От "Траш Юнивърс" с позиция за боклука от чужбина

От компанията отричат да имат общо с контейнерите от Варна
10
От "Траш Юнивърс" с позиция за боклука от чужбина
Снимка: БГНЕС
След "Брикел" и другата проверявана от прокуратурата фирма във връзка с внесен от чужбина боклук - "Траш Юнивърс", излезе с официално изявление. Ето какво пишат от компанията: 
 
"Във връзка с публикувани в медиите съобщенията за извършената прокурорска проверка в офиса на фирма „Траш Юнивърс“ ЕООД, вярвайки в обективността и безпристрастността на българската полиция, прокуратура и правозащитни органи и отнасяйки се с уважение към тяхната работа, с настоящото изявление бихме искали да акцентираме върху следните обстоятелства и факти:
 
„Траш Юнивърс“ ЕООД е дружество, което е основано с цел да извършва дейности с отпадъци и с основен предмет на дейност съхраняване, както и третиране на отпадъците. Дружеството е регистрирало по надлежния законов ред площадка за дейностите, които извършва, отговаряща на изискванията на Закона за управление на отпадъците и за която е издаден регистрационен документ от 27.03.2019г.  Считаме, че отпадъците следва да бъдат събирани, съхранявани и оползотворявани по надлежния ред, вместо безразборно да бъдат изхвърляни в околната среда и строго спазваме приоритетно йерархията на управление на отпадъците описана в Закон за управление на отпадъците.
Още по темата
 
„Траш Юнивърс“ ЕООД имаше сключен договор с „Блацион“ ООД, въз основа на който през миналата година дружеството ни е приемало пластмаса и каучук. Поради настъпили форсмажорни обстоятелства договорът е прекратен по силата на чл.7 от същия, считано от края на месец август 2019г. Ние сме уведомили за това фирма „Блацион“ ООД. Последната доставка, която сме получили от тях е финализирана на 16.08.2019 година. За нас отношенията с „Блацион“ ООД  са били нормални търговски отношения между доставчик и получател като не е възниквал повод за съмнение относно съдържанието на доставения отпадък различно от уговореното.
 
За изясняване на технологията на работа уточняваме, че дружеството използва пластмаса и каучук, смесва този отпадък с получен сортиран РДФ от български фирми, с български произход и прави гориво с нужните за клиента предварително определени показатели като калоричност, размер на отпадъка и т.н. След подготовка отпадъка се предава на „Брикел“ ЕАД.
 
В средата на месец август бяхме информирани от „Брикел“ ЕАД, че прекратяват заявките за доставка на преработени отпадъци, при което се наложи драстично да намалим количествата. След месец август не сме получавали никакви доставки нито от „Блацион“ ООД, нито от която и да е друга фирма. Преустановяването на доставките беше наложено от спирането на работа с отпадъци от страна на „Брикел“ ЕАД.
 
Съгласно извършените от контролните органи десетки проверки на дружеството, за които има издадени констативни протоколи, на площадката на дружеството са доставяни и се съхраняват неопасни отпадъци, чиито кодове съответстват на кодовете отразени в документите, съпътстващи доставките на отпадъци. Дружеството не е оторизирано само́ да извърши охарактеризиране на отпадъците, поради което сме изисквали анализи от фирмите доставчици. Разполагаме с анализ и на последната направена доставка, която сме приели от фирма „Блацион“ ООД, от който е видно, че съдържанието на доставения отпадък е пластмаса и каучук.
 
С оглед изложеното по-горе категорично отричаме да сме отправяли заявка за доставка на отпадъците, намиращи се понастоящем в контейнери на пристанището в гр. Варна с получател „Блацион“ ООД. „Траш Юнивърс“ ЕООД е преустановило преди повече от пет месеца изцяло доставката на отпадъци и няма нищо общо с тези контейнери. Доколкото сме осведомени, никъде в документацията на пратката не фигурира името на нашата фирма и за нас е непонятно как медиите откриват подобна свързаност.
 
Съзнавайки, че в момента общественото внимание към дружествата, осъществяващи дейности, свързани със съхранение и третиране на отпадъци е изключително изострено, силно апелираме към медиите, институциите и лицата, които използват имена на фирми преди да са приключили разследвания и проверки, да проявяват повече обективизъм и професионализъм и да не се нагнетява ненужно обществено напрежение.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боклукмените намерили нов бизнес. Всички внасят и се конкурират, кой повече ще внесе.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който е съчинил Закона за боклука - незабавно в затвора!
Тия дето са гласували и са приели този закон - по съседните килиии!
На тия дето са внесли боклука - по сто тоягои на голо. Зар, те не са нарушили никакъв закон, но да си имат обица на ухото!
Защо станахме боклучарника на Европа???
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Признание в прав текст, че са горели пластмаси и каучук в Брикел. Сега да чуем Брикел имат ли филтри или всичкото дето го изгорят сме го дишали. Аз залагам на второто. Но е редно от Брикел да ни разкажат как точно ги изгарят тия пластмаси, какви технологии имат, какви системи за контрол и т.н. И така за всички имащи лиценз да горят отпадъци.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
така де, раздробяването и аутсорсването на дейността не е случайно и само заради "изискванията на една европейска директива"...
5
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 3 месеца
куче влачи диря няма ...
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе то май никой нищо общо няма с тоя ***, ама някак е кацнал у нас. Сам се е натоварил и сам е дошъл, че и пакетиран :) Някой здраво захлеби май
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб, кога ще забарните вноса на смет от чужбина ?
2
0
 
20
 
! Отговори
Учен-физик преди 3 месеца
Боклукът се е телепортирал през червеева дупка. Друго логично обяснение няма.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и като никой няма нищо общо , кой има , италианците са си ги пратили ей така до Варна и ако някой иска може да ги вземе