Евроексперт: България няма да се размине с коронавируса

Въпрос на дни е да бъде обявена пандемия
29 фев 2020 09:16, Елка Василева
52
Евроексперт: България няма да се размине с коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

България няма да се размине със заразата от коронавирус.Това каза пред БНР д-р Джоузеп Джанса, завеждащ отдел „Отговор при извънредни ситуации“ към Европейския център за контрол и превенция на болестите.

Още по темата

„Трудно е да се каже, но според мен - не. По-скоро се очаква да има няколко случая и в България. В ЕС все още има страни, в които заразата не е проникнала, като Португалия. Всеки ден обаче се оказва, че в някоя страна се идентифицират един или два случая, а там, където вече има открити, случаите растат. Така че за мен е само въпрос на време. Не мога да кажа, че това ще е така 100 процента, но като имаме предвид динамиката на този вирус и неговата преносимост, е по-вероятно в България да има такива случаи, отколкото обратното“, каза д-р Джоузеп Джанса.

Според д-р Джанса е въпрос на дни да бъде обявена пандемия заради разпространението на вируса в глобален мащаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Кой ти каза че няма ти въобще следиш ли къде по света се разпространи вируса
5
6
 
27
 
! Отговори
дЭдо блЭк преди 4 години
Ай сиктер с тея "евроексперти" и шамани!!! Зарази, пандемии..Само се създава паника. Този така наречен "евроексперт" да обясни тогава, колко да е страшен тоя Коронавирус, като само преди 100 години, испанския грип върлувал от 1918 до 1920 е отнесъл в гроба 100.000.000 / Сто Милиона!!! / души. И кое е Пандемия в случая тогава? България, нямало да се размине с вируса! Ха! Ами, ако се размине? У нас бацили не виреят... Много сме им "серт"...
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попитали радио Ереван.Кога ще има коронавирус в България?От радиото отговорили - Веднага щом ЕС обяви схема за финансово подпомагане на страните засегнати от коронавируса!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пепел му на устата съботно бих му казал на експертот !
2
16
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Защо в РУСИЯ няма коронавирус питам аз ? Защото при социализма всичко е под контрол !
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест големите началници вече са планирали да пуснат вируса и в България. Остава само да уточнят дали ще пръскат от самолети и ще ползват традиционните наземни методи за разпространение.