Eкстрадицията на Божков няма да се реши до дни

Отношенията между ОАЕ и България се подобриха, отчита Милен Керемедчиев
27

Екстрадицията на бизнесмена Васил Божков у нас няма да се реши в рамките на дни, а ще отнеме доста повече време. Това предположение изказа бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
ОАЕ и България нямат договор за правна помощ и сътрудничество. Много страни нямат такъв договор с ОАЕ, но въз основа на добри дипломатически отношения между ОАЕ и съответната държава може да се стигне до решение, което да ускори екстрадицията на Васил Божков, посочи още дипломатът.

По думите му в случая по-важна роля ще изиграе дипломацията, отколкото чисто юридическата страна.

По думите му в ОАЕ пребивават много хора, особено от бившите социалистически републики, които са издирвани дори с червена бюлетина.

"Но не си мислете, че този процес е кратък", предупреди Керемедчиев.

"Отношенията между ОАЕ и България се подобриха през последните години, имаме и посолство и това може да задейства процеса", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
шо па не? преди 4 години
да се командирова нашият Прокурор вероятно е непроблемно и там на место да им покаже в донесени 3-4 голями сандъка какви незаконно придобити златни арт експонати се е здобил и да им пошепне че както у нас е въртял златото,у них още по-тека че да га заврътка и умело да пренесе до София 7-8 сандъка с новите Божкови вече арабски златни експонати.Е те тогава да го видиме тоьо Божката.Сичкото му злато у София и връз него седнали Боко и прокурорът ни и клатят чифт белезници и една пижамена премяна.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, кво стана бе? Нали всичко беше в кърпа вързано?
23
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Въобще няма да се реши !!! И го знаете...
22
1
 
11
 
! Отговори
8 преди 4 години
Екстрадицията на Божков , Василев и сие няма да се осъществи никога ! Това са алабализми на прокуратурата и те го знаят много добре , но нали трябва да ни баламосват нас глупаците ! Те ги пуснаха да избягат , че сега щели да ги докарват !?
21
2
 
16
 
! Отговори
поДанте преди 4 години
Екстрадицията на божков няма да се реше нито до дни, нито изобщо!Надежда всяка тука оставете!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам какви специалисти изготвят документите, мисля че няма да върнат!Гответе се нови данъци, може да ги нарекат Божков-данък защото всички ще плащаме!
19
3
 
29
 
! Отговори
юрист преди 4 години
Не е точно така, през 50те години на миналия век и пиле не можеше да префръкне от България, малцина бяха избягалите, убитите много... Така, че онази безпощадна маркобесническа машина не я сравнявайте със сега. Иначе, най-притеснителното за мен, е че законът за народна конфискация от 1947 г. като текст поразително прилична на сегашния от 2018 година. И още по-поразително е, че като държава членка на ЕС, където има уж демокрация, първо се конфискува, после доказваш, че е твое! И това е по закон!
18
1
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Как къде? Партнираха му.
17
2
 
10
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
"По думите му в случая по-важна роля ще изиграе дипломацията, отколкото чисто юридическата страна." Ще го хванат, но за шлифера. Това ни казват. Фразата " Ние ги хващаме, а те ги пускат" придобива нови размери тип Ние сме ги хванали отвсякъде, но не ни ги връщат. Ха ха ха
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божи Бож ще му фанат налъмите,не че ми е жал за него,абсолютен престъпник.Обаче и държава оперира все едно е 50 година.Де бяха до сега през последните 10 години,а????
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се учудвай че някой го е предупредил,защото този Огнемир Митев от комисията,му виж кариерата и мая от покойния баща - активен борец...И всичко ще ти стане ЯСНО!Партията и ДС се грижат за своите!
14
1
 
11
 
! Отговори
коригирано заглавие преди 4 години
Екстрадицията на плеядата наши "знаменитости" в ОАЕ ще се реши до десетилетия.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този оттече като братя Галеви. По интересното е кой го предупреди да се изнесе с частното самолетче и кои го пуснаха през митницата на летището. Нали не си мислите че всичко ей така случайно е станало. За балъци ли ни имат или за олиго, френи. След като се изнесе започнаха да го търсят. Не ви ли се струва много нагласена работа. Десет години никой не се сети че има един с партизанското име Черепа и че този Череп не си плаща данъците. На всичкото отгоре и отбор си беше купил. Ало не сме олиго.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще го върнат ама друг път - ще си харчи милионите на воля и не му дреме на шапката
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не стане години, като *** от Габровския Балкан
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия още се надяват,че ще върнат Божков.
9
1
 
11
 
! Отговори
Г преди 4 години
Още един укрил се от правосъдието или от конкурентите си бандит!
8
4
 
16
 
! Отговори
До Така е .. преди 4 години
Защо е този 'вой' ли? Ами погледни му кариерата на Каскета - за 7 години прокурор не е хванал нито един(!) закононарушител! Само "Споразумения" е сключвал до сега. Явно само такива полу умни като теб могат да се надяват че като 'главен' ще се научи да се бори с престъпници. Е за това е воя - разбра ли или да повторя по бавно?
7
3
 
15
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Да си стой там. Притрябвал ни е. Ако излезе от ОАЕ, тогава да го заловят и екстрадират. Но в момента арабите си мислят само как да ни ошушкат. Или искат няколко милиона или нещо друго без пари (вода?), за да ни го върнат. А това ще са от нашия джоб пари. И като дойде тук пак ще има едни дела от по 10 години и накрая пак ще го пуснат, заради някаква нарочна прокурорска или свидеделска грешка в обвинението. Или ще го пуснат и него под гаранция. И за тия пародиини дела пак ще плащаме.
6
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще попитам:-Взехте на въпросния бизниса,взехте му съкровищата и колекциите,..е,ЗА КАКВО ВИ Е ТОЙ САМИЯ?!?!Кога ще го осъди Съда,ако НАИСТИНА е извършил престъпление?!..милиционера НЕ Е СЪДЕБНА ИНСТАНЦИЯ,той може САМО ДА ОБВИНЯВА,но НЕ и да издава "присъди" за виновност!!!!!...как можаха да ошашавят цялата държава тия?..Как успяха да ОБЪРНАТ с ГЛАВАТА НАДОЛУ и малкото КРЕХКИ понятия у нас са РЕД и ЗАКОННОСТ?!?!..уникални са!..Но като гледам,не повече от нас..