Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

Генералът е издъхнал след кратко боледуване
Обновена: 27 фев 2020 23:41 | 27 фев 2020 23:18, Веселина Йорданова
69
Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев
Снимка: архив, БулФото

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев почина тази вечер след кратко и мъчително боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната.

С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.

Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев!

"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един честен офицер. Светла му памет!", написа Милен Михов, депутат от ВМРО и зам.-шеф на комисията по отбрана в профила си във Фейсбук.

"Беше мъж на честта и боец. Днес Българската армия изгуби един пример за подражание. За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на Българската армия", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ген. Боцев е роден в Гоце Делчев през 1959 г.  Професионалният му път минава в Сухопътни войски като е командвал взвод, рота, батальон, полк и бронетанкова бригада. От юни 2014 г. е командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. бе назначен за началник на отбраната от президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: армияАндрей Боцев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
22
 
9
 
! Отговори
Генерал Швейк преди 4 години
Военните звания се получават единствено по два начина :1. По време на война ,когато доказваш смелост и тактически умения и ... 2. в мирно време когато лииижеш на по-старшите от теб зад*ниците за да си осигуриш безпроблемно повишение.Та да попитам тоя генерал в коя война е участвал? ... Или поне в мироопазваща мисия ? ... А някъде на фронт бил ли е? ... Някъде да е участвал в бойни действия... като лейтенент... майор.. полковник ...А ако не, вероятно заради обривите по езика си е "отишъл" .
41
11
 
16
 
! Отговори
Грешката му преди 4 години
Това,че почина сравнително млад само показва,че е имал някаква съвест. Сигурно е и пиел ,защото това е стресова длъжност,особено пък сега при ГРОБ. ГРОБ са отебали армията и неслучайно 5000-6000 места стоят празни. Това не им попречи да загробят няколко милиарда за фърчила ,които още не са произведени. Хората в армията са последна грижа на ГРОБ. Мизерията е пълна и съм сигурен,че Боцев се е тормозил. Грешката ме беше,че не им теглИ майната публично.
40
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Как няма да почине,Искаш на червената амия да бъдем слуги?
39
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости и лека му пръст!Мъжкар и командир!И истински патриот.
38
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименей животно, спри да съдиш по хората без да ги познаваш! Няма ли да спрете с това постоянно хулене?! Човека е починал, мир на праха му!
37
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Как няма да почине,Защо изобщо я водят армия, а не обслужващ персонал в НАТО?Защото трябва да даваме по 200 милиона на година за ремонти на СъвеЦките летящи варели
36
3
 
22
 
! Отговори
не знам преди 4 години
Страшна работа Щом на ШЕСТДЕСЕТ години започнаха да умират и то генерали
35
2
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Бог да го прости ! Ама тоя па що сбърка та...
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Набор на Боко генерала
33
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един кому бяга по-малко.Или сега ще ме убеждавате, че и тоя е бил скрит антикомунист като набора му Борисов?
32
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо съм изумен колко глупави и малки хорица има в тая България като чета повечето коментари.А за генерала само хубаво или нищо. Бог да го прости.
31
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е от ГРИБ не ми ги хвалете...
30
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Началник на Отбраната?Що за перверзни словосъчетание.Има Министър на отбраната и началник на Генералния щаб.Няма такъв термин Началник на отбраната.
29
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса не пожали и него.
28
22
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Работил е пантаджия.Цял живот.Прочети му биографията.
27
8
 
43
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бог да го прости!Отиде си достоен Български офицер.
26
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1959 година роден, само на 61 години.
25
11
 
38
 
! Отговори
Как няма да почине, преди 4 години
нали видя каква па.чавра направиха от армията ни. Защо изобщо я водят армия, а не обслужващ персонал в НАТО? Защо ни трябва ръководство на армията, всичко се спуска от САЩ, нашите марионетки само изпълтяват, те решения не вземат, от тях нищо не зависи! Каракачанов само се угои от това министерство, с това ще остане в историята!
24
6
 
16
 
! Отговори
к преди 4 години
............Областта на Крали Марко и Вълкашин е била разположена в днешна Македония,част от Гърция,част от Сърбия и част от днешна Албания.А днешните гърци се преселват от Мала Азия през 1915 година във земите днешна Гърция,заради турските кланета.Местните българи приемат гръцките бежанци и помагат на гръцките деца с храна,дрехи и каквото могат,но гърците започват да ги колят и да отнемат имотите на българите.И гърците асимилират българите,като заместват думата българи със "славофонни гърци"
23
4
 
9
 
! Отговори
к преди 4 години
До ЛЕНИН МОРЕНО.....на север от Богдан и на изток от Крали Марко са управлявали българските боляри Хрельо,а на север от Хрельо и Константин Драгаш,оженен за Кера Тамара,сестрата на българския цар Иван Александър.След смъртта на Константин, Кера Тамара е омъжена за турския султан Мурад I.Крали Марко е реална историческа личност,той е бил български болярин на една от големите българските области,нещо като български феодал,а негов баща е българския болярин Вълкашин.Областта на Крали Марко и