Щабът препоръча: Отменете тържествата на Шипка на 3 март!

Оперативният щаб излезе с препоръка да не се струпват много хора на едно място
Обновена: 2 мар 2020 13:32 | 2 мар 2020 13:32, Камелия Цветанова
223
Щабът препоръча: Отменете тържествата на Шипка на 3 март!
Снимка: БГНЕС

Да бъдат отменени тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на  България – 3-ти март. Това препоръчва Националният оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Още по темата
Решението на Щаба е съобразено със становищата на привлечени към него експерти от областта на епидемиологията, инфекциозните болести, вирусологията и превантивната медицина, допълват от ВМА.

Причина за препоръката, адресирана с официално писмо на председателя на оперативния щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски до президента, до председателя на Народното събрание, до премиера, до областния управител на Стара Загора и кмета на  Казанлък, е, че струпването на големи групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични рискове.

Въпреки, че в страната ни няма регистриран случай на новия коронавирус, в последните дни се наблюдава грипна вълна от вирус тип „Б” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други.

Общопрактикуващите лекари и училищните ръководства съобщават за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, във връзка с което на места предстои обявяване на грипна епидемия, а за учениците – и на грипна ваканция.

Справката на епидемичната ситуация показва, че обстановката в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е "управниците" да не прихванат вируса от простолюдието, което презират.
180
0
 
3
 
! Отговори
Прилича на преди 4 години
Кризисен ПиАр за спасение на Бойко щото на 100% ще го освиркан и псуват на Шипка и площада в София!
179
0
 
5
 
! Отговори
РЗИ преди 4 години
Правителството, след като се прибра от Александруполис, защо не е в двуседмична карантина?
178
0
 
6
 
! Отговори
Шипка преди 4 години
Значи Щабът всеки ден обявява, че вирус НЯМА! Обаче...да не се събираме, защото вирусът е тук!
177
0
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А Щаба нещо казва ли за хилядите хора посещаващи молове.. пазари... кина ... барове и игрални зали ? Или тогава може, особено ако уважаемия посетител си похарчи всичките пари преди *** . Не е ли ПО-ОПАСНО да се събират много хора в ЗАКРИТИ ПОМЕЩЕНИЯ отколкото на голата поляна не Шипка ? Всъщност, при нито един доказан случай на заболял от коронавирус у нас , това е по скоро още един повод на нашенските *** да провалят този национален празник.
176
3
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ГошоИзвинете: разВиват, а не "разИват". Досадна грешка...
175
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Г-н генерал майор, те, вирусите, утре ще се струпат на връх Шипка, защото се разиват прекрасно при минусови температури, а при плюсови ***. Няма ли да им опадат т- оп-ки-те от доста студеното време на тази височина? Вие сте учен човек, пък и генерал, но ми се струва, че ниските температури не са благоприятни за развитие на вируси, а спиртът в малко количество, който ще бъде употребен, ще ги мори. А думите, които президентът ще произнесе, ще усилят имунитета на присъстващите.Все пак сме българи
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам ДПС с един голям мукар
173
0
 
6
 
! Отговори
ШКЕМБЕТАТА ИМ ... преди 4 години
НАТЕЖАХА, И СЯ НЕ МОГАТ ДА КАЧАТ БАИРО....)))))НАМЕРИХА ОПРАВДАНИЕ !смешници ))))0утре моловете ще са ПРЕТЪПКАНИ ОТ "клиенти"
172
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 4 години
какъв щаб,какви пет лева да го духа този щаб мустафа,тя и затова не става плашило нито мъж нито жена ужас ВЪН американците от БЪЛГАРИЯ .
171
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре съм на Шипка за 3 март! -Да живее България и Смърт за ГЕРБ,сащ ,турция и израел
170
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАДЛИВАТА ТУРСКО-ЕВРЕЙСКА АНТИБЪЛГАРСКА ШАЙКА ГЕРБ МОЖЕ ЗАРАДИ НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ВИРУУС ДА ОТМЕНЯ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК 3 МАРТ ,НО ОПАШКИТЕ ПРЕД КАТ ЗА СМЯНА НА ТАЛОНИТЕ ЗАРАДИ ГАЗОВИТЕ УРЕДБИ НЕ СЕ ОТМЕНЯТ.
169
12
 
1
 
! Отговори
Националист преди 4 години
До БОЕЦ : Другарю, като слезете от Шипка и отидете в София , веднага ви е осигурено място в Пожарната - там има доста килии с подходяща обстановка за "бойци".
168
3
 
19
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Герберстите и *** да не се косят.Президента вече обяви,че ще участва в честването на Шипка.На тия дето са се загрижили за здравето на народа,май ще е най добре да разпуснем парламента и да обявим военно положение.
167
9
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Анонимен 172 Празнувайте на маса , не по баирите.
166
3
 
23
 
! Отговори
Дядо ви преди 4 години
На Шипка българите си спомнят, че все пак живеят в България. Това не е празник другите етноси и целуващите някои органи, които не приемат, че такъв е живота тук.
165
3
 
4
 
! Отговори
БЪЗИК преди 4 години
НЯМА НИЩО!ТЕ СЕГА ПРАВЯТ ВЪЗСТАНОВКА НА СЪБИТИЯТА ПРЕЗ 1878 В СИРИЯ...
164
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
До Анонимен БРАВО ЗА СТИХА НАПИШИ ГО ПОНЕ 10 ПЪТИ ОЩЕ ТУК
163
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли защо няма заразени от короната?Пазят всичко в тайна. И после да кажат: Видяхте ли президента ви събра и се заразихте.
162
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипната "епидемия" - Идеален "повод" на БългароФобите в Бг да отменят празнуването на 3 Март - Освобождението на Бг от Пет Вековното Турско Робство!