Българинът кара на газ, но поддържа ли газовата си уредба?

Пътните полицаи ще следят за нарушители до края на седмицата
Обновена: 21 фев 2020 10:36 | 21 фев 2020 10:30, Красимир Ангелов
32

Акция ще наказва водачите на автомобили с нерегистрирани газови уредби. Ще бъдат санкционирани тези, които не са вписали в талоните си, че са преправили колата си на газ. Глобата за нарушителите е 150 лв.

"Всеки автомобил, който има газова уредба, минава технически преглед. Това е годишната проверка. Когато се поставя газова уредба, вече се издават протоколи за всички новопоставени системи, които се издават от сервизи, въз основа на които клиентите могат да си узаконят системите в пунктове на ГТП", обясни собственикът на сервиз за поставяне на газови уредби Димчо Йорданов в "България сутрин".

Още по темата
Той коментира, че най-честите неизправности, които се констатират в автосервизите, са свързани с използване на газови бутилки, които са с изтекъл срок на годност.

По думите му българинът няма този манталитет да поддържа газовата си уредба.

"Всяка бутилка има срок на годност 10 години и трябва да бъде подменена с нова. Не е толкова опасно, но трябва да се спазват законите, за да не става опасно. Клиентите не обръщат особено внимание на системите, след като ги монтират един път и след години има маркучи, които се пропукват", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

И призова всички шофьори, които имат газови уредби, да си поддържат системите, за да нямат проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плащайте , карайте и си трайте , за винетките се събраха в едно село на центъра и веднага решиха проблема и собствениците на *** ако се съберат на протест и там ще решат проблема
9
2
 
49
 
! Отговори
от пътя преди 4 години
Целта не е да се регистрират газовите уредби а да се приберат едни пари от хората. Да, и то от бедните. Не знам на някой богат колата му да гори газ.И типична по милиционерски. Било промяна в конструкцията- аха-ха-ха, тез знаят ли какво е конструкция и какво горивна уредба на двигател ?...Утре ще измислят друга простотия за да глобяват. Да, простотия, каквато е тази.
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сме.шници и по какво катаджиите ще разберат дали газовата уредба е в изправност това, че е вписана в талона не значи нищо за това е ГТП-то , но явно целта е да се съберат едни пари.
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Света кара коли на ток а българина на газ.
6
3
 
12
 
! Отговори
пита се преди 4 години
Аз като не карам на газ, българин ли съм?
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поне го направете като хората излезте дайте срок 3 месеца и после направо спирайте от движение ама нали управата ни е мутренска и всичко е по мутренски
4
0
 
64
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Всяка година колата ми минава технически преглед, за който плащам по-скъпо заради прегледа и на газовата уредба.Преди имаше отделен преглед за газовите уредби и всяка имаше паспорт, който още пазя в жабката, но после някой реши да премахне тези прегледи...Сега, хвърлят вина и задължения върху самите водачи.Проверявайте газовите уредби на прегледите-това ви е работата!След като прегледа ми е заверен с подпис и печат-не търсете вината у мен!
3
1
 
14
 
! Отговори
$ преди 4 години
Pak nameriha nachin kak da odrusat bulgarina shte se saberat nqkolko miliona levcheta I sled nqkoi mesec pak sashtoto deredje.
2
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук съм съгласен! Обаче Бай *** пак чака до последно и му е през оная рабата,не само за собствената,но и за чуждата безопасност.Глобата не е голяма,но врътнята е отвратителна: Акт,глоба,спиране на колата от движение,за да я пуснеш отново,сваляш газовата уредба,минаваш преглед,пускаш я в движение,вадиш си протокол за газовата,отиваш в КАТ и си вадиш новите талони!
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това че пише в талона че има газ не ги кара да ги поддържат, даже на тези дето не е вписана повече си поддържат системите