България - на 45-то място за отглеждане на деца. Норвегия - на първо

Страната ни е следвана от Куба и Бахрейн
19 фев 2020 21:00, Петя Славова
179
България - на 45-то място за отглеждане на деца. Норвегия - на първо
Снимка: БГНЕС

България заема 45-то място в света като държава, подходяща за отглеждане на деца. Това сочи доклад, изготвен от експерти в Световната здравна организация, медицинското списание "Ланцет" и детския фонд на ООН Уницеф.

Документът, озаглавен "Бъдеще за децата на света?", започва с отрезвяващо твърдение: "Нито една държава не защитава адекватно здравето на децата, заобикалящата ги среда и бъдещето им. Здравето и бъдещето на всяко дете и младеж в световен мащаб е под непосредствена заплаха от влошаване на екологията, изменение на климата и експлоатационни маркетингови практики, които подтикват децата към консумация на бързи храни, подсладени напитки, алкохол и тютюн".

Създаден е индекс, който измерва степента, в която децата "процъфтяват" в съответните държави, като са взети предвид показатели за здравето и богатството в 180 държави, както и бъдещи заплахи за благосъстоянието на децата, отчетени посредством данните за емисиите на парникови газове.

Начело на класацията е Норвегия, следвана от Южна Корея, Нидерландия, Франция, Ирландия, Дания, Япония, Белгия, Исландия, Великобритания, Люксембург и Сингапур.

България е поставена на 45-то място, следвана от Куба и Бахрейн.На последно място за добри условия на живот за децата е Централноафриканската република.

Съседните на България страни са класирани по следния начин: Гърция е на 31-во място, Северна Македония на 40-то, Сърбия на 48-мо, Турция на 60-то и Румъния на 80-то място.

Експертите, изготвили доклада, смятат, че най-бедните държави трябва да изминат дълъг път, за да осигурят на децата здравословен начин на живот.

От друга страна, богатите страни застрашават бъдещето на всички деца посредством замърсяването на природата с въглерод, което ще доведе до изменения в климата и екологична катастрофа.

Подчертава се, че нито една държава не е постигнала добри резултати и по трите параметри за процъфтяване, устойчивост и справедливост спрямо децата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва на снимката час по трудово ли е?Готварство? Леле тия са много зле глей в къф леген за пране на ботуши готвят .. какво готвят? Нудълс? Леле абе забранете ги тия бе.Едно да е болно от хепатит и всички ще хванат.Едно да има тeния или глиcти и всички ще св заразят.Дегенерирали хора.
11
2
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Турция на 60-то място
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия крадат петрол от океана извън тяхната граница.
9
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УМЕН,тази класация,с Норвегия на първо място не е даже подигравка,а безумна гавра, с отношението към децата,предоставени в ръцете на една НПО банда,която вършее,както си иска и отнема деца от родителите и и ги дава в ръцете на всякаква ***,само по някакво плакване о някакъв съсед,или даже минувач,без съд и присъда,Такава терористична организация не е съумял да създаде даже ХИТЛЕР!Такъв терор над родителите е трудно да бъде измислен - всяко дете може да ги тероризира до безкрай!!!
8
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо,защо еврогейовете ни направихабедни.После ,как откраднати деца сетълкуват като добре гледани.Запада сепидиграва с нас ,но после да нереват,чеги и ще ги ненавиждаме винаги.Катопадат в тинята,да нени завличат.Албиона дава фира,иде ред ина швабка.Бабин също стиска руля.
7
8
 
43
 
! Отговори
Бледоликият Джон преди 4 години
Сега ше ви издам една тайна.В норвегия местните са обратни и нямат деца.Плащат да правят такива измислени класации за да отидете там и да ви вземат децата и да ги напъват на задна скорост.Ако беше хубава за деца що раждаемост почти няма.Скандинавски шитхол държава на обратни.
6
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия им е платила най-много, но това няма да ме накара да съм за децата на България да са суровина на Берневернет.
5
5
 
59
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Норвегия на първо място ... по ОТВЛИЧАНИЯ на деца и отглеждането им в приемни семейства от xoмоceксуалисти!Тая статистика е правена от НПО-та и от тяхната си гледна точка Норвегия наистина е No1Бог да пази България от тия ypoди!
4
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжливо проучване.Децата все едно ги бият с камшици и вериги.Да се чуди човек как оцеляват.Винаги когато се прави някакво проучване винаги се се представят нещата като някакво апокалиптично място където всичко е на ръбът на острието.Децата умирали децата били в опасност.Да,в опасност са.Като ги вземат от родителите им и ги подарят на банда педофили за да се "грижат добре" за тях. Това са експерименти на разни измислени психолози и експерти голяма част от които обратни или бездетни.
3
3
 
41
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
От новините тези дни - "В 6 от 9 детски градини в Норвегия децата не говорят норвежки"Та ми е интересно - как тогава ги гледат?
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
1
16
 
58
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Норвегия - на първо място е подигравка с всеки нормален човек!!!