Медици излизат отново на протест, разпъват палатките

Настояват за обещаното увеличение на заплатите
2 мар 2020 11:46, Ния Христова
38
Медици излизат отново на протест, разпъват палатките
Снимка: БГНЕС

Медици продължават да протестират. Исканията им са да получат обещаното увеличение на заплатите, както и за реформа на здравната система, съобщи Bulgaria ON AIR.

От Синдиката на българските медицински специалисти обявиха, че този път протестът им ще бъде безсрочен. През Министерския съвет вече има разпънати палатки.

Точни преди година медицинските сестри излязоха на протест за първи път. Те твърдят, че обещанията им дадени тогава не са спазени.

От министерството на здравеопазването заявиха, че част от исканията на медиците са изпълнени. Палатка пред Министерски съвет разпънаха и от "Системата ни убива".

Още по темата

Протестиращите настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева. Причината са проблемите в социалната сфера, които включват липсата на лични асистенти за всички нуждаещи се, както и противопоставянето на една уязвима група с друга. Изникват спорове и около законите за личната помощ и социалните услуги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
2
 
! Отговори
ко искате бря?? преди 4 години
НАЛИ СИ ИМАМЕ МАГИСТРАЛИ, ТОЛ СИСТЕМА, САМОЛЯТИ ЗА МИЛЯРДИ ЛЕВА...И МИЛЯРДИ СМЕ ДАЛИ ЗА НЕЗНАМ КАКВО СИ....НАБЛАГОДАРНИЦИ- ИСКАТ ЗАПЛАТИ,,,,ПЕНСИИЙКИ АРЕ >>>
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си ли гербав престъпник, си обречен в тази мафиотска държава!
15
7
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
През първия си мандат 2009-2013 години, ГЕРБ задържа заплатите в България на почти едно и също ниво и тогава Румъния ни изпревари, а другите държави от ЕС много дръпнаха пред нас. През останалите години управление на ГЕРБ, имаше увеличение на заплатите, но слабо. Така България изостана по заплати и за да наваксаме, трябва едно първоначално увеличение на заплатите от 2-3 пъти.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се!След това са учителите,после полиция и т.н.До това води политиката на Борисов,която е кърпене на парче.Просто за да няма протести се раздават пари,без съответно искане за болезнени реформи като съкращаване на ненужни щатове и пресичане на източването на касата.Аз също искам справедливо заплащане,каквото и да значи това. Нека сравнят със запада,колко взимат медицинските сестри спрямо средната заплата там и да се приложи тук като процент.Така мисля,че ще е най-справедливо за всички.
13
0
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Я ми посочи къде съм споменал Германия? 1500 лева не са 1600 евро. Тези глупости не ми ги говори, смешен. В Китай, хората работят 10х повече от германците, ама получават трохи. Добре бе, утри спират да работят тираджиите, после електротехниците, после в канализацията, полицаите, лекарите, учителите. Какво ще правиш? Като ти кажат, "дай 1500 мин заплата" примерно, какво правиш? Работници от махалите ще си търсиш.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червено *** никакви сестри не стачкуват, а точно 8 жени, които стачкуват за всичко с Йоло Денев.
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започнаха гербавите *** да обясняват как се къпят в пари сестрите и как нямат никакви основания да протестират...
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Ви вдигнат заплатите, как ще хрантутят 10 000 мигранти?
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1Преди да питаш "каква ще ми е заплатата" си помисли "какво можеш да правиш". Преди да искаш "немска заплата" си помисли дали "работиш като германеца"
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На един плакат пише, че системата ги убива. Ами като ги убива , защо са живи още даже и са напълняли и ояли от парите на БСП-то.
7
7
 
6
 
! Отговори
селянин преди 4 години
що да стачкуват терминалите и хоп заплатка 2-3000 юро при баба Меркел
6
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви медици не стачкуват, а професионални протестиращи срещу пари. Всеки ден ги дават по телевизията едни и същи престарели жени от злоба и липса на любов.
5
9
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Еднакви палатки, еднакви плакати........Само Майчето и Курнелчето липсват за да бъде картинката пълна.
4
8
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Работническата класа е най-силната класа на земята. Ако всички дето работят в България стачкуват, това е хубаво. Само със стачки се дават големи заплати. Утре като спрете да бачката и бизнесът започне да губи пари, 1500 минимална заплата нето, веднага ще ви я дадат. Нищо, че мин. заплата е лоша, ама хайде...
3
7
 
24
 
! Отговори
.. преди 4 години
Най-лошото е, че не само медиците са "прецакани". 99% от хората в тази държава са така, а *** не знам защо не протестират...
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма за вас , вие сте с лични карти и плащате данъци, ние ще храним Абдул Абдул Абдул и 9 999 като него , че не му се работи.
1
14
 
18
 
! Отговори
Е ПИСНА МИ преди 4 години
Пак ли !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Алооо, ако всички, които искат по-големи заплати спрат да ходят на работа и висят по палатките, то и за вашите заплати никога няма да има. Айде спрете се вече, а ???