Раздават безплатна храна в четвъртък пред столичен храм

Инициативата е с благословията на Софийската митрополия
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В храма "Св. Николай Мирликийски" всеки четвъртък се организира социална кухня и се раздава безплатна храна на нуждаещи се.

Инициативата е с благословията на ръководството на Софийската митрополия и с помощ от съседен на храма ресторант.

Безплатната храна се раздава от 12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Греша, греша и пак греша. Надявам се , че и с тези мои разсъждения съм в голяма грешка.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учуденМитрополията поне помогнала ли е финансово на храма, където ще се раздава храната? Или пак както винаги, миряните да платят сметката?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учуденИма и още въпроси относноновооткритата социална кухня в централния сопфийски храм свети Николай Чудотворец. Митрополията поне плаща ли на ресторанта за приготвянето на храната, или РАЗЧИТА ( както винаги) на доброволните и безплатни действия на ресторанта? Щото БПЦ не е бедна, ако толкова е искала да помогне на нуждаещите се, както и на изоставени храмове и манастири в цяла България, БПЦ щеше да помогне. Друг е въпросът, че това са просто прах в очите на " благочествите".
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До очуден - продължение от 13Ама за това се изисква АКЪЛ!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До очуденАлоу, чшшш, учудения! Ако се направят социални кухни в централните софийски църкви ще се строполясат тумба гладни бедняци в центъра , които ще ходят там само заради храната. Ако искрено иска Църквата да помогне на бедняците, да се направи помощен комплекс за гладни и бедни в някой нецентрален ( а може и краен) квартал в София, където в този комплекс ще се предлага поне 5 работни дни от седмицата топла храна за нуждаещите се!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учуденЧе добре ли е в центъра на София и централните църкви и храмове да има социална кухня? Естестически добре ли ще е това според теб? Или хайде, от " благочестие" да се издигнат социални кухни в централните храмове? Защо митрополията не благоволи и даде скъпоценната си благословия за социална кухня в Катедрала свети Александър Невски? Или има подбор, въпреки че може да се направи ежедневна кухня за бедни в крайните квартали ? Ако се даде такава "благословия" ,ще станем за срам и смях
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учуденКакво се правиш на благочестив и " учуден", бе? Аман от градивна критика не разбирате!
8
4
 
3
 
! Отговори
учуден преди 4 години
До Анонимен 8 Какъв ти е проблемът пък на теб ? Все ще се намери някой недоволен , намръщен . Било в центъра на София , други хора гледали, не било всеки ден . Само мрън , мрън ...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Част от интервюто " Защо точно в четвъртък? Това е денят от седмицата, посветен на св. Николай Мирликийски. .."Първо Четвъртък е посветен на Тайната Вечеря на Господ Бог и Спасител Иисус Христос с Апостолите. Четвъртък е посветен и на светите Първовърховни Апостоли Петър и Павел, както и на ВСИЧКИ Свети апостоли. Четвъртък е и посветен както на свети Николай , така и на всички свети Отци ! Следователно четвъртък е посветен не само на и за свети Николай.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 Продължение от 7Ако ще се прави социална кухня към някой православен храм и ще имате претенциите , че храните гладните и бедните, направете социална кухня за цялата седмица или поне за 5- те работни и делнични дни от седмицата! Защото и ти , номер 2, си хапваш храна спокойно всеки ден, докато тия бедни, за които толкова си се " притеснил" , ядат 1 - 2 пъти седмично от църковните социални кухни. Сития може и да говори разни благочестиви неща, но на гладния НЕ вярва.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 ПродължениеИ още нещо : в столичния храм Светите Кирил и Методий , докато е имало кампанията на Мая Манолова ( подробности , виж коментар номер 6), гладните и бедните са се хранили ВСЕКИ ДЕН , без Събота и Неделя ( защото работниците и доброволците не работят и почиват в тези дни). В Храма свети великомъченик Георги Победоносец в жк. Дървеница от ГОДИНИ се дава храна за гладните, но само ( по информация в сайта им) 3 дни!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 Продължение :Социални кухни има и в други православни храмове, но те самите не се показват по телевизията и медиите. А хората, които се редят за храна взимат от храмове, които НЕ са в центъра на столицата. Преди време г- жа Мая манолова с благословението на Н. Светейшество Българския Патриарх Неофит е направила социална кухня на двора на църквата Светите Кирил и Методий , която се намира на Женския Пазар. Хубаво е да има социални кухни, но не в центъра на столицата!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 Похвално е да се помагат на гладни, но защо раздаването на храната трябва да бъде навън, точно в центъра на София ( Сердика) и пред погледите на много хора, които минават по тази улица? Или това е поредния лицемерен пиар на някои хора от този храм и от Митрополията, за сметка на тези, които взимат храната? И още нещо - част от " енориашите" в този храм преди са се бунтували в Руската Църква свети Николай и какви ли не скандали се случиха заради тях.
2
6
 
2
 
! Отговори
загрижен преди 4 години
целото бсп там - те имат нужда!
1
1
 
4
 
! Отговори
тоти преди 4 години
А къде са НАП .......да питат имат ли касов апарат ха ха