ги броите 2 милиона пенсионера 2 милиона тъмни и един милион работещи това е
11
0
 
6
 
! Отговори
fuck преди 4 години
ще ме преброят като бройка за данък (надявам се да синхронизират с топлофикация, вода и пр.) и дгд.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак намериха начин някои хора за източат милиони левове.. Ще броим дивите зайци пак
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е да се искат паспорти на сградите. Един паспорт 500 лв. А въпросите са грубо вмешателство в личният живот на хората.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като цяло нямам нищо против просто да ме преброят - но до там. Ти ли си, аз съм - +1. Но без никакви допълнителни и излишни въпроси - това си е вече взизане в личното пространтсво - твърде много ще ми дойде. Ако държавата не е съгласна, значи без мен ...
7
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Къде е Старофит да поясни на побеснелите кесари, че преброяванто е недвусмислен грях?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това един от методите за кражби и влизане в личното пространство на хората.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам какъв е смисъла.И без това, каквото и да кажем, официалната стъкмистика ще обяви, че българинът живее добре, прекрасно дори! Има средно по три деца, но иска да има поне пет. За което все не му остава време от работа, която обаче е добре платена. Затова редовно ходи лятото на почивка в Гърция, ако не може да си позволи всяко лято на Малдивите.Докато е в Гърция обаче официално е в болнични.И не само че не иска да емигрира, но и роднините му напират да се връщат!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли ще се крадат лични данни?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложете му един див заек за лого.
1
0
 
21
 
! Отговори
fact преди 4 години
да се включим кат бройлер? Не мерси.