Сред бурен дебат и обвинения, попълниха състава на КРС

Зам.-шеф на комисията стана Кристина Хитрова
25
Сред бурен дебат и обвинения, попълниха състава на КРС
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ Кристина Хитрова беше избрана за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с гласовете на мнозинството в Народното събрание.

За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от "Атака".

Попълването на състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите й членове.

Още по темата
Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповести своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС Ердинч Хайрула.

Изборът на заместник-председател и двама членове на КРС беше съпътстван с напрежение в пленарната зала и отправени от Патриотите обвинения към ГЕРБ в задкулисие и предварителни договорки с ДПС.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС, предаде БНР.

"И ние се питаме от "Обединени патриоти": Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции", каза Ангелов.

Георги Свиленски от БСП реагира на думите му и призова Патриотите: "Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".

Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са вземали решения под влияние на ДПС.

Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и "Атака", като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ДПСКРС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-*** независими депутати, включително и от "Атака"РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА КОЙ С КОГО Е В КОАЛИЦИЯ?!!!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу мафията!